fbpx
  • Sinds 1998
  • 1000+ cursisten
  • Al vanaf €145,-
  • SNRO geaccrediteerd

 • Etienne Peirsman over cranio-sacraaltherapie

  Podcastinterview via Zoom

  Deze podcast heb ik een online verbinding met Etienne Peirsman. Hij heeft de cranio-sacraaltherapie geleerd van John Upledger ‘himself’ en daar zijn eigen bijzondere methode van gemaakt.
  We praten hierover in tijden van de Coronacrisis (2 april 2020).
  Etienne geeft les over de hele wereld en woont het halve jaar in New Mexico, USA.

  Over Etienne Peirsman

  Etienne Peirsman begon zijn loopbaan als leraar Lichamelijke Opvoeding en Biologie, op uiteenlopende scholen in Antwerpen, België. Van meet af aan was hij al evenzeer gefascineerd door lichaam en biologie, als door andere aspecten van het mens-zijn. Vlak na zijn diplomering studeerde hij ook af in verslavingtherapieën bij de Bouwmanstichting en in emotioneel werk aan de Humaniversity in Den Haag, waarna Peirsman als groepsleider en verslavingstherapeut aan de slag ging in een rehab-center. In 1986 werd hij behoorlijk ziek. Een stafilokokken-infectie zorgde ervoor dat zijn nieren ermee ophielden. Ook zijn hartkleppen werden aangevreten, met als gevolg dat zijn bloedsomloop ermee begon te stoppen. “Het was een einde-rit-verhaal”, aldus Etienne. Naar het ziekenhuis wilde hij niet; hij besloot naar het rehab-center te gaan waar hij had gewerkt. Zij konden niks voor hem doen, maar hij kon er enkele nachten blijven en begon als vanzelf te mediteren.“Zo kwam ik spontaan in No-Mind terecht”, vertelt Etienne. “Ik kwam in een andere realiteit met mezelf. Het was de weg van het sterven.” Een traditionele benadering zou niet gaan, zag hij in zijn meditaties. Hij verliet het rehab-center en vertrok met een vriend naar de Ardennen. Daar lag hij vijf dagen en nachten achtereen in de bossen onder de blote hemel. In No-Mind.

  Zo ging het helingsproces verder, dat met de meditaties al was begonnen. Zijn hartkleppen herstelden. Zijn nieren, waarvan de één voor 60 en de andere voor 89% uit dood materiaal bestonden, begonnen te regenereren. Zonder enig medicijn of ingrepen herstelde Etienne zover, dat hij een jaar later naar Poona, India kon afreizen.

  Daar kwam Etienne Peirsman voor het eerst in aanraking met cranio. “Dat bracht me het dichtst bij de ervaring die ik in meditatie had gehad, van getuige zijn van het sterven. Ik ging automatisch naar de mid- en longtide. En zo hervond ik die onmetelijke, ultieme rust van No-Mind in cranio. Dat andere contact dat ik had met mijzelf, met mijn lichaam, die intense regeneratie-ervaring: in cranio kan ik die uiten, want dat komt er het dichtst bij.”

  “Voor mij is er geen dag zonder cranio”, vertelt Etienne. “Het is een manier van leven. Of sterven. Ik ga van het ene op het andere moment in No-Mind. Zo houd ik mijn lichaam op peil. En de evolutie stopt niet, het blijft zich ontwikkelen. Mijn nieuwste inzichten zullen te vinden zijn in het boek dat ik schrijf: een boek voor de nieuwe mens.”

  × Hoe kan ik je helpen?