Opleiding massagetherapeut (2x 25 dagen)

De opleiding massagetherapeut is een geaccrediteerde opleiding die een brede basis biedt om op professioneel niveau massagetherapeut te worden. Je leert het vak vanuit een holistische aanpak waarbij je zowel fysieke klachten als emotionele of mentale klachten kunt aanpakken.

Opleiding massagetherapeut; werken met je hart

In de opleiding massagetherapeut ga je leren om je massagevaardigheden op therapeutische basis in te zetten. Na twee jaar ben je geaccrediteerd massagetherapeut en kun je je aansluiten bij diverse beroepsverenigingen (in combinatie met de opleiding medische basiskennis). Met je diploma op zak kun je kiezen voor een afsluitend jaar (master). Hierbij kies je een specialisatie uit onze trainingen en bij- en nascholingsaanbod en ga je een super- en intervisietraject in. De module medische basiskennis loopt synchroon met de opleiding massagetherapeut. Je kunt deze van tevoren, tegelijkertijd of na afloop van de opleiding massagetherapeut volgen.

 

Dit kun je na de opleiding massagetherapeut

🗸 Lid worden van een beroepsvereniging waarmee je door ziektekostenverzekeraars erkend bent

🗸 Allerlei klachten fysiek en emotioneel behandelen

🗸 Een breed scala aan massagemethodes uitvoeren

🗸 Een succesvolle praktijk opzetten als massagetherapeut

🗸 Samenwerken met reguliere zorginstellingen

🗸 Vanuit een brede, stevige basis doorgroeien en jezelf blijven ontwikkelen

🗸 Vanuit zelfvertrouwen op maat gemaakte therapie geven

 

 

“Na de opleiding tot masseur, kon ik niet anders dan doorstuderen tot massagetherapeut. Een opleiding waar ik me prettig voel: persoonlijk betrokken en met beide benen op de grond. Precies zoals de massagetherapeut die ik wil zijn! Fijne docenten, een goed aanbod en fijne groepen studenten. Als masseur voel ik me steeds meer vertrouwd op het gebied van klachtgericht behandelen en zie ik na iedere les weer nieuwe resultaten. Naast tevreden klanten, geeft het mij voldoening: ik kan veel voor een ander betekenen op het gebied van bewustwording, ontspanning en vermindering van klachten.Deze opleiding levert altijd wat op: zelf ben ik er ook een meer ontspannen en fijner mens van geworden. Zeker een aanrader om je in te schrijven voor een cursus of vast een dag in de week vrij te plannen voor de 1- jarige opleiding tot masseur! Waar het je ook brengt: mooi wordt het sowieso.”

Sanderijn Hubertse

 

Wat ga je leren en doen?

Je gaat leren om je massagevaardigheden in te zetten op therapeutisch vlak. Dat is een breed gebied maar altijd gericht op de lichaamservaring. Fysieke klachten, vastzittende emoties of juist geen contact kunnen maken met je gevoel, het is allemaal te behandelen door een massagetherapeut.

We gaan met jou als basis, begin- en eindpunt het brede spectrum van dit vak grondig doorlopen. Hierin ontwikkel jij jouw modus van massagetherapeut.

Blended learning

Je krijgt bij Esoterra les volgens de laatste leermethodes. E-learning staat vol met extra informatie die je helpt bij je opleiding(video’s, podcasts, extra info, testen, etc).

Daarnaast ga je veel met je medestudenten oefenen en diverse opdrachten uitwerken. Zo blijf je gefocust en geïnspireerd studeren en ontwikkelen.

Lees meer hierover in de studiegids!

Modules van de opleiding massagetherapeut


Om je als geaccrediteerd massagetherapeut in te schrijven bij een beroepsvereniging heb je ook de opleiding medische basiskennis nodig.

 

Voor wie is de opleiding massagetherapeut?

Deze opleiding is voor iedereen die professioneel wil masseren op hoog niveau. Mensen die een eigen praktijk willen opzetten met veel terugkerende cliënten, of die in de wellness of gezondheidszorg willen werken.

Je geniet van je zelfstandigheid en het maatwerk wat je elke keer weer kunt leveren; hard, zacht, diep, ondiep, je hebt een brede basis die je met zelfvertrouwen kunt inzetten.

Lees hier een blog over vier afgestudeerde massagetherapeuten met ervaringen en tips voor het opzetten van de praktijk.

Zij instroom

Om deel te nemen aan deze opleiding heb je de opleiding masseur succesvol afgerond of een soortgelijke opleiding. In een persoonlijk gesprek bespreken we samen wat je vooropleiding is en of dit een voldoende basis is om te starten met deze opleiding. De opties zijn:

  1. Ik kan direct beginnen met de opleiding massagetherapeut.
  2. Ik kan beginnen én dien enkele modules erbij te volgen.
  3. Ik dien eerst enkele modules ter voorbereiding te volgen.

 

Accreditatie opleiding massagetherapeut

De opleiding massagetherapeut is geaccrediteerd door de SNRO en erkend door alle relevante beroepsverenigingen.

 

Veelgestelde vragen


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Praktische info

Investering

Opleiding 2750,- of tien termijnen van € €288,75,- PER LESJAAR
Boekenlijst € 150,- (ongeveer per lesjaar)

Startdata

Vrijdag 18 september

Docent(en)

Bertine van Dijk, Els Smits, Irene ten Haaf, Jessy Jansen, Menno Dam, Merel Drilling, Pim Vree, Stefan van Rossum

Diploma

Ja

Accreditaties

SNRO

Andere data?

Kun je niet op een van deze data? Neem svp contact met ons op om evt. andere mogelijkheden te bespreken.

Categorie

Opleidingen

Investering

2.750,00

Vraag de studiegids aan

Ontvang alle informatie over deze opleiding + een extra hoofdstuk
in één overzichtelijke gids!
GRATIS

Impressie