De opleiding Bodymind Coach is het basisjaar van een geaccrediteerde opleiding met een programma van leren, ontwikkelen en toetsen. Hieronder lees je hoe de eindtermen worden getoetst.
Tijdens de opleiding voer je diverse buitencursorische opdrachten uit. Deze vormen samen je portfolio. Deze opdrachten helpen de toekomstig bodymind coach/ lichaamsgericht therapeut zich voor te bereiden op de professionele uitvoering van zijn toekomstig vak. De opdrachten worden door een docent nagekeken en beoordeeld.
Je kunt opdrachten uploaden in Word of PDF op deze pagina.
Per lesdag schrijf je een persoonlijk verslag (Journal) over jouw leerervaringen. Je kunt gebruik maken van een format die we verstrekken of jouw eigen stijl volgen. Houd rekening met 2 uur schrijftijd na elke lesdag. Het journal lever je in twee delen in bij de hoofddocent: eerste proefversie (na lesdag 3) en compleet aan het eind van de opleiding (lesdag 22).
Als de opleiding halverwege is kun je beginnen met deze opdracht; ga 15 sessies werken met proefcliënten als body-mind-coach in opleiding. Houd er rekening mee dat er tenminste twee trajecten van 3 sessies met dezelfde cliënt bij moeten zitten. Van alle sessies schrijf je een kort verslag. Voor dit verslag is er een format beschikbaar. Je mag voor de proefsessies geen geld vragen aan cliënten (wel een vergoeding voor evt. gehuurde ruimte).
Ga een stage lopen (6-8 uur) bij een uitvoerder van lichaamswerk en/of complementaire zorg. Je mag de 8 uren zelf verdelen in meerdere stukken/sessies of als geheel uitvoeren. De stage heeft als doel het werkveld te verkennen en te observeren hoe lichaamswerk in de praktijk eruit kan zien of kan worden toegevoegd. Je schrijft hiervan een stageverslag.
Tijdens de opleiding vorm je samen met 4 a 5 andere studenten een studie-intervisiegroep. Met deze groep kom je 8 keer samen buiten de lesdagen om bij iemand thuis. De duur is minimaal 2 uur per bijeenkomst. Je brengt twee keer een casus in bij deze intervisie (over de sessies met jouw proef cliënten) en je schrijft (alleen) van die twee sessies een leerverslag.
Met een student uit jouw groep doe je een ‘klantreis’ : je geeft elkaar 2 coachsessies die je zo professioneel mogelijk uitvoert. Beiden schrijven hierover een verslag. Beschrijf in je verslag de hele ervaring. Van contact leggen, intake, gehele sessie, etc.
Aan het begin en aan het einde van de opleiding vul je een therapeutische ontwikkelingskaart in. Zo krijg je zicht op jouw talenten, aandachtspunten en mogelijkheden als professioneel begeleider.
Tijdens de opleiding boek je drie sessies bij een lichaamsgerichte therapeut of -coach. Daar ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkelingsvragen. Je schrijft van dit leertraject een verslag en jouw coach of therapeut ondertekent een verklaring dat je aanwezig was en actief hebt gewerkt.
Start: na les 1
Deadline: les 20
Deelname
Om deel te kunnen nemen aan het examen dien je aan de volgende voorwaarden te hebben voldaan:
Extra materialen: