Cursus bekkenklachten masseren (1 dag)

De cursus bekkenklachten masseren biedt je de kennis en vaardigheden om een oplossing te bieden voor de veelvoorkomende klachten in dit gebied.

Cursus bekkenklachten masseren: bekkengebied is core business!

Met de cursus bekkenklachten masseren kun je gericht iets doen aan al die klachten die spelen of ontstaan in het bekkengebied. Het bekkengebied is een bijzonder gebied vol dynamiek. De overgang tussen benen en romp, de basis van je wervelkolom (je hele zijn) en de diverse organen. Met zoveel ‘spelers’ kunnen er ook diverse klachten ontstaan. In deze cursus schenken we aandacht  aan  aantal belangrijke hoofdrolspelers die we gaan behandelen.

Dit kun je na de cursus bekkenklachten masseren

🗸 Kennis toepassen over de  meest voorkomende klachten (pathologieën) in het  bekkengebied en de onderrug

🗸 Massagetechnieken om in dit gebied klachten te verhelpen/ verbeteren

🗸 Contra-indicaties herkennen voor het behandelen van het bekkengebied en onderrug

🗸 Inzicht in SOLK en bekkengebied

 

“Het bekkengebied is en blijft mijn aandachtsgebied maar door me af en toe te laten masseren, ben ik me bewuster geworden waardoor ik beter met de klachten en mijn lichaam omga.”

Paul van Bouwhorst

 

Dit ga je leren en doen:

  • Meest voorkomende pathologieën behandelen
  • Superficial backline doornemen
  • Behandelen van Psoas/ Fascia Thoracolumbalis/ Gluteus maximus / Piriformis/ Hamstrings

We gaan kijken en voelen hoe deze spier- en fasciagroepen elkaar beïnvloeden en hoe we deze kunnen behandelen. Je leert diverse rekoefeningen geven die de cliënt helpen in het verbeteren van de functionaliteit van spiergroepen.

SOLK

Veel van de klachten in dit gebied zijn met regulier onderzoek niet te vinden en vallen dus onder de noemer SOLK (Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten). Dat betekent niet direct dat de klachten ‘tussen de oren zitten’ maar dat we op een integrale wijze het gebied moeten aanpakken. Werken met de fascia is hierbij een ingang.

 

Voor wie is de cursus bekkenklachten masseren?

Deze cursus is geschikt voor masseurs, sportmasseurs, massagetherapeuten en fysiotherapeuten met enige ervaring die steeds cliënten krijgen met klachten in de onderrug of bekkengebied en daar een passende oplossing voor willen leren.

Wil je nog meer klachtgericht leren masseren kijk dan ook eens naar de cursus schouderklachten masseren. Ook zo’n bijzonder gebied met proportioneel veel klachten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Praktische info

Data

Maandag 5 oktober

Tijden

1 dag van 10.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur

Docent(en)

Mathilde Vlotman, Stefan van Rossum

Certificaat

Ja

Categorie

Cursussen

Investering

145,00

Vraag de studiegids aan

Ontvang alle informatie over deze opleiding + een extra hoofdstuk
in één overzichtelijke gids!
GRATIS

Impressie