fbpx
  • Sinds 1998
  • 1000+ cursisten
  • Al vanaf €145,-
  • SNRO geaccrediteerd
 • Over Esoterra

  Wij zijn ervan overtuigd dat je lichaam in deze tijden hét medium is om bewuster te worden van je zelf, je klachten, gevoelens en ervaringen. In ons lesaanbod bieden we je de handvatten om dit professioneel te begeleiden. Vanuit contact, vanuit jezelf.

  Over onze missie

  De mensheid heeft de afgelopen decennia ongelofelijke stappen gemaakt. Technologisch kunnen we ontzettend veel. We hebben (in Nederland) bijna geen honger meer en voor heel veel mensen is er goede zorg gegarandeerd. Er is relatief weinig armoede en de meeste Nederlanders hebben alles wat hun hartje begeert.

  Met die ontwikkelingsstappen zijn er ook grote gaten gevallen. De tijd is gekomen om die op te vullen. Daarvoor dienen we een holistische leefwijze te ontwikkelen. Een benadering die niet ten koste van iets gaat maar een samenwerking tussen de diverse elementen vindt. Een samenleving in balans waarbij we in contact zijn met onze gevoelens, ons lijf, onze omgeving en onze planeet. Hoe worden we meer dan economische factoren die een grote auto moeten rijden? Hoe gaan we om met onze voeding en de ‘footprint’ op de Aarde?

  Met ons lesaanbod maken we mensen bewust en leiden we therapeuten op die hun cliënten hierin kunnen begeleiden. Op naar een samenleving in balans!

  Esoterra is opgericht in 1998 met het aanbieden van korte cursussen. In 2010 startte de geaccrediteerde opleiding massagetherapeut en in 2022 de opleidingen body & mind coach, de opleiding lichaamsgericht therapeut en de opleiding holistisch energetisch therapeut.

  Over onze studenten

  Waarom kiezen studenten voor ons? Wat we veel horen is de nuchtere holistische aanpak die ze aanspreekt. De meeste studenten krijgen we via via en onze studenten vinden het belangrijk dat wij ze begeleiden in hun eigen ontwikkeling. Dus niet zo moet het maar laten we samen ontdekken wat jou het beste past!

  Daarnaast bieden we je alle begeleiding om dit vak echt professioneel uit te voeren met een succesvolle praktijk.

  De meeste studenten zijn vrouw. De leeftijd wisselt van 20 tot 65 maar de meesten zijn rond de 35-45. Dat is mooi want in dit vak is een beetje levenservaring een pré.

  Over ons logo

  Esoterra is een samenvoeging van eso(terisch) en terra. Samen staat het voor ‘met je hoofd in de wolken en je voeten stevig op de grond’.

  Het logo is een bewerking door kunstenaar Erik Bosma van een eeuwenoude rotstekening gemaakt door Aboriginals wat volgens hem de essentie van Esoterra exact weergeeft.

  Over ons docententeam

  Onze docenten zijn stuk voor stuk vakspecialisten die werken vanuit hetzelfde idee: de student niet vertellen hoe het moet, maar de student begeleiden in de eigen ontwikkeling. Iets wat ze allemaal een belangrijke basis vinden voor een masseur, coach of therapeut.

  Hun vak hebben ze geleerd in de praktijk. De meesten hebben nog steeds een goedlopende praktijk naast hun werkzaamheden als docent. Naast hun vakkennis hebben ze ook een gedegen achtergrond in het geven van onderwijs op hbo-niveau gehad. Ze kunnen de lesstof dus op een gedegen en inspirerende wijze overbrengen.

  Lees meer over onze docenten op de pagina docenten van Esoterra

  Over onze oprichter

  Mijn vader was directeur van Conimex en ik wilde maar wat graag in zijn voetsporen treden. Maar ik had hele andere skills en een carrière in het bedrijfsleven zat er niet in. Gelukkig kwam ik daar al vrij snel achter.

  Op ontdekkingsreis in Australië viel het kwartje voor de rest van mijn leven. Daar kreeg ik een vriendin (Darshana) die een heel ander leven leidde. Bewustzijn, groei, spiritualiteit, energetisch; ik vond het fascinerend en terug in Nederland ging ik naast mijn dienstplicht allerlei cursussen volgen: meditatie in beweging, healing, etc.

  De massagecursussen gaven me de meeste voldoening. Daar in het lichaam, daar lag mijn basis en ontwikkeling.  En daar ben ik nog steeds mee bezig. Leren leven in mijn lijf.

  Persoonlijke missie

  Mijn persoonlijke missie is dan ook mijn persoonlijke levensles: zoveel mogelijk leren aanwezig zijn in het hier en nu. Jezelf accepteren zoals je bent en zoveel mogelijk genieten van alles wat het leven je te bieden heeft.

  Stefan van Rossum

  Over onze leermethode

  Al jaren leiden wij masseurs, coaches en therapeuten op die hun eigen kennis en visie willen ontwikkelen en aanscherpen. In onze opleidingen verbreden en verdiepen wij de kennis en technieken van cursist en student. Bovendien laten wij je zelf ontdekken, voelen en ervaren wat goed bij jou past en voelt.

  Een opgeleide therapeut zit dus niet in eenduidig keurslijf. Coaching en therapie zijn ambachten die vooral gedragen worden door intuïtie en creativiteit. Wij leren je verschillende methoden en helpen om afwegingen te maken welke het beste bij jou passen. En als belangrijkst: om cliënten in hun verschillende situaties op een zo optimaal mogelijke manier te begeleiden.

  Op een moderne manier focussen we in de lessen vooral op inspiratie en bewustwording. We bieden een lesvorm aan die blended learning heet. Dat betekent op diverse manieren studeren: thuis lesboeken bestuderen en met e-learning aan het werk, met je medestudenten en in de les onder leiding van een docent verfijnen en verdiepen.

  Kernwaarden in onze opleidingen en bij- en nascholingen zijn:

  • Persoonlijke vorming: haal het beste uit jezelf
  • Brede en diepe vakkennis: pas dan kan je de juiste behandeling kiezen
  • Aandacht: daarom les in kleine groepen
  • Creatief en intuïtief: vanuit observeren de juiste behandeling geven
  • Focus: intensieve opleiding (kort maar krachtig)
  • Nuchter: naast holistisch ook praktisch.

  Wat dit betekent voor jouw ontwikkeling:

  • Zelfbewuste deskundige met persoonlijk “eigen” stempel.
  • Brede kennis van zaken.
  • Beschikt over diverse methodes om de client te begeleiden.
  • Gebruikt observatie, communicatie en intuïtie in goede balans.
  • Is creatief en cliëntgericht in de ambachtelijke uitvoering van het vak.
  • Werkt vanuit flow.
  • Speelt effectief in op veranderingen/belemmeringen.

  Meer info?

  Wil je meer weten over onze drijfveren, onze geschiedenis of onze docenten? Bel gerust. We vertellen je er graag meer over.

  0343-756 386 of mail info@esoterra.nl

  × Hoe kan ik je helpen?