• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Over Esoterra

  Wij zijn ervan overtuigd dat je lichaam in deze tijden hét medium is om bewuster te worden van je zelf, je klachten, gevoelens en ervaringen. In ons lesaanbod bieden we je de handvatten om dit professioneel te begeleiden. Vanuit contact, vanuit jezelf.

  Onze missie

  Bij Esoterra leer je jezelf ontwikkelen tot (zorg)professional die vanuit een combinatie van kennis eigen gevoel en afstemming, invulling kan geven aan het vak. Geen voorgekauwde protocollen volgen maar vanuit jezelf contact maken met je client tegenover je. En er op vertrouwen dat je met jouw inzicht, kennis en ervaring biedt wat op dat moment nodig is.

  Esoterra is opgericht in 1998 met het aanbieden van korte cursussen. In 2010 startte de geaccrediteerde opleiding Massagetherapeut en vanaf 2022 de opleidingen Lichaamsgericht Coach, Lichaamsgericht Therapeut, Traumatherapeut en Fasciatherapeut.

  Onze studenten

  Waarom kiezen studenten voor ons? Wat we veel horen is de nuchtere holistische aanpak die ze aanspreekt. De meeste studenten komen via via en onze studenten vinden het belangrijk dat ze begeleidt worden in hun eigen ontwikkeling. Dus niet “zo moet het” maar “laten we samen ontdekken wat jou het beste past”!

  Daarnaast bieden we je alle begeleiding om dit vak echt professioneel uit te voeren met een succesvolle praktijk.

  De meeste studenten zijn vrouw (70%). De leeftijd wisselt van 20 tot 65 maar de meesten zijn rond de 35-45. Dat is mooi want in dit vak is een beetje levenservaring een pré.

  Onze pluspunten

  Geaccrediteerd

  Met een studie bij Esoterra kun je lid worden van een beroepsvereniging en hiermee je sessies aanvullend vergoed krijgen.

  Esoterra is systeem geaccrediteerd door de SNRO. Hiermee voldoen we aan de hoogste eisen voor onderwijs op hbo niveau in het CAM domein. Daarnaast is Esoterra lid van de NRTO, scholingspartner van het UWV. Kun je STAP budget aanvragen voor onze opleidingen en zijn we geaccrediteerd door de CRKBO.

  Vakdocenten

  Je krijgt les van docenten met jarenlange ervaring in hun werkveld. De docenten hebben een gedegen opleiding gevolgd en zijn geschoold in het lesgeven. Het zijn toppers in hun vak en delen graag hun kennis en inspiratie met je.

  Mentoren

  Je hebt een vaste mentor die je begeleidt in je ontwikkeling en studie. Per jaar zijn er diverse gesprekken over je voortgang en als je ergens tegenaan loopt, kun je met je mentor in gesprek. De mentor kijkt ook al je opdrachten na en geeft je uitgebreide feedback hierop.

  Kleine groepen

  Je krijgt les in kleine groepen waar iedereen een waardevolle plek in neemt. Je wordt gezien en hebt steun aan elkaar. Samen met je medestudenten heb je dezelfde interesses en doel.

  Team

  De administratie staat elke dag voor je klaar om je zo snel mogelijk te helpen met vragen of onduidelijkheden. Je kunt ze elk moment mailen, appen of bellen. Daarbij proberen ze zoveel mogelijk in te spelen op jouw persoonlijke wensen.

  Studie adviseur

  Onze studie adviseur helpt je met vragen over de studie en welk traject het beste bij je past. We hebben een breed aanbod van mogelijkheden om een leven lang te leren.

  Extra inspiratie

  Esoterra heeft ook een podcast waarin bijzondere onderwerpen en sprekers/ schrijvers/ therapeuten worden geïnterviewd.
  Er zijn periodiek gratis webinars over diverse onderwerpen en elke maand ontvang je de schoolkrant en kun je een inspirerende blog lezen.

  ELO

  De Elektronische LeerOmgeving (ELO) helpt je in je studie. Zo kun je tussen de lessen door van alles terugzien op video’s, audiofiles beluisteren, toetsen maken, en extra artikelen lezen. Je levert je opdrachten in via de ELO en je kunt je eigen studievoortgang bijhouden

  Open oefendagen

  Elke maand is er een open oefendag (ochtend, middag of avond) waar je welkom bent om je kennis en kunde met een student van een andere jaargang of studie uit te wisselen. Dit zijn waardevolle leermomenten voor zowel de beginnende als de gevorderde student.

  Opdrachten

  Naast je lesdagen, literatuur en huiswerk heb je per leergang een aantal opdrachten. Deze opdrachten helpen je in je ontwikkeling tot professioneel beroepsbeoefenaar. De opdrachten worden nagekeken door de mentor en vormen je portfolio.

  Eigen locaties

  Met onze eigen locaties in Amsterdam en Bilthoven hebben we een unieke, heerlijke leeromgeving gecreëerd waar onze studenten graag komen. Uiteraard voorzien van alle materialen en leermiddelen hebben alle locatie een heerlijke, ontspannen sfeer.

  Blended learning

  Je leert op een moderne, inspirerende en afwisselende manier het vak van je dromen zo prettig en goed mogelijk uitoefenen. Met een breed scala aan leermiddelen wordt je geïnspireerd en zorgen we ervoor dat je fluitend naar school gaat en met je studie bezig bent.

  De lesdagen zijn van 10 tot 17 met een half uur lunch pauze. Zo haal je het meeste uit je lesdag.

  Goede instroom in het werkveld

  Je wordt opgeleid om op basisniveau als professional direct aan de slag te kunnen. De opleiding is beroepsgericht en zorgt ervoor dat jij goed het werkveld kunt instromen. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weet binnen welk kader jij kunt werken. Tijdens de opleiding krijg je kennis en vaardigheden om jezelf als ondernemer neer te zetten en te ontwikkelen zodat je echt kunt doen wat je wilt.

  Ons logo

  Esoterra is een samenvoeging van eso(terisch) en terra. Samen staat het voor ‘met je hoofd in de wolken en je voeten stevig op de grond’.

  Het logo is een bewerking door kunstenaar Erik Bosma van een eeuwenoude rotstekening gemaakt door Aboriginals wat volgens hem de essentie van Esoterra exact weergeeft.

  Esoterra

  Ons docententeam

  Onze docenten zijn stuk voor stuk vakspecialisten die werken vanuit hetzelfde idee: de student niet vertellen hoe het moet, maar de student begeleiden in de eigen ontwikkeling. Iets wat ze allemaal een belangrijke basis vinden voor een masseur, coach of therapeut.

  Hun vak hebben ze geleerd in de praktijk. De meesten hebben nog steeds een goedlopende praktijk naast hun werkzaamheden als docent. Naast hun vakkennis hebben ze ook een gedegen achtergrond in het geven van onderwijs op hbo-niveau gehad. Ze kunnen de lesstof dus op een gedegen en inspirerende wijze overbrengen.

  Lees meer over onze docenten op de pagina docenten van Esoterra

  Onze oprichter

  Stefan van Rossum: “Mijn vader was directeur van Conimex en ik wilde maar wat graag in zijn voetsporen treden. Maar ik had hele andere skills en een carrière in het bedrijfsleven zat er niet in. Gelukkig kwam ik daar al vrij snel achter.

  Op ontdekkingsreis in Australië viel het kwartje voor de rest van mijn leven. Daar kreeg ik een vriendin (Darshana) die een heel ander leven leidde. Bewustzijn, groei, spiritualiteit, energetisch; ik vond het fascinerend en terug in Nederland ging ik naast mijn dienstplicht allerlei cursussen volgen: meditatie in beweging, healing, etc.

  Het lichaamswerk en massage gaf me de meeste voldoening. Daar in het lichaam, daar lag mijn basis en ontwikkeling. En daar ben ik nog steeds mee bezig. Leren leven in mijn lijf.

  Persoonlijke missie

  Mijn persoonlijke missie is dan ook mijn persoonlijke levensles: zoveel mogelijk leren aanwezig zijn in het hier en nu. Jezelf accepteren zoals je bent en zoveel mogelijk genieten van alles wat het leven je te bieden heeft.

  Stefan van Rossum, Esoterra

  Onze leermethode

  Al jaren leiden wij masseurs, coaches en lichaamsgericht therapeuten op die hun eigen kennis en visie willen ontwikkelen en aanscherpen. In onze opleidingen verbreden en verdiepen wij de kennis en technieken van cursist en student. Bovendien laten wij je zelf ontdekken, voelen en ervaren wat goed bij jou past en voelt.

  Een opgeleide therapeut zit dus niet in eenduidig keurslijf. Coaching en therapie zijn ambachten die vooral gedragen worden door intuïtie en creativiteit. Wij leren je verschillende methoden en helpen om afwegingen te maken welke het beste bij jou passen. En als belangrijkst: om cliënten in hun verschillende situaties op een zo optimaal mogelijke manier te begeleiden.

  Op een moderne manier focussen we in de lessen vooral op inspiratie en bewustwording. We bieden een lesvorm aan die ‘blended learning’ heet. Dat betekent op diverse manieren studeren: thuis lesboeken bestuderen en met e-learning aan het werk, met je medestudenten en in de les onder leiding van een docent verfijnen en verdiepen.

  Kernwaarden in onze opleidingen en bij- en nascholingen zijn:

  • Persoonlijke vorming: haal het beste uit jezelf
  • Brede en diepe vakkennis: pas dan kan je de juiste behandeling kiezen
  • Aandacht: daarom les in kleine groepen
  • Creatief en intuïtief: vanuit observeren de juiste behandeling geven
  • Focus: intensieve opleiding (kort maar krachtig)
  • Nuchter: naast holistisch ook praktisch.

  Wat dit betekent voor jouw ontwikkeling:

  • Zelfbewuste deskundige met persoonlijk “eigen” stempel.
  • Brede kennis van zaken.
  • Beschikt over diverse methodes om de cliënt te begeleiden.
  • Gebruikt observatie, communicatie en intuïtie in goede balans.
  • Is creatief en cliëntgericht in de ambachtelijke uitvoering van het vak.
  • Werkt vanuit flow.
  • Speelt effectief in op veranderingen/belemmeringen.

  Meer info?

  Wil je meer weten over onze drijfveren, onze geschiedenis of onze docenten? Bel gerust. We vertellen je er graag meer over.

   085-081 75 50 of mail info@esoterra.nl

  × Hoe kan ik je helpen?