Opleiding Holistisch massagetherapeut (32 dagen)

Deze opleiding biedt je allerlei massagevormen die je in kunt zetten of combineren om vanuit een holistische visie te masseren.

De opleiding holistisch massagetherapeut; meer dan lichaam en geest..

De opleiding holistisch massagetherapeut leert je masseren vanuit een holistische mensvisie met jezelf als voornaamste instrument; voelen, luisteren en echt contact maken.  Een mens is een unieke combinatie van lichaam, geest, ziel maar ook van ervaringen, overtuigingen en houdingen. Dit kun je allemaal (aan)raken als massagetherapeut. Met de juiste combinatie van intuïtie, vertrouwen en weten wat je doet, kun je door diep contact een prachtige, helende verbinding maken.

Door ons via ons eigen lichaam bewust te worden van onszelf hebben we een prachtig instrument om de andere kamers te openen. Essentieel hierbij is het gevoel van aanvaarding, van liefde voor wie je bent, en hoe je reageert. Niets is verkeerd, je hebt bepaalde houdingen nodig gehad om die kamer volledig te leren kennen, zoals andere mensen andere kamers verkennen. Door je te openen voor jezelf, kan er tevens begrip komen voor de ander, waardoor deze ook de mogelijkheid krijgt zijn deur (voorzichtig) te openen.

Als holistisch massagetherapeut kun je op de meest directe manier, aanraken en  contact maken met de hele mens en hier beweging in faciliteren; een vastzittende schouder of overtuiging. Een oppervlakkige ademhaling, Alles is met elkaar verbonden. Aanraking is essentieel daarbij.

 

Dit kun je na de opleiding holistisch massagetherapeut

🗸 Vanuit een holistische visie massagetherapie bieden.

🗸 Allerhande psychosomatische klachten behandelen.

🗸 Een brug slaan tussen lichaam en geest.

 

 

Iedere lesdag is een feestje. Stefan weet met zijn docententeam een fijne, veilige sfeer te creëren. De lessen zijn zo inspirerend dat je er direct thuis mee aan de slag wilt. Door de praktijkgerichte lessen, heb ik al in het eerste jaar het vertrouwen gekregen om mijn eigen massagepraktijk te beginnen. Nu, na een jaar, heb ik al een florerende praktijk, waar ik nog iedere week de geleerde technieken in de praktijk kan brengen.

Voor mij werkt de opleiding ook therapeutisch. Ik heb altijd met deadlines moeten werken en in de toekomst moeten plannen. Om een goede masseur te zijn is het belangrijk om in het hier en nu te leven en de volledige aandacht bij de cliënt te leggen. Hierdoor kom ik zelf dichter bij mijn eigen gevoel.

Annelies van Scheppingen

 

 

Dit ga je leren en doen met de opleiding holistisch massagetherapeut

Je leert diverse massagevormen die allemaal in het holistische spectrum ingezet kunnen worden. Samen geven ze je de mogelijkheid om vanuit je intuïtie de juiste massagetherapie in te zetten.

Je leert hoe je op een dieper niveau contact kunt maken. Eerst met je zelf, vervolgens met een ander. Zonder daarbij jezelf te verliezen.

Je leert wat je precies doet tijdens het masseren, welke spieren je raakt, wat de effecten zijn, hoe je bindweefsel masseert, wat belangrijke aandachtspunten in het lichaam zijn, hoe je aandacht besteedt aan je eigen houding. Je gaat met elkaar voelen en ontdekken welke gebieden in je lichaam resoneren met diverse massagetechnieken.

Modules

 

Voor wie is de opleiding holistisch massagetherapeut?

Deze opleiding is gemaakt voor mensen met affiniteit voor aanraking. Voor mensen die contact willen maken, vanuit zichzelf. Je vindt het prettig om met je handen bezig te zijn en je geniet van de voldoening die het masseren oplevert. Misschien wil je het toepassen in je beroep (coach, yogadocent, zorgmedewerker), voor je familie of vind je het gewoon fijn om te kunnen.

Om te kunnen starten met de opleiding holistische massage dien je fysiek en emotioneel in staat te zijn om te kunnen masseren.

 

Veelgestelde vragen


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Praktische info

Investering

Opleiding € 3520,- of 15 termijnen van € 246,40.
Boekenlijst € 175,- (ongeveer)

Startdata

Donderdag 24 september
Zaterdag 3 oktober
Vrijdag 29 januari

Docent(en)

Bertine van Dijk, Els Smits, Elvira Trienekens, Jessy Jansen, Stefan van Rossum

Diploma

Ja

Andere data?

Kun je niet op een van deze data? Neem svp contact met ons op om evt. andere mogelijkheden te bespreken.

Categorie

Cursussen

Investering

3.520,00

Vraag de studiegids aan

Ontvang alle informatie over deze opleiding + een extra hoofdstuk
in één overzichtelijke gids!
GRATIS

Impressie