ESOTERRA OPEN DAG

Zondag 29 augustus 2021, 10:30 - 15.45 uur

Een leerzame dag over massage en massagetherapie.
Kom jij ook?

Op zondag 29 augustus 2021 van 10.30 – 15.45 uur openen we onze deuren (Corona-proof) om je te laten kennismaken met onze cursussen, opleidingen, docenten en onze locatie in Bilthoven.

Voor wie?

  • Masseurs/ massagetherapeuten
  • Iedereen met interesse in een holistische leefstijl

Op de open dag kun je kennismaken met ons opleidingsaanbod:

  • Opleiding masseur (jaar 1 van de opleiding massagetherapeut)
  • Opleiding massagetherapeut
  • Opleiding fascia therapeut
  • Opleiding medische basiskennis
  • Opleiding holistisch therapeut

Voor elke opleiding zijn er één of meerdere demolessen en kun je een docent van de opleiding ontmoeten, studenten spreken over de opleiding en vragen stellen aan de decaan en directeur.

Kortom, waarom jij deze gratis Open Dag niet wilt missen:

✔️ Kom de sfeer proeven op onze opleidingslocatie in Bilthoven, Utrecht.
✔️ Ontmoet docenten en studenten en neem deel aan een proefles of een lezing.
✔️ Ontdek welke massageopleiding of -cursus het beste bij jou past!

BONUS voor jou
En als bonus ontvangt iedere aanwezige ook nog een goodie-bag!

Meld je dus snel aan >

Aantal dagen tot einde inschrijfperiode:

Dagen
Uren
Min
Sec

EXTRA voor onze bezoekers: Gratis goodiebag

Voor elke bezoeker hebben we een gratis goodiebag met o.a. een mooie waardebon voor onze opleidingen en cursussen!

 

Programma (gratis/ beperkt aantal deelnemers)

10.30 uur: Ontvangst

11.00 uur: Opening
Stefan van Rossum (oprichter Esoterra) legt kort uit wat de unieke leermethode van Esoterra is en wat de visie is op therapeut zijn.

11.30 uur: RONDE 1 MET DEMO-LESSEN

Zaal 1: Opleiding massage: houding
Iedereen staat op een bepaalde manier in het leven. Als masseur of massagetherapeut kun je hier info uithalen op verschillende vlakken. Het vertelt je wat over de spieren en weefsels maar het zegt ook wat over iemands gemoedstoestand en zelfs karakter.

In deze inzichtelijke demo-les ga je ontdekken wat je allemaal kunt zien en wat je daar nu en met de opleiding massagetherapeut allemaal mee kan.

Een inzichtelijke les waardoor je nooit meer hetzelfde naar mensen kijkt en die een duidelijk beeld geeft van de opbouw en inhoud van de opleiding.
Deze demo-les wordt gegeven door Stefan van Rossum, directeur/ oprichter van Esoterra. Met zijn jarenlange ervaring als massagetherapeut en lichaamswerker kan hij je inspirerend meenemen in het wonderlijke lichaam.

Daarnaast is Stefan host van de Esoterra Podcast waarmee hij invloedrijke schrijvers en therapeuten interviewt.
Meer info over Stefan vind je hier op zijn docentenpagina.

Zaal 2: Opleiding massagetherapeut & opleiding fascia therapeut: wat is fascia?
Menno Dam is een van de pioniers op fasciagebied. Fascia is een netwerk van bindweefsel wat de afgelopen tien jaar als een van de belangrijkste aandachtspunten voor lichaamswerk naar voren is geschoven. Menno heeft zijn eigen methode ontwikkelt die heel subtiel én heel effectief is.

In deze demo-les legt Menno uit wat fascia is en leer je wat fascia betekent voor je houding en leer je wat je als massagetherapeut kunt oplossen aan klachten als je met fascia release werkt.

Het vak myofascial release kan als losse cursus worden gevolgd (3 x 3 dagen) en zit in de:

  • Opleiding massagetherapeut
  • Opleiding fasciatherapeut

Je kunt alvast een  interview met Menno Dam beluisteren op de Esoterra podcast of bekijk zijn docentenpagina.

Zaal 3: Opleiding holistisch therapeut; Mindfulness massage
Linda Schipper is decaan bij Esoterra en ze geeft de lessen mindfulness massage. Linda heeft een jarenlange achtergrond als mindfulness trainer en heeft dit later geïntegreerd met massage. Hieruit is een bijzondere massagevorm ontstaan die als doel heeft om vanuit bepaalde thema’s uit de mindfulness (ademen, loslaten, acceptatie, vertrouwen) het bewustzijn door middel van aanraking te versterken.

In deze demo-les legt ze uit wat je hier mee kunt en gaan we de eerste technieken met elkaar uitwisselen.

Je kunt alvast een interview met Linda Schipper beluisteren op de Esoterra podcast of bekijk haar docentenpagina.

12.30 uur: Pauze van 30 minuten
Met onder andere heerlijke Stoelmassages en een  Oriënteringsmarkt.

13.00 uur: RONDE 2 MET DEMO-LESSEN

Zaal 1: Opleiding medische basiskennis: Bewegingsapparaat
Als je een therapeutisch proces ingaat is het uiteraard van belang dat je weet wat er speelt in een mens en hoe alles in elkaar zit. Net als een automonteur wil je alle onderdelen kennen en weten wat er aan de hand is als er iets kapot is. 

De opleiding medische basiskennis is een 13-daagse opleiding die je alle facetten van het lichaam leert kennen op zowel anatomisch als pathologisch vlak. Daarbij komen ook vakken als farmacologie, wetgeving & ethiek en psychologie. 

In deze demo-les gaan we ontdekken hoe de motoriek van een lijf in elkaar zit en nemen we een aantal bekende pathologieen door om te kijken hoe deze ontstaan en eventueel te verhelpen zijn.

Zaal 2: Opleiding massagetherapie: Mindfulness massage
Linda Schipper is decaan bij Esoterra en ze geeft de lessen mindfulness massage. Linda heeft een jarenlange achtergrond als mindfulness trainer en heeft dit later geïntegreerd met massage. Hieruit is een bijzondere massagevorm ontstaan die als doel heeft om vanuit bepaalde thema’s uit de mindfulness (ademen, loslaten, acceptatie, vertrouwen) het bewustzijn door middel van aanraking te versterken.

In deze demo-les legt ze uit wat je hier mee kunt en gaan we de eerste technieken met elkaar uitwisselen. Het vak mindfulness massage komt elk jaar van de opleiding massagetherapeut terug en is te volgen als losse cursus (3 dagen). 

Je kunt alvast een interview met Linda Schipper beluisteren op de Esoterra podcast of bekijk haar docentenpagina.

Zaal 3: Opleiding masseur en opleiding holistische therapeut: Therapeutische vorming
75% van het succes van elke therapie wordt bepaald door de relatie tussen therapeut en cliënt. Een goed uitgangspunt om jezelf tegen het licht te houden en te leren waar jij als masseur of therapeut vanuit je eigen authenticiteit contact kunt maken en je cliënt professioneel door het proces kunt begeleiden.

In deze demo-les wordt toegelicht wat je kunt verwachten in de opleidingen aan therapeutische vorming en ga je met een oefening aan de slag.

14.00 uur: Pauze van 15 minuten

14.15 uur: RONDE 3 MET DEMO-LESSEN

Zaal 1: cursus stoelmassage
Stoelmassage is dé manier om massage op een laagdrempelige manier aan te bieden bij bedrijven, evenementen of op andere manieren. Ideaal voor elke masseur om je aanbod mee aan te vullen: het is leuk, afwisselend en een goede kennismaking voor cliënten die meer massages willen.
In deze demo-les leer je een van de favoriete technieken die je op elkaar op de massagestoel, met de kleding aan, gaat uitvoeren.

Zaal 2: toelichting massage en massagetherapie voor beginners
Hoe ziet de opleiding massagetherapeut en het eerste jaar; de opleiding masseur er precies uit? Wat kun je verwachten en wat kun je ermee? Docenten en studenten geven je in dit blok een eerlijk antwoord. 

Zaal 3: toelichting opleiding massagetherapie voor gevorderden
Als je al masseur bent en je verder wilt ontwikkelen tot geaccrediteerd massagetherapeut, kun je in dit blok meer informatie krijgen over de lesinhoud, de studielast, en de ontwikkelingen die je kunt maken.

15.15 uur: PLENAIRE AFSLUITING

We sluiten samen de open dag af en beantwoorden nog enkele vragen.
Tot slot krijg je een goodie-bag en een speciale open dag kortingsbon.

NABORRELEN: 30 minuten 

Wil je informeel nog wat vragen stellen aan een docent, decaan of student dan kun je lekker blijven hangen met een verse thee. Of je kijkt nog eens het lesmateriaal in en boekt nog een stoelmassage bij een van onze oud-cursisten.

De Docenten

Menno Dam

Je leert te masseren met gevoel én bewust te zijn van je eigen houding. Masseren met aandacht staat steeds voorop. Belangrijk vind ik dat iedere masseur in wording zijn eigen touch kan ontwikkelen en bewust wordt van zijn of haar eigen kwaliteiten.

 

Stefan van Rossum

Massagetherapie heeft mij dieper in contact met mezelf en mijn medemens gebracht. Het geeft me veel voldoening om mensen te ontspannen, bewuster te maken of massages te leren.

Linda Schipper

Docent en decaan Linda Schipper combineert haar jarenlange achtergrond als mindfulness trainer met massage. In deze demoles laat ze zien en ervaren hoe het lijf reageert als je het mindful aanraakt.

Menno Dam
Menno Dam
Stefan van Rossum
Linda Schipper
Linda Schipper

Over de Gratis stoelmassages

Een team van oud cursisten biedt je graag een stoelmassage aan om te ontdekken hoe lekker en ontspannend stoelmassage kan zijn.

En je kunt ervaren hoe je in één weekend deze heerlijke massage kunt leren.

Over het Studie-advies

Onze decaan Linda Schipper is de hele dag aanwezig om jouw opleidingsvragen te beantwoorden en mee te denken met jouw wensen. Niet om je over te halen maar om te kijken wat er aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden.

Ook zijn er een aantal oud-studenten die je advies kunnen geven vanuit hun achtergrond.

Meld je snel aan om jouw plek te reserveren

Bereikbaarheid

Adres
Ons adres is:
P.C. Staalweg 50
3721 TJ Bilthoven

Auto
Je kunt gratis en rondom het pand parkeren. De locatie is 3 min. van de A 27 (afslag De Bilt).

OV
Goed bereikbaar via Utrecht CS (23 min) of station Bilthoven (5 min.) naar bushalte Poolsterlaan.

Vanaf bushalte Poolsterlaan is het ong. 5 minuten lopen.

We zijn gevestigd op bedrijvenpark Larensteijn.