Cursus Holistic Pulsing (2 dagen)

De cursus introduceert je in de bijzondere diepe werking van pulsing en massage. Holistic pulsing is prachtig te integreren in je massagesessie.

Cursus holistic pulsing; diepe lichaamsbewustwording

Holistic pulsing is een behandelwijze waarbij je het lichaam van degene die op de massagetafel ligt in een continue wieg- of schudbeweging brengt. Het is een eenvoudige en laagdrempelige methode. De cliënt kan de kleding gewoon aanhouden en de gebruikte techniek is gemakkelijk door iedereen aan te leren. Het is een hele zachte werkwijze, die desondanks een heel krachtig effect op de ontvanger van de behandeling kan hebben. Naast het schudden kun je bij pulsing ook strekking (tracties) en opening (mobilisering) van gewrichten toepassen. Het menselijk lichaam bestaat voor 70% uit water waardoor de vloeistof in alle cellen van het lichaam door de pulsing in trilling worden gebracht.

Holistic pulsing en flow

Holistic pulsing brengt een golfbeweging in het lichaam tot stand, die van cel tot cel wordt doorgegeven. Een hele zachte puls aan de voeten kun je, als vrije beweging mogelijk is,  helemaal tot in het hoofd door zien bewegen. Als er sprake van een blokkade van een bepaald lichaamsgebied, dan kun je dat via het pulsen ook goed waarnemen. Omdat de behandeling rechtstreeks inwerkt op blokkades in het lichaam kan holistic pulsing voor allerlei doeleinden worden toegepast, bijvoorbeeld bij stress, spanningen, fysieke klachten, maar ook emotionele trauma’s en depressies. De behandeling kan zo een diepe ontspanning bij de cliënt bewerkstelligen.

Het aantal pulsen dat je geeft is ongeveer gelijk aan de foetale hartslag, 120-160 keer per minuut. Die samenhang met de foetushartslag is van belang. De wieg- en tractietechniek maakt holistic pulsing tot een van de diepste en effectiefste ontspanningsmethoden door de kalmerende uitwerking die het heeft op het zenuwstelsel.

 

Dit kun je na de cursus holistic pulsing

🗸 Holistic pulsing toepassen en/of integreren in je massage

🗸 Je cliënt een nog diepere rust laten ervaren

🗸 Clienten begeleiden met loslaten en accepteren

 

Wat ga je leren en doen?

  • Je wordt je bewuster van je eigen lichaam en gaat diverse lichaamspulsaties ervaren en herkennen
  • Je leert een volledige holistic pulsingsessie te geven (voorkant, achterkant/ onderste en bovenste extremiteiten)
  • We gaan oefenen met het integreren van de technieken in een massagesessie

 

Voor wie is de cursus holistic pulsing?

Deze cursus is geschikt voor masseurs en therapeuten die holistisch willen werken en cliënten nog beter willen begeleiden in hun éénwording.

Deze cursus is tevens onderdeel van de opleidingen ‘Holistisch massagetherapeut’ en ‘Geaccrediteerd massagetherapeut‘.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Praktische info

Data

Zaterdag 24 april en zaterdag 15 mei 2021

Tijden

2 dagen van 10.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur

Docent(en)

Els Smits

Certificaat

Ja

Categorie

Cursussen

Investering

265,00

Vraag de studiegids aan

Ontvang alle informatie over deze opleiding + een extra hoofdstuk
in één overzichtelijke gids!
GRATIS

Impressie