Cursus Vreeling deep tissue module 3

In deze module ga je leren hoe je deze strokes nog effectiever kunt inzetten, je leert ze gericht toe te passen bij de meest voorkomende klachten aan het spier- en bewegingsapparaat.

Dit kun je met de cursus Vreeling deep tissue module 3

  • Complete Vreeling therapie geven
  • Alle strokes nog effectiever inzetten
  • Autogene training inzetten
  • Differentiele ontspanningsmethodes geven
  • Visual body scan toepassen

 

Wat gaan we doen?

In module 1 en 2 heb je de Vreeling-strokes voor het gehele lichaam geleerd. Deze strokes hebben door hun diepgang veel effect bij chronische spier- en bindweefselspanning. In module 3 ga je leren hoe je deze strokes nog effectiever kunt inzetten, je leert ze gericht toe te passen bij de meest voorkomende klachten aan het spier- en bewegingsapparaat. Niet alle spanningsklachten komen aan de orde – in dat geval zou je nog drie jaar langer nodig hebben – er is een selectie gemaakt van de meest voorkomende klachten zoals die in ons land voorkomen.

In module drie ga je nog meer met kruisstrokes werken en nu niet alleen op gewrichten maar ook op spier(en) en bindweefsel(s).  Met het toepassen van de Vreeling-strokes wordt nu bedoeld dat je naast het toepassen van de juiste techniek, ook gaat leren begrijpen in welke richting de strokes bij een bepaalde spanningsklacht gezet moet worden en hiermee samenhangend: of de tonus van de spier(en) en bindweefsel(s) verhoogd of verlaagd moeten worden en of dat voor de gehele spier telt of alleen voor een gedeelte ervan.

Bodyscan

Een methode die je gaat helpen om de spanningsklachten te leren zien, nog voordat je de cliënt hebt aangeraakt, is de zogenaamde Visual BodyScan (of BodyCheck-methode). Hierbij krijg je inzicht hoe het lichaam zich verhoudt tot het coronale, het mediane en het transversale vlak. En je leert hoe je ook je cliënt dit inzicht kunt overbrengen. Niet alleen door te begrijpen maar vooral door te voelen. Dit alleen al betekent pure winst voor het lichaamsbewustzijn van de cliënt.

Daarnaast leer je tijdens module 3 de twee meest effectieve ontspanningstechnieken. Je leert ze geven en je ondergaat ze. Deze technieken kunnen in combinatie met Vreeling deep tissue het verschil maken. Want steeds meer mensen zijn het vermogen tot ontspannen verleerd of kwijtgeraakt. Bij sommigen zelfs in die mate dat je je kunt afvragen of deze persoon geschikt is voor massage (zelfs voor ontspanningsmassage). Deze technieken kunnen zowel op zich zelfstaand als in combinatie met massage worden toegepast. Het is zelfs mogelijk om de massage enkele keren te onderbreken voor een korte ontspanningstechniek om zo de cliënt weer in zijn ontspanning te krijgen.

Vreeling en ademen

Tevens krijg je oefeningen in ademhalingstechnieken. Met deze oefeningen kun je de cliënt helpen nog meer te ontspannen, maar ook meer aan te spannen (wat bij een te lage spiertonus noodzakelijk is.) Aan de orde komen: de volledige ademhaling, de buikademhaling, de opladende ademhaling en de ontladende ademhaling.

Tot nu toe werken de reguliere therapeuten niet of nauwelijks met deze aanvullende (bewustzijns-) oefeningen, waardoor de resultaten vaak niet beklijven maar alleen op korte termijn ervaren worden. Kortom, module 3 is een zeer interessante module voor de deep tissue masseur die echt wil weten wat ie doet en waarom ie dat doet en duurzame resultaten wil behalen.

  • Visual Body Scan
  • Differentiële Ontspanningsmethode
  • Autogene training
  • Thema: aanraken, wat is dat?

 

Voor wie is Vreeling deep tissue?

De Vreelingmethode is geschikt voor ervaren (sport)masseurs die klachtgericht en psychosomatisch te werk willen gaan. Vreeling is een effectieve methode om diepe vastgelegen weefsels (en gevoelens) los te maken. Je werkt intensief en diep samen met je cliënt.

Deze modules maken deel uit van de opleiding ‘Vreeling therapist’.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Praktische info

Data

volgt

Tijden

module 3 duurt 11 dagen, van 10.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur

Docent(en)

Pim Vree

Certificaat

Ja

Categorie

Bij- en nascholingen, Cursussen

Investering

1.295,00

Vraag de studiegids aan

Ontvang alle informatie over deze opleiding + een extra hoofdstuk
in één overzichtelijke gids!
GRATIS

Impressie