Esoterra

Bertine van Dijk

“Massage is more than pleasure, Massage is important. You only have one body, take care of it, respect it, it is your Temple”

Hoe ben je in de massagetherapie gerold?

Eind jaren ’90 werkte ik in een kapsalon in Utrecht. In die tijd gaven wij standaard uitgebreide hoofdmassages bij het wassen van de haren. Ik was niet als kapster werkzaam maar om te ondersteunen leerde ik ook de wasmassage. Tot dat moment nooit in mijn leven affiniteit gehad met massage…..maar dat veranderde toen ik de wasmassages begon te geven. Niet alleen merkte ik dat ik het heel leuk vondt om te doen maar de feedback die ik terugkreeg van de klanten maakte dat ik mij realiseerde dat ik talent had…..

Wat is er zo bijzonder aan massage/ massagetherapie?

Het (aan)raken van mensen. En wat die aanraking bij mensen teweegbrengt. Mijn liefde voor het vak zit hem vooral in ontspanning bieden dmv massage. Als ik zelf naar een masseur ga is dat ook altijd het doel van mijn bezoek. Als mensen dan van tafel komen met een uitstraling alsof ze in diepe meditatie zijn geweest is mijn missie geslaagd.

Wat wil je de studenten meegeven?

Aandacht, rust en kwaliteit van aanraken. Je kan nog zoveel technieken leren maar de ware kwaliteit van een massage zit hem in ‘aanwezig’ zijn en je te verbinden met de huid onder je handen. Beleving speelt ook een grote rol. Massage is meer dan alleen aanraken, kleine rituelen maken je massage en de ervaring nog meer compleet.

Bertine van Dijk

Achtergrond

  • Aveda Spa & Beauty Therapeut
  • Massage Therapeut Thaise Yoga Massage Thai Dee
  • Opleiding binnen Boeddhisme en Taoïsme

Bertine’s Praktijk

Bertine heeft een eigen praktijk in Breukelen.

www.me-time.nl

 

Saskia Heijt

"Heel veel geleerd en superleuk gezellig gehad. Bertine geeft fijn les en heeft veel geduld en is een warm mens."

Bertine’s vakken

Holistische massage

Je leert vanuit een holistische basis de lekkerste en fijnste massagetechnieken geven. Gericht op de hele mens.

Hoofdmassage

De cursus hoofdmassage leert je mooie massagetechnieken voor gezicht en hoofd en sluit af met een bijzonder ritueel die je klant lang zullen herinneren.

Indiase hoofdmassage

De cursus Indiase hoofdmassage is een hele bijzondere en laagdrempelige massage. Je blijft gewoon zitten met je kleding aan en ondertussen krijg je de heerlijkste massage van nek, schouders en hoofd.