Esoterra

Jessy Jansen

“Ik vind het een voorrecht een stukje mee te wandelen op jouw levenspad, zodat jij daarna weer zelfstandig verder gaat.”

Hoe ben jij als massagedocent?

Mensen zeggen mij te kennen als een veelzijdige, professionele, hartelijke creatieve vrouw die in staat is een goede sfeer in een groep neer te zetten. Ik houdt van mijn vak, wil graag mijn kennis en vaardigheden overdragen aan studenten en ik weet dit te doen door op zoek te gaan naar de motivatie van de student en aan te sluiten bij dit leerproces. En tegelijkertijd erken ik dat leren soms moeilijk en pijnlijk kan zijn en dat dat betekent dat je als docent heldere regels moet stellen en duidelijke kaders voor beoordeling moet stellen.( leren betekent fouten mogen maken, veel oefenen , feedback krijgen en om kunnen gaan met deze feedback)

Wat heb jij met massagetherapie?

Mijn interesse voor mens en natuur kwam samen toen ik aan de opleiding Natuurgeneeskunde begon. Later volgde de opleiding voor Integrale Reflexzone Therapie. Door mijn holistische benadering zijn alle behandelingen gericht op preventie, waarbij vitaliteit en balans de belangrijkste pijlers zijn. Als kind was ik vaak in de natuur te vinden. Ik had al vroeg een diep bewustzijn dat alles met elkaar verbonden is. Ik ervaarde en beleefde de schoonheid van de natuur en de kracht ervan. Helende kracht. Puur en schoon. Het bewustzijn dat voor alles een tijd en plaats is en het besef dat het een niet zonder het ander kan bestaan. Als mens zijn wij een deel van dit geheel.

Wat wil je overbrengen in je massagelessen?

Ik ben iemand die vanuit een intrinsieke motivatie werkt, gericht is op het leren van studenten, de lat hoog legt en daarbij wil verantwoorden wat ik in mijn onderwijs doe en waarom ik het op deze manier uitvoer. Ik hecht in mijn onderwijsproces veel belang aan reflecteren en evalueren omdat ik enerzijds streef naar een optimale situatie, “het kan altijd beter” en anderzijds uitga van de realiteit “onderwijs is mensenwerk” en ik mij afvraagt hoe de studenten mijn onderwijs ervaren en wat daar nog in ontwikkeld kan worden.

Jessy Jansen

Achtergrond

  • Opleiding Natuurgeneeskunde
  • Integrale reflexzonetherapie

Jessy’s Praktijk

Jessy heeft een  praktijk in Havelte.

www.jessyjansen.nl

Naast haar werkzaamheden bij Esoterra geeft Jessy les bij MYOS en Stichtingwellness.

Rosalie Breemer

Jessy is als geen ander in staat een veilige en uitdagende leeromgeving te creëren, waarbij je gestuurd wordt waar het zinvol is en losgelaten waar het mogelijk is.

Jessy’s vakken

Cursus Therapeutische vorming

Deze cursus biedt je de basis om vanuit jezelf helder en professioneel therapie te geven.

Cursus Aromatherapie

Je leert hoe het toepassen van de juiste etherische olie voor een massagetherapie een grote toegevoegde waarde kan hebben.

Cursus Chakramassage

Deze cursus leert je voor elk chakra een specifieke behandeling. Ook leer je bijbehorende thematiek en psychosomatiek.