Cursus schouderklachten masseren (2 dagen)

De cursus schouderklachten masseren geeft je alle kennis en vaardigheden die je in je praktijk kunt toepassen bij klachtengebied nummer één.

Cursus schouderklachten masseren: medical, orthopedisch of klachtgericht?

Hoog boven aan de lijst van meest voorkomende klachten aan het lichaam (bewegingsapparaat) staat het schoudergebied. Zowel van de schouders naar de armen/ handen als richting nek en hoofd.

Het is dan ook een gebied wat bij velen van ons continu onder spanning staat of (verkeerd) belast wordt.

Gelukkig is het ook een gebied wat door massagetherapeuten, meestal met groot succes, uitstekend te behandelen is. In deze tweedaagse cursus gaan we het hele gebied verkennen en behandelen,

 

Dit kun je met de cursus schouderklachten masseren

🗸 Nummer 1 van meest voorkomende klachten succesvol aanpakken

🗸 Inzicht bieden aan de cliënt in het ontstaan van schouderklachten

Samen met de oefeningen die je meegeeft, zullen cliënten na 3 á 5 behandelingen een substantiële verbetering ervaren. Je kunt je praktijk vullen met cliënten met klachten in het schoudergebied.

 

“De meeste cliënten komen toch met schouderklachten. Vandaar dat ik deze cursus wilde volgen. Nu kan ik meer dan alleen ontspanning bieden en weet ik nog beter hoe alles werkt in dat gebied en waarom dit gebied zoveel klachten oplevert.”

Paulien Geesterink

 

Wat ga je leren en doen?

Dag 1: schouders, armen, handen:

  • Veelvoorkomende pathologieën o.a. frozen shoulder, KANS
  • Rhomoboideus/ Teres (major of minor?)
  • Pectoralis (Sternalis of Clavicularis?)
  • Brachioradialis
  • Superficial arm line

Dag 2: schouders, nek, hoofd:

  • Veelvoorkomende pathologieën o.a. (cervicogene) hoofdpijn
  • Levator scapula/ Supraspinatus
  • SCM (Sternocleidomastoideus)
  • Trapezius (boven, midden en onder?)
  • Superficial back line

Naast de diverse effectieve massagetechnieken leer je ook diverse succesvolle rekoefeningen die je aan je cliënten kunt meegeven. Ook besteden we aandacht aan het gebied vanuit een holistische visie.

Met behulp van diverse casussen leer je direct het geleerde in een praktijksituatie te vertalen wat helpt om geleerde stof nog beter te verwerken.

In het Engels wordt klachtgericht masseren ook wel medical massage of orthopedic massage therapy genoemd.

 

Voor wie is de cursus schouderklachten masseren?

Deze cursus is geschikt voor masseurs, sportmasseurs en massagetherapeuten met enige ervaring die steeds cliënten krijgen met klachten in het schoudergebied en daar gerichter een oplossing voor willen bieden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Praktische info

Data

Maandagen 31 mei en 7 juni

Tijden

2 dagen van 10.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur

Docent(en)

Menno Dam, Stefan van Rossum

Certificaat

Ja

Categorie

Cursussen

Investering

245,00

Vraag de studiegids aan

Ontvang alle informatie over deze opleiding + een extra hoofdstuk
in één overzichtelijke gids!
GRATIS

Impressie

Ervaringen van cursisten

Bob van Beers
Bob van Beers
2020-09-29
Geverifieerde beoordeling
De open dag was perfect geregeld, waarbij je informatie kreeg over de diverse cursussen cq opleidingen en ook zelf kon meedoen met diverse lezingen en ook gebruik kon maken van een stoelmassage, wat uiteindelijk geresulteerd heeft dat ik mij heb ingeschreven voor de cursus stoelmassage...
Monique van Melick
Monique van Melick
2020-07-14
Geverifieerde beoordeling
Jaren geleden leek stoelmassage niets voor mij. Nu heb ik er spijt van dat ik dit niet eerder heb gedaan. Het is een super cursus waarmee ik veel mensen helpen kan! Top docenten. Erg professioneel! Ben al aangemeld voor het vervolg.
Desirée van der Veer
Desirée van der Veer
2020-03-10
Geverifieerde beoordeling
Mijn vriend en ik hebben samen deelgenomen aan de introcursus massage. Het was een top weekend, de sfeer voelde meteen goed, en de groep vertrouwd. De les voldeed aan al mijn verwachtingen, zowel het stukje theorie als de praktijk. Allebei de docenten hebben hun kwaliteiten en specialisaties aan ons getoond en deels overgedragen. Kortom een hele fijne leerzame dag.
Maurice de Gruijter
Maurice de Gruijter
2020-02-18
Geverifieerde beoordeling
de stoelmassage cursus bij Esoterra was super praktisch. Voordat de training begonnen was kreeg je weken van te voren al inloggegevens op de website. Hierdoor kon je al het materiaal en instructievideo bekijken, en audio beluisteren van de stappen die je als je alles eenmaal gehad hebt en behandeld hebt. stap voor stap voor de flow heen helpt. Dus mocht je het kwijt zijn dan zet je gewoon even de audio file aan. Lokatie. mooie frisse ruimtes, met veel licht en goede sfeer. Erg fijne plek om te bewegen en les te krijgen. twee dagen is kort maar ook wel weer veel om te leren. Er wordt veel meer uitgelegd dan de spullen die je vooraf krijgt en dat is fijn. Wat ik echt sterk vond is dat er tijdens het oefenen van de handelingen erg goed gelet werd op de “ houding van de masseur “ probeer het zo efficiënt mogelijk te doen. Hierdoor belast je je eigen lichaam zo min mogelijk! Gebruik vooral je lichaamsgewicht om bijv. Druk te zetten. Je armen en duimen in bepaalde houdingen waardoor je je zelf ontzorgt. Instructies waren helder en er was voldoende ruimte om vragen te stellen en in te zoomen op je eigen houding, en vragen of posities en grepen. Top Thanks Menno en Stefan!
Trees Elzinga
Trees Elzinga
2020-02-17
Geverifieerde beoordeling
Jacqueline Snelder
Jacqueline Snelder
2020-02-04
Geverifieerde beoordeling
Kunthea Sim
Kunthea Sim
2020-01-23
Geverifieerde beoordeling
Ik heb al veel ervaring opgedaan wat massage betreft, maar ook als persoon wil ik mezelf blijven ontwikkelen. Ik was jaren op zoek naar de beste opleiding massage therapie die bij me past om als persoon en therapeut nog steviger in mijn schoenen te kunnen staan. Ik was zeer critisch toen ik bij Esoterra terecht kwam maar ik heb er zoveel geleerd! Vooral ook om naar mijn gevoel te luisteren en te handelen. Ik wil Stefan en alle docenten bedanken voor de fijne lessen waar ik zoveel heb uit kunnen halen en ook in de praktijk veel kunnen toepassen met mooie resultaten. Ik heb hierdoor mijn praktijk een extra booster kunnen geven en natuurlijk blijf ik mezelf ontwikkelen om altijd als therapeut de kwaliteit te kunnen waarborgen.
Marieke Jacobs
Marieke Jacobs
2020-01-07
Geverifieerde beoordeling
Vorige maand mijn diploma behaald voor de 3-jarige opleiding tot massagetherapeut. Wat een fantastische opleiding! Heel veel geleerd, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Goede, bevlogen, deskundige docenten en altijd gezellig. Zeker genoeg bagage om in eigen stijl een praktijk op te zetten. Jammer dat de opleiding voorbij is maar ik kom zeker nog terug voor aanvullende cursussen of workshops!
Betty de Lange
Betty de Lange
2020-01-06
Geverifieerde beoordeling
in januari 2019 gestart met de 1 jarige opleiding voor Allround masseur en in december afgerond met een mooi diploma. Ik vond de opleiding zeer volledig. Een leuk team docenten met ieder een eigen inbreng, allemaal even bevlogen en vakkundig! Iedere lesdag op de zaterdag in Amsterdam was weer een dag om naar uit te kijken, zeker ook door de leuke groep die we hadden. Ik ben blij de opleiding bij Esoterra te hebben gevolgd. Hierdoor kan ik mijn cliënten in mijn startende praktijk een complete afwisselende, ontspannende massage geven, op een verantwoorde manier (ook anatomisch gezien) met vertrouwen, gevoel en rekening houdende met de klachten en wensen van de persoon op tafel. Op naar het tweede en derde jaar voor de opleiding tot massagetherapeut, ook bij Esoterra!
Ruud Verhaag
Ruud Verhaag
2019-10-31
Geverifieerde beoordeling
afgelopen weekend de cursus stoelmassage "Practitioner" bij Esoterra gevolgd. Mooie cursus , direct toepasbaar, gegeven door de enthousiaste docenten Menno en Stefan