• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO

  Hoe draagt Esoterra bij aan een duurzame samenleving?

  Omdat we werken vanuit de holistisch gedachte dat alles met elkaar verbonden is, letten we vanzelfsprekend op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en de gevolgen van onze acties op mens, milieu en samenleving; People, Planet, Profit…

  MVO - maatschappelijk verantwoord ondernemen - Esoterra

  People

  Wij geven mensen die ‘uit hun hoofd’ willen en meer met hun/het lichaam willen gaan doen een nieuwe kans op de arbeidsmarkt. We zijn UWV scholingspartner en bieden opleidingen om na een jaar met een diploma aan het werk te gaan.

  Stagedagen voor een Goed Doel

  We vinden het belangrijk om te investeren in de lokale gemeenschap. Onderdeel van de opleidingen is dat onze studenten massage stagedagen organiseren voor familie, vrienden en buurtbewoners om hen te laten ontspannen en te laten genieten van een momentje voor zichzelf.

  Dit heeft niet alleen een ontspannend effect, maar het zorgt ook voor verbinding en sociale cohesie (in de buurt). De opbrengsten van deze dagen gaan direct naar de goede doelen. Verschillende organisaties die al een bijdragen hebben ontvangen zijn onder meer: Deltaplan Alvleesklierkanker en Stichting Massage voor de Zorg.

  Planet

  We gebruiken milieu vriendelijke schoonmaakmiddelen en we scheiden ons afval.

  Sinds april 2023 zijn we afgestapt van papieren certificaten en maken we gebruik van een digitale leeromgeving in plaats van lesmappen. Dit zorgt voor minder papierverbruik en dus minder verspilling van natuurlijke bronnen.

  Met onze medewerkers komen we één keer in de week naar kantoor. De overige dagen werken we thuis en ‘zoomen’ we en dat scheelt een hoop uitstoot. Daarnaast rijdt de helft van ons team op dit moment een electrische of hybride auto of komt op de fiets.

  Profit

  Om een levensvatbare organisatie te zijn en waarde toe te voegen aan mens en planeet, is het belangrijk voor ons om een gezonde financiële positie te houden. Zo is winstgevendheid niet zo zeer het doel maar het startpunt van waaruit we waarde kunnen toevoegen aan mens en samenleving.

  Stefan van Rossum en Esmee Donker
  Eigenaren Stefan van Rossum en Esmee Donker

  MVO Missie en Visie

  We streven ernaar om de toekomst van MVO verder te ontwikkelen op het gebied van energiegebruik, partners en leveranciers.

  Energiegebruik

  We investeren in energiebesparende maatregelen en zetten ons nog meer in voor het verminderen van CO2-uitstoot.

  Partners en leveranciers

  Esoterra werkt bij voorkeur samen met partners die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en investeren in een duurzame toekomst. Door samen te werken met deze partners kunnen wij onze MVO-doelstellingen ook verder uitdragen.

  Meer info?

  Wil je meer weten over onze MVO Missie en Visie? Bel gerust. We vertellen je er graag meer over.

  085 – 081 7550 of mail info@esoterra.nl

  × Hoe kan ik je helpen?