Cursus bekkenklachten masseren (1 dag)

De cursus bekkenklachten masseren biedt je de kennis en vaardigheden om een oplossing te bieden voor de veelvoorkomende klachten in dit gebied.

Cursus bekkenklachten masseren: bekkengebied is core business!

Met de cursus bekkenklachten masseren kun je gericht iets doen aan al die klachten die spelen of ontstaan in het bekkengebied. Het bekkengebied is een bijzonder gebied vol dynamiek. De overgang tussen benen en romp, de basis van je wervelkolom (je hele zijn) en de diverse organen. Met zoveel ‘spelers’ kunnen er ook diverse klachten ontstaan. In deze cursus schenken we aandacht  aan  aantal belangrijke hoofdrolspelers die we gaan behandelen.

Dit kun je na de cursus bekkenklachten masseren

🗸 Kennis toepassen over de  meest voorkomende klachten (pathologieën) in het  bekkengebied en de onderrug

🗸 Massagetechnieken om in dit gebied klachten te verhelpen/ verbeteren

🗸 Contra-indicaties herkennen voor het behandelen van het bekkengebied en onderrug

🗸 Inzicht in SOLK en bekkengebied

 

“Het bekkengebied is en blijft mijn aandachtsgebied maar door me af en toe te laten masseren, ben ik me bewuster geworden waardoor ik beter met de klachten en mijn lichaam omga.”

Paul van Bouwhorst

 

Dit ga je leren en doen:

  • Meest voorkomende pathologieën behandelen
  • Superficial backline doornemen
  • Behandelen van Psoas/ Fascia Thoracolumbalis/ Gluteus maximus / Piriformis/ Hamstrings

We gaan kijken en voelen hoe deze spier- en fasciagroepen elkaar beïnvloeden en hoe we deze kunnen behandelen. Je leert diverse rekoefeningen geven die de cliënt helpen in het verbeteren van de functionaliteit van spiergroepen.

SOLK

Veel van de klachten in dit gebied zijn met regulier onderzoek niet te vinden en vallen dus onder de noemer SOLK (Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten). Dat betekent niet direct dat de klachten ‘tussen de oren zitten’ maar dat we op een integrale wijze het gebied moeten aanpakken. Werken met de fascia is hierbij een ingang.

 

Voor wie is de cursus bekkenklachten masseren?

Deze cursus is geschikt voor masseurs, sportmasseurs, massagetherapeuten en fysiotherapeuten met enige ervaring die steeds cliënten krijgen met klachten in de onderrug of bekkengebied en daar een passende oplossing voor willen leren.

Wil je nog meer klachtgericht leren masseren kijk dan ook eens naar de cursus schouderklachten masseren. Ook zo’n bijzonder gebied met proportioneel veel klachten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Praktische info

Data

woensdag 12 mei 2021
maandag 4 oktober 2021

Tijden

1 dag van 10.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur

Docent(en)

Mathilde Vlotman, Stefan van Rossum

Certificaat

Ja

Categorie

Cursussen

Investering

145,00

Vraag de studiegids aan

Ontvang alle informatie over deze opleiding + een extra hoofdstuk
in één overzichtelijke gids!
GRATIS

Impressie

Ervaringen van cursisten

Bob van Beers
Bob van Beers
2020-09-29
Geverifieerde beoordeling
De open dag was perfect geregeld, waarbij je informatie kreeg over de diverse cursussen cq opleidingen en ook zelf kon meedoen met diverse lezingen en ook gebruik kon maken van een stoelmassage, wat uiteindelijk geresulteerd heeft dat ik mij heb ingeschreven voor de cursus stoelmassage...
Monique van Melick
Monique van Melick
2020-07-14
Geverifieerde beoordeling
Jaren geleden leek stoelmassage niets voor mij. Nu heb ik er spijt van dat ik dit niet eerder heb gedaan. Het is een super cursus waarmee ik veel mensen helpen kan! Top docenten. Erg professioneel! Ben al aangemeld voor het vervolg.
Desirée van der Veer
Desirée van der Veer
2020-03-10
Geverifieerde beoordeling
Mijn vriend en ik hebben samen deelgenomen aan de introcursus massage. Het was een top weekend, de sfeer voelde meteen goed, en de groep vertrouwd. De les voldeed aan al mijn verwachtingen, zowel het stukje theorie als de praktijk. Allebei de docenten hebben hun kwaliteiten en specialisaties aan ons getoond en deels overgedragen. Kortom een hele fijne leerzame dag.
Maurice de Gruijter
Maurice de Gruijter
2020-02-18
Geverifieerde beoordeling
de stoelmassage cursus bij Esoterra was super praktisch. Voordat de training begonnen was kreeg je weken van te voren al inloggegevens op de website. Hierdoor kon je al het materiaal en instructievideo bekijken, en audio beluisteren van de stappen die je als je alles eenmaal gehad hebt en behandeld hebt. stap voor stap voor de flow heen helpt. Dus mocht je het kwijt zijn dan zet je gewoon even de audio file aan. Lokatie. mooie frisse ruimtes, met veel licht en goede sfeer. Erg fijne plek om te bewegen en les te krijgen. twee dagen is kort maar ook wel weer veel om te leren. Er wordt veel meer uitgelegd dan de spullen die je vooraf krijgt en dat is fijn. Wat ik echt sterk vond is dat er tijdens het oefenen van de handelingen erg goed gelet werd op de “ houding van de masseur “ probeer het zo efficiënt mogelijk te doen. Hierdoor belast je je eigen lichaam zo min mogelijk! Gebruik vooral je lichaamsgewicht om bijv. Druk te zetten. Je armen en duimen in bepaalde houdingen waardoor je je zelf ontzorgt. Instructies waren helder en er was voldoende ruimte om vragen te stellen en in te zoomen op je eigen houding, en vragen of posities en grepen. Top Thanks Menno en Stefan!
Trees Elzinga
Trees Elzinga
2020-02-17
Geverifieerde beoordeling
Jacqueline Snelder
Jacqueline Snelder
2020-02-04
Geverifieerde beoordeling
Kunthea Sim
Kunthea Sim
2020-01-23
Geverifieerde beoordeling
Ik heb al veel ervaring opgedaan wat massage betreft, maar ook als persoon wil ik mezelf blijven ontwikkelen. Ik was jaren op zoek naar de beste opleiding massage therapie die bij me past om als persoon en therapeut nog steviger in mijn schoenen te kunnen staan. Ik was zeer critisch toen ik bij Esoterra terecht kwam maar ik heb er zoveel geleerd! Vooral ook om naar mijn gevoel te luisteren en te handelen. Ik wil Stefan en alle docenten bedanken voor de fijne lessen waar ik zoveel heb uit kunnen halen en ook in de praktijk veel kunnen toepassen met mooie resultaten. Ik heb hierdoor mijn praktijk een extra booster kunnen geven en natuurlijk blijf ik mezelf ontwikkelen om altijd als therapeut de kwaliteit te kunnen waarborgen.
Marieke Jacobs
Marieke Jacobs
2020-01-07
Geverifieerde beoordeling
Vorige maand mijn diploma behaald voor de 3-jarige opleiding tot massagetherapeut. Wat een fantastische opleiding! Heel veel geleerd, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Goede, bevlogen, deskundige docenten en altijd gezellig. Zeker genoeg bagage om in eigen stijl een praktijk op te zetten. Jammer dat de opleiding voorbij is maar ik kom zeker nog terug voor aanvullende cursussen of workshops!
Betty de Lange
Betty de Lange
2020-01-06
Geverifieerde beoordeling
in januari 2019 gestart met de 1 jarige opleiding voor Allround masseur en in december afgerond met een mooi diploma. Ik vond de opleiding zeer volledig. Een leuk team docenten met ieder een eigen inbreng, allemaal even bevlogen en vakkundig! Iedere lesdag op de zaterdag in Amsterdam was weer een dag om naar uit te kijken, zeker ook door de leuke groep die we hadden. Ik ben blij de opleiding bij Esoterra te hebben gevolgd. Hierdoor kan ik mijn cliënten in mijn startende praktijk een complete afwisselende, ontspannende massage geven, op een verantwoorde manier (ook anatomisch gezien) met vertrouwen, gevoel en rekening houdende met de klachten en wensen van de persoon op tafel. Op naar het tweede en derde jaar voor de opleiding tot massagetherapeut, ook bij Esoterra!
Ruud Verhaag
Ruud Verhaag
2019-10-31
Geverifieerde beoordeling
afgelopen weekend de cursus stoelmassage "Practitioner" bij Esoterra gevolgd. Mooie cursus , direct toepasbaar, gegeven door de enthousiaste docenten Menno en Stefan