Cursus Holistische massage (10 dagen)

Je leert vanuit een holistische basis de lekkerste en fijnste massagetechnieken geven. Gericht op de hele mens.

Cursus holistische massage: meer dan fysieke aanraking alleen

De cursus holistische massage leert je masseren vanuit diverse oosterse en westerse filosofieën. Met als doel  de mens als geheel, uit te nodigen naar meer heelheid en bewustwording.

Met ruimte voor ieders persoonlijke groeiproces raak je niet alleen het fysieke lichaam maar de gehele mens aan (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel). Vertrouwend op je intuïtie wordt elke massage uniek en juist voor dat moment. Het geven van een holistische  massage is een dankbare taak en komt tot stand door toewijding, focus, aandacht en compassie. Kwaliteiten die je ook aan jezelf geeft als je masseert.

Je leert wat je precies doet tijdens het masseren, welke spieren je raakt, wat de effecten zijn, hoe je bindweefsel masseert, wat belangrijke aandachtspunten in het lichaam zijn, hoe je aandacht besteedt aan je eigen houding. Je gaat met elkaar voelen en ontdekken welke gebieden in je lichaam resoneren met diverse massagetechnieken.

 

Dit kun je na de cursus holistische massage

🗸 Vanuit een holistische mensvisie massages geven met jezelf als voornaamste instrument; voelen, luisteren en echt contact maken.

🗸 De lekkerste massagetechnieken toepassen

🗸 Een brug creëren tussen lichaam en geest

🗸 Masseren zonder jezelf te belasten

🗸 Vanuit intuïtie en zelfvertrouwen contact maken en masseren

 

“Ik waardeer de heldere uitleg van de anatomie, theorie en praktijk en de opbouw van de training en de lesdagen. Het is voelbaar dat je met Esoterra al 20 jaar bezig bent massages te geven en mensen professioneel op te leiden tot competente en complete masseurs. Ik heb ervan genoten dat je dit op een bekwame, betrokkene, aanwezige, manier met een de nodige humor doet en je ook kwetsbaar en open opstelt. Ik heb me niet een minuut “op de schoolbank gevoelt” of het saai gevonden.

Mooi hoe je vanuit jouw persoonlijke ervaring en jarenlange studie deelt, en ons in 10 dagen een veilige en stevige basis hebt aangeleerd. Van waaruit ieder van ons nu op zijn eigen pad verder kan. Bijzonder dat ook masseurs met jarenlange ervaring zoals Monique ook weer nieuwe dingen hebben meegenomen en dat er ook ruimte was dat wij aan elkaar nieuwe of verbindende strijkingen konden laten zien. Je uitleg was altijd helder en goed te volgen, de structuur en opbouw fijn en het tempo goed te volgen.”

Barbara Handke

 

De lessen

De lessen staan bol van ervaren, voelen en doen maar blijven  ontspannend en inspirerend.

We oefenen op elkaar om van elkaars aanraking te leren. We gebruiken onszelf als leermodel en we delen onze gevoelens en ervaringen om samen rijker uit de les te komen. Meditaties en (bewustwordings-) oefeningen zorgen voor je verdere ontwikkeling en verfijning.

Met inspirerende artikelen en video’s verdiep je jezelf buiten de lessen om nog verder in je ontwikkeling tot holistisch masseur.

 

Voor wie is de cursus holistische massage?

Deze cursus is gemaakt voor mensen met affiniteit voor aanraking. Voor contact maken, vanuit jezelf. Je vindt het heerlijk om met je handen bezig te zijn en je geniet van de voldoening die het masseren oplevert. Misschien wil je het deelstoepassen binnen je beroep (coach, yogadocent, zorgmedewerker), je familie of vind je het gewoon fijn om te kunnen.

Om te kunnen starten met de opleiding holistische massage dien je fysiek en emotioneel in staat te zijn om te masseren.

 

Lesdata

Donderdaggroep:

Doorleren?

Met de holistische massage heb je een goede basis om je diploma ‘Holistische Massagetherapeut‘ te halen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Praktische info

Startdata

Donderdag 24 september
Zaterdag 3 oktober

Tijden

10 dagen van 10.00 tot uiterlijk 17.00 uur.

Docent(en)

Jessy Jansen, Merel Drilling, Stefan van Rossum

Certificaat

Ja

Accreditaties

KTNO

Categorie

Cursussen

Investering

1.250,00

Vraag de studiegids aan

Ontvang alle informatie over deze opleiding + een extra hoofdstuk
in één overzichtelijke gids!
GRATIS

Impressie