• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Arjan van Dijk

  De mens is al zijn facetten…

  Ik werk sinds mijn 19e in de begeleiding van jeugdigen en volwassenen, eerst na mijn theologie-studie als pastoraal counsellor en later als pedagoog. Ik werkt in de GGZ en ik gaf les aan verpleegkundigen. Toen begon ik in 1999 mijn eigen praktijk. Sindsdien werkte ik als coach, trainer en adviseur voor organisaties en professionals uit het sociale domein (onderwijs, welzijn, cultuur, zorg). Ik studeerde haptonomie om ook het lichamelijke en emotionele aspect bij de begeleiding te betrekken.  Van 2015 tot 2019 was ik directeur van Feniks Talent, een jeugdzorgorganisatie voor hoogbegaafde dropouts. Daarnaast ben ik sekte-expert en exit-counsellor voor o.a. Sektesignaal (een meldlijn van het ministerie van Justititie en Veiligheid).

  Gelijkwaardigheid en het vermogen om je eigen leven te bepalen
  Ik blijf gefascineerd door het werk van Carl Rogers. Hoe hij de begeleiding van mensen uit de “man met de witte jas”-hoek haalde en veranderde in gelijkwaardigheid en menselijkheid. Ik geloof in gelijkwaardigheid en het vermogen van mensen om hun eigen leven te bepalen. Mede daarom zet ik me ook speciaal in voor mensen die hun zelfbeschikking zijn kwijtgeraakt door deelname aan een dwingende relatie of groep.

  Innerlijke held
  Ik heb vele voorbeelden, maar ten diepste volg ik mijn eigen held. Een man die in mij zit en steeds meer naar buiten komt. Mensen die durven om die innerlijke held te zijn, zijn mijn inspiratie en voorbeeld.

  .

  Achtergrond

  • Theologie gestudeerd
  • Haptonomie gestudeerd
  • Diverse verbredingscursussen

  Arjans praktijk

  Arjan is free lance docent en heeft een eigen praktijk, Dynamiek. Naast zijn coachpraktijk is hij fervent zeiler.

  × Hoe kan ik je helpen?