Inleiding

De basis voor een goede massage

Massage is een unieke ontmoeting tussen twee personen met als doel de algehele gesteldheid te veranderen. Een massage wordt gegeven ter ontspanning, activering, bewustwording, acceptatie, verwerking, verbondenheid of om blokkades op te heffen. Volgens onze filosofie wordt een goede massage gegeven door een masseur die beschikt over voldoende technieken en kennis. Deze tools gecombineerd met intuïtie en creativiteit zorgen ervoor dat de beste massage kan worden gegeven.

cursus handmassage

‘Ont-moeten’

Aangezien iedereen uniek is en op elk moment een andere gemoedstoestand kan hebben is het zaak voor de masseur hierop in te spelen. Zowel voor de te masseren persoon als voor de masseur is het zaak om in deze ontmoeting niet teveel te moeten. Tijdens deze cursus leren we het geven van een handmassage . We leren contact maken en hoe het is om aan te raken en aangeraakt te worden.

Welk doel heeft massage?

Zoals je verschillende massages kunt geven zijn er ook verschillende doeleinden mogelijk. Het doel van de massage die wij gaan leren is voornamelijk ontspanning. Een zeldzaam ‘goedje’ wat een enorm gezonde werking heeft op je algehele gesteldheid. Onderzoek toont aan dat ruim 70% van de ziekteverschijnselen voortkomt uit een vorm van stress. En de huidige maatschappij kenmerkt zich door een hoog stressgehalte d.m.v. hoge ambities, veel keuzes, haast, junkfood, etc. De voordelen van een massage zijn:

  • betere doorbloeding van de spieren
  • afvalstoffen worden losgemaakt
  • bevordert diepere ademhaling wat meer zuurstof oplevert
  • bewustwording van het lichaam

Het welbevinden van de cliënt staat centraal!

De een maakt graag een praatje tijdens het ontvangen van de massage terwijl de ander lekker wegdroomt. De cliënt bepaalt en we stellen het welbevinden van de cliënt centraal. De wensen van de cliënt worden met respect behandeld, alsook alle informatie, emoties en andere zaken die tijdens de behandeling geuit kunnen worden.

Houdt contact met je cliënt en zorg dat jullie ontmoeting een veilige, vertrouwde en ontspannen ervaring blijft.

Hygiëne

Zorg dat je netjes en schoon je behandelingen uit kunt voeren. Geen ringen, armbanden, etc. en schone handen en kleding.

Hierover leer je meer in de les hygiëne.

× Hoe kan ik je helpen?