Cursus Myofascial Release (3 x 3 dagen)

De cursus Myofascial release leert je een effectieve manier om fascia te behandelen. Hiermee kun je een breed scala aan klachten verhelpen.

Cursus myofascial release: waarom iedere lichaamstherapeut dit moet leren!

De cursus myofascial release geeft je de ontwikkeling om deze therapievorm in jouw praktijk in te zetten. Myofascial release heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen binnen de lichaamsgerichte therapie. En terecht. Fascia is overal in het lichaam te vinden en het is overal mee verbonden. Een matrix die o.a. bijdraagt aan de houding en mobiliteit van de mens. Omdat veel klachten ontstaan in de fascia of invloed hebben op de fascia, geeft deze behandeling heel veel effect bij een groot scala aan klachten.

1: fascia verbindt alles

Een belangrijke effect van fascia is dat het hele lichaam hierdoor verbonden is met elkaar. Een bekend beeld hiervan is onderstaande trui die aangeeft dat als je ergens aan trekt, dit effect heeft op de hele trui.myofascial release

Zo is het ook met fascia. Fascia is een laag die ergens kan contraheren, wat de rest van het lichaam kan beïnvloeden. Met de technieken uit deze training leer je de fascia weer losser maken met als resultaat een ‘lossere trui’, een flexibelere en lossere fascia.

2: zachter is dieper

Myofascial Release is een veilige, behoedzame en zeer effectieve therapie waarvan de resultaten een langdurige werking hebben. Onze aanpak van fascia is zacht. Als je iemand hard of stevig aanraakt, spant het lichaam en de fascia automatisch aan ter bescherming. Met een zachte aanpak behandel je de cliënt het beste door juist rustig ‘in te zinken’ en als het ware te wachten op een reactie (toestemming) van de cliënt/het lichaam.

Zo kun je met een zachte aanpak veel dieper komen en heeft de werking langer effect.

3: praktijkgericht leren

Met onze praktijkgerichte aanpak krijg je de handvatten én het zelfvertrouwen om dit direct in je praktijk uit  te voeren. Je leert de eigenschappen en werking van fascia. Technieken die specifiek de fascia behandelen. Het geven van een behandeling voor de meest voorkomende klachten. Met de opgedane vaardigheden kun je een gericht behandelplan maken en uitvoeren en daarmee allerlei (hardnekkige) klachten behandelen. Van hielspoor tot frozen shoulder.

De nadruk van onze aanpak ligt op het ervaren en het doen. Hierdoor krijg je het benodigde ‘fingerspitzen’ gevoel wat het werken met fascia zoveel effectiever maakt.

 

Dit kun je na de cursus

🗸 Allerlei klachten succesvol en langdurig oplossen

🗸 De opgedane kennis over fascia toepassen en inzetten bij de massage

🗸 Je observatie- en palpatievermogen sterker ontwikkelen

🗸 Gericht werken vanuit de myofasciale ketens (anatomy trains) modellen

 

Wat ga je leren en doen?

De training is opgebouwd uit drie modules van drie dagen. Elke module is biedt een afgerond traject waarmee je aan de slag kunt. Je krijgt na elke module een certificaat.

 

Voor wie is de cursus myofascial release?

Deze modules zijn voor (sport)masseurs, massagetherapeuten, fysiotherapeuten, lichaamswerkers, yogadocenten, Pilatesdocenten die gericht met fasica willen werken en zo hun behandelingen nog succesvoller maken. De myofascial release technieken zijn zacht en niet invasief en hebben toch een groot effect.

Deze cursus is tevens onderdeel van de opleiding ‘Fascia therapeut‘.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Praktische info

Investering

Prijs voor alle modules 1295,- of per module 485,- (klik in de betreffende module om te betalen)

Startdata

Zondag 13 september
Zondag 24 januari 2021
Zondag 30 mei 2021
Zondag 12 september 2021

Tijden

3 modules van 3 dagen van 10.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur

Docent(en)

Menno Dam

Certificaat

Ja

Accreditaties

BATC, KTNO, NGS, NVST, VBAG

Categorie

Cursussen

Investering

1.295,00

Vraag de studiegids aan

Ontvang alle informatie over deze opleiding + een extra hoofdstuk
in één overzichtelijke gids!
GRATIS

Impressie