Cursus Vreeling Deep Tissue massage (diverse modules)

Vreeling deep tissue is een bijzondere, effectieve manier om dieper te werken zonder over (fysieke) grenzen te gaan.

Vreeling deep tissue massage; niet over grenzen gaan

Deep tissue massage is een vorm van massage die gericht is op de diepere lagen van het lichaam (dieper gelegen fascia en spieren). Waar de meest traditionele deep tissuevormen hard en pijnlijk zijn, zorgt de Vreeling methode ervoor om wel diep te werken maar niet hard en pijnlijk te worden. Zo behandel je niet het pantser maar kom je echt dieper.

 

Dit kun je na de cursussen

🗸 Dieper masseren zonder jezelf of de cliënt te bezeren

🗸 Diverse klachten aan spieren en bindweefsel verhelpen

🗸 Deep tissue geven zonder iemand te bezeren

🗸 Effectiever masseren

 

Ik merk dat bijna alle cliënten, hoe gespannen ze ook mogen zijn, erg rustig worden van deep tissue massage en verreweg de meeste mensen vallen tijdens de behandeling wel eventjes in slaap. Daarom vind ik het ook heel erg belangrijk om deze massage te mogen ontvangen en te mogen geven en te leren voelen wat mijn cliënten ook voelen met deze deep tissue behandeling waar ik zelf aan het einde vaak nog een stukje ayurvedische wellness massage aan toe voeg.

Kunthea Sim

 

Dieper werken met zachtheid

Veel cliënten “houden niet van geaai” en willen stevig gemasseerd worden. Dat kan effectief zijn omdat de dieper gelegen weefsels vast kunnen zitten.

Met de unieke Vreelingmethode leer je diepe ‘strokes’ waarbij je niet over grenzen heengaat (ook die van jezelf). Het effect van deze deep tissue massage is dat zeer gespannen spieren en het omringende bindweefsel los wordt gemaakt. Er wordt vrijwel alleen gewerkt met vuisten en ellenbogen en de masseur gebruikt zijn/ haar lichaamsgewicht om druk uit te oefenen.

De aangeleerde strokes beslaan het gehele lichaam en worden zonder tussenstof toegepast en richt zich op KANS-klachten, hoofdpijn, RSI en burn-out (en alle voorkomende stress gerelateerde klachten).

 

Voor wie is Vreeling deep tissue?

De Vreelingmethode is geschikt voor ervaren (sport)masseurs die klachtgericht en psychosomatisch te werk willen gaan. Vreeling is een effectieve methode om diepe vastgelegen weefsels (en gevoelens) los te maken. Je werkt intensief en diep samen met je cliënt.

Voor module 1 en 2 is geen vooropleiding nodig. Voor module 3 is basiskennis van de anatomie vereist en dien je module 1 en 2 te hebben gevolgd.

Verder leren?

Deze modules maken deel uit van de opleiding ‘Vreeling therapist’.  Dit is een samenvoeging van alle Vreeling modules en de module Therapeutische vorming. Met deze opleiding leer je alle facetten van de Vreeling methode en kun je het diploma ‘Vreeling therapist’ behalen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Praktische info

Docent(en)

Pim Vree

Certificaat

Ja

Andere data?

Kun je niet op een van deze data? Neem svp contact met ons op om evt. andere mogelijkheden te bespreken.

Categorie

Cursussen

Investering

Vraag de studiegids aan

Ontvang alle informatie over deze opleiding + een extra hoofdstuk
in één overzichtelijke gids!
GRATIS

Impressie