fbpx
  • Sinds 1998
  • 1000+ cursisten
  • Al vanaf €145,-
  • SNRO geaccrediteerd
 • Over Esoterra

  Wij zijn ervan overtuigd dat massage in deze tijden hét medium is om mensen bewuster te maken van hun eigen lichaam, hun klachten, gevoelens en ervaringen. In ons lesaanbod bieden we je de handvatten om dit professioneel te begeleiden. Vanuit contact, vanuit jezelf.

  Esoterra sinds 1998

  1998
  2000
  2002
  2005
  2007
  2010
  2013
  2015
  2017
  2018
  2019

  Oprichting Esoterra

  Op een studentenkamertje in Utrecht word Esoterra opgericht. Met een computer en een massagestoel start Stefan zijn bedrijf. Het eerste halfjaar blijft het rustig maar dan ontploft het. Al snel kan hij het werk niet aan en wordt het team uitgebreid. Ook de media duiken er op; NRC, RTL4, Radio2, Cosmopolitan…

  Start cursussen

  Stoelmassage ontploft en het bedrijf groeit als kool. De eerste cursussen werden opgezet. Wist je dat we de eerste in NL zijn met een cursus Indiase hoofdmassage? Stefan is hier speciaal voor naar Engeland gegaan om de lekkerste technieken te leren.

  Esoterra gaat de politiek in

  Esoterra gaat masseren bij de CDA, SP, D66 en de PVDA. Diverse fractievoorzitters, kamerleden, medewerkers en ministers worden vitaal gehouden door de Esoterra (stoel)masseurs.

  Massage Magazine

  Stefan’s idee voor een blad voor masseurs wordt opgepikt. Zelf krijgt hij het mooiste baantje: mystery guest. Hij reist het hele land door om zich te laten masseren en daar vervolgens een rapport van te schrijven. Ook schrijft hij diverse artikelen.

  Stressbusters

  Esoterra gaat verder als opleidingsinstituut en Stressbusters start als onafhankelijk stoelmassagebedrijf voor evenementen. Naast de stoelmassages biedt Stressbusters ook allerlei andere ontspannende en inzichtelijke events. Toppers zijn de ‘Japanse ochtendstart’ en de ‘Stress Release Tent’. Een circustent waarin je al je agressie kwijt kunt.

  Over ons: logo snro

  Geaccrediteerde opleiding

  Vanaf september 2010 kun je bij Esoterra de geaccrediteerde opleiding massagetherapie volgen.

  Meteen zit het vol. Maar liefst 19 deelnemers gaan het vak leren volgens de unieke Esoterra aanpak.

  Boek Mindfulness Massage

  Mindfulness Massage

  Het boek ‘Mindfulness-Massage, bewustzijn door aanraking’, geschreven door Stefan van Rossum en Lizet van Triet komt uit.

  Naast het boek starten ook de cursussen en opleiding Mindfulness Massage.

  Nieuwe locatie

  Esoterra groeit verder en verhuist naar Bilthoven. Daar betreden ze een verdieping met ruime lounge en maar liefst 3 zalen.

  Goed bereikbaar, gratis parkeren en van binnen een oase van rust!

  Massage Mystery Guest

  ‘Massage Mystery Guest’ komt uit. Een ebook (inmiddels ook in print) over alle ‘avonturen’ die Stefan meemaakt als recescent van Massage Magazine.

  Een leerzaam boekwerkje wat je heel veel fouten leert voorkomen.

  Esoterra bestaat 20 jaar!

  Duizenden cursisten, honderden studenten en miljoenen(?) mensen die gemasseerd zijn door iemand die bij Esoterra iets geleerd heeft.

  DANK!

   

  Esoterra podcast

  Esoterra Podcast

  Esoterra krijgt haar eigen podcast. In deze podcast worden allerlei interessante en inspirerende mensen geïnterviewd uit het CAM veld (Complementary Alternative Medicine).

  Over onze missie

  De mensheid heeft de afgelopen decennia ongelofelijke stappen gemaakt. Technologisch kunnen we ontzettend veel. We hebben (in Nederland) bijna geen honger meer en voor heel veel mensen is er goede zorg gegarandeerd. Er is relatief weinig armoede en de meeste Nederlanders hebben alles wat hun hartje begeert.

  Met die ontwikkelingsstappen zijn er ook grote gaten gevallen. De tijd is gekomen om die op te vullen. Daarvoor dienen we een holistische leefwijze te ontwikkelen. Een benadering die niet ten koste van iets gaat maar een samenwerking tussen de diverse elementen vindt. Een samenleving in balans waarbij we in contact zijn met onze gevoelens, ons lijf, onze omgeving en onze planeet. Hoe worden we meer dan economische factoren die een grote auto moeten rijden? Hoe gaan we om met onze voeding en de ‘footprint’ op de Aarde?

  Met ons lesaanbod maken we mensen bewust en leiden we therapeuten op die hun cliënten hierin kunnen begeleiden. Op naar een samenleving in balans!

  Over onze fantastische studenten

  Waarom kiezen studenten voor ons? Wat we veel horen is de nuchtere holistische aanpak die ze aanspreekt. De meeste studenten krijgen we via via en onze studenten vinden het heel belangrijk dat wij ze begeleiden in hun eigen ontwikkeling. 

  Dus niet zo moet het maar laten we samen ontdekken wat jou het beste past!

  De meeste studenten zijn vrouw. De leeftijd wisselt van 20 tot 65 maar de meesten zijn rond de 35-45. Dat is mooi want in dit vak is een beetje levenservaring een pré.

  Over ons logo

  Esoterra is een samenvoeging van eso(terisch) en terra. Samen staat het voor ‘met je hoofd in de wolken en je voeten stevig op de grond’.

  Het logo is een bewerking door kunstenaar Erik Bosma van een eeuwenoude rotstekening gemaakt door Aboriginals wat volgens hem de essentie van Esoterra exact weergeeft.

  Over ons geweldige docententeam

  Onze docenten zijn stuk voor stuk vakspecialisten die werken vanuit hetzelfde idee: de student niet vertellen hoe het moet, maar de student begeleiden in de eigen ontwikkeling. Iets wat ze allemaal een belangrijke basis vinden voor een goede masseur of massagetherapeut.

  Hun vak hebben ze geleerd in de praktijk. De meesten hebben nog steeds een goedlopende praktijk naast hun werkzaamheden als docent. Naast hun vakkennis hebben ze ook een gedegen achtergrond in het geven van onderwijs op hbo-niveau gehad. Ze kunnen de lesstof dus op een gedegen en inspirerende wijze overbrengen.

  Lees meer over onze docenten op de pagina docenten van Esoterra

  Over onze oprichter

  Mijn vader was directeur van Conimex en ik wilde maar wat graag in zijn voetsporen treden. Maar ik had hele andere skills en een carrière in het bedrijfsleven zat er niet in. Gelukkig kwam ik daar al vrij snel achter.

  Op ontdekkingsreis in Australië viel het kwartje voor de rest van mijn leven. Daar kreeg ik een vriendin (Darshana) die een heel ander leven leidde. Bewustzijn, groei, spiritualiteit, energetisch; ik vond het fascinerend en terug in Nederland ging ik naast mijn dienstplicht allerlei cursussen volgen: meditatie in beweging, healing, etc.

  De massagecursussen gaven me de meeste voldoening. Daar in het lichaam, daar lag mijn basis en ontwikkeling.  En daar ben ik nog steeds mee bezig. Leren leven in mijn lijf.

  Persoonlijke missie

  Mijn persoonlijke missie is dan ook mijn persoonlijke levensles: zoveel mogelijk leren aanwezig zijn in het hier en nu. Jezelf accepteren zoals je bent en zoveel mogelijk genieten van alles wat het leven je te bieden heeft.

  Stefan van Rossum

  Over onze unieke leerstijl

  Al jaren leiden wij masseurs en massagetherapeuten op die hun eigen kennis en visie willen ontwikkelen en aanscherpen. In onze opleidingen verbreden en verdiepen wij de kennis en technieken van cursisten student over massagetherapie. Bovendien laten wij je zelf ontdekken, voelen en ervaren wat goed bij jou past en voelt.

  Een opgeleide therapeut zit dus niet in eenduidig keurslijf. Massage en massagetherapie zijn ambachten die vooral gedragen worden door intuïtie en creativiteit. Wij leren je verschillende methoden en helpen om afwegingen te maken welke het beste bij jou passen. En als belangrijkst: om cliënten in hun verschillende situaties op een zo optimaal mogelijke manier te begeleiden.

  Op een moderne manier focussen we in de lessen vooral op inspiratie en bewustwording. We bieden een lesvorm aan die blended learning heet. Dat betekent op diverse manieren studeren: thuis lezen, met elearning, met je medestudenten en in de les verfijnen en verdiepen. (deze opsomming klopt niet) thuis lesboeken bestuderen en met e-learning aan het werk, met je medestudenten en in de les onder leiding van een docent verfijnen en verdiepen

  Kernwaarden in onze opleidingen en bij- en nascholingen zijn:

  • Persoonlijke vorming: haal het beste uit jezelf als masseur of massagetherapeut.
  • Brede en diepe vakkennis: pas dan kan je de juiste behandeling kiezen
  • Aandacht: daarom les in kleine groepen
  • Creatief en intuïtief: vanuit observeren de juiste behandeling geven
  • Focus: intensieve opleiding (kort maar krachtig)
  • Nuchter: naast holistisch ook praktisch.

   Wat dit betekent voor jouw ontwikkeling:

  • Zelfbewuste massage-deskundige met persoonlijk “eigen” stempel.
  • Brede kennis van pathologie en anatomie.
  • Beschikt over diverse methodes om het hele lichaam te masseren.
  • Gebruikt observatie, communicatie en intuïtie in goede balans.
  • Is creatief en cliëntgericht in de ambachtelijke uitvoering van het vak.
  • Heeft een goede flow in de massage.
  • Speelt effectief in op veranderingen/belemmeringen.

  Meer info?

  Wil je meer weten over onze drijfveren, onze geschiedenis of onze docenten? Bel gerust. We vertellen je er graag meer over.

  0343-756 386 of mail info@esoterra.nl

  Esoterra Open Dag - 7 november
  Kom jij ook?

  Kom jij ook naar onze Open Dag in Bilthoven?

  Dit is waarom jij deze gratis Open Dag op 7 november niet wilt missen:

  • ✔️Kom de sfeer proeven op onze opleidingslocatie 
   ✔️Ontmoet docenten en studenten en neem deel aan een proefles of een lezing
   ✔️Ontdek welke massageopleiding of -cursus het beste bij jou past
   ✔️Iedere bezoeker ontvangt een leuke goodie bag met een mooie kortingscode

   
  ×

  Wij helpen je graag verder!

  Heb je een vraag over een cursus of opleiding? Start een chat met één van onze docenten!

  × Chat met een docent