fbpx
  • Sinds 1998
  • 1000+ cursisten
  • Al vanaf €145,-
  • SNRO geaccrediteerd
 • EMMETT met Ria van Rooijen en Marco Wiegers

  Wat of wie is Emmett?

  De EMMETT Techniek is een veilige, effectieve, zachte, eenvoudig toe te passen spierontspanningstechniek, ontwikkeld door Ross Emmett. Er wordt lichte druk uitgeoefend op de specifieke EMMETT-punten om pijn en ongemak te verminderen en/of beweging te verbeteren. De techniek kan opzichzelfstaand gebruikt worden. Het kan ook succesvol geïntegreerd worden in andere modaliteiten zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, massage therapie, chiropractie enzovoort. De techniek is effectief voor zowel mensen als dieren en de opleiding wordt inmiddels in meer dan 40 landen wereldwijd gegeven. Mensen zonder ervaring in therapeutische modaliteiten zijn ook van harte welkom op deze opleiding.

  De EMMETT-techniek is een unieke vorm van lichaamsontspanningstherapie voor zowel mens als dier, waarbij op specifieke punten lichte vingerdruk wordt uitgeoefend. Het is gebaseerd op de overtuiging dat lichte aanraking een ontspanningsreactie in de weefsels van het lichaam kan veroorzaken, en dat de therapeut daardoor gevoelens van spanning kan helpen verlichten. Naast het vermogen om spieractie en/of spierspanning direct te beïnvloeden, kunnen deze punten ook een component binnen het emotionele geheugen hebben. Veel mensen merken dat ze zich meer op hun gemak voelen in hun lichaam en dat hun emotionele welzijn verbetert. Dieren lijken rustiger en op hun gemak.

  EMMETT is een complementaire therapie. Het kan afzonderlijk, opzichzelfstaand worden toegepast, maar het combineert ook gemakkelijk met alle andere lichaamswerk- en bewegingsgespecialiseerde modaliteiten zoals bijvoorbeeld massage, chiropractie, fysiotherapie, Bowentherapie, craniosacraaltherapie, yoga, Pilates en personal training.

  Ria en Marco

  Ria van Rooijen en Marco Wiegers vertellen over hun passie over EMMETT. Een bijzondere techniek die ontwikkeld is door Australiër Ross Emmett. Deze lichaamsgerichte therapievorm kenmerkt zich een hele toegankelijke, effectieve en zachte aanpak. Ria en Marco hebben een lange en brede achtergrond als (sport) arts en fysiotherapeut.

  Op hun (nieuwe site) introduceren zij zichzelf: “Wij zijn Marco Wiegers en Ria van Rooijen. Wij werken samen met andere artsen en (fysio)therapeuten om u zo goed mogelijk te helpen klachten te verminderen of te laten verdwijnen en uw functioneren te verbeteren. We analyseren, evalueren en behandelen zo goed mogelijk alle factoren die aan uw probleem ten grondslag liggen. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, uw stressfactoren op het werk en thuis, algehele lichaamsconditie, voeding, genetische & posturale gewoonten, emotionele verbindingen en patronen die in uw spieren worden vastgehouden.”

  × Hoe kan ik je helpen?