logo esoterra

Over Esoterra

Wij zijn ervan overtuigd dat massage in deze tijden hét medium is om mensen bewuster te maken van hun eigen lichaam, hun klachten, gevoelens en ervaringen.

In ons lesaanbod bieden we je de handvatten om dit professioneel te begeleiden. Vanuit contact, vanuit jezelf.

Kijk rustig rond op onze site, neem contact op of kom eens langs in Bilthoven?

Over de oprichter

Mijn vader was directeur van Conimex en ik wilde maar wat graag in zijn voetsporen treden. Maar ik had hele andere skills en een carrière in het bedrijfsleven zat er niet in. Gelukkig kwam ik daar al vrij snel achter.

Op ontdekkingsreis in Australië viel het kwartje voor de rest van mijn leven. Daar kreeg ik een vriendinnetje (Darshana) die een heel ander leven leidde. Bewustzijn, groei, spiritualiteit, energetisch; ik vond het fascinerend en terug in Nederland ging ik naast mijn dienstplicht allerlei cursussen volgen: meditatie in beweging, healing, etc.

De massagecursussen gaven me de meeste voldoening. Daar in het lichaam, daar lag mijn basis en ontwikkeling.  En daar ben ik nog steeds mee bezig. Leren leven in mijn lijf.

Persoonlijke missie

Mijn persoonlijke missie is dan ook mijn persoonlijke levensles: zoveel mogelijk leren aanwezig zijn in het hier en nu. Jezelf accepteren zoals je bent en zoveel mogelijk genieten van alles wat het leven je te bieden heeft.

Stefan van Rossum

Over ons geweldige docententeam

Onze docenten zijn stuk voor stuk vakspecialisten die werken vanuit hetzelfde idee: de student niet vertellen hoe het moet, maar de student begeleiden in de eigen ontwikkeling.

Iets wat ze allemaal een belangrijke basis vinden voor een goede masseur of massagetherapeut.

Hun vak hebben ze geleerd in de praktijk. De meesten hebben nog steeds een goedlopende praktijk naast hun werkzaamheden als docent.

Naast hun vakkennis hebben ze ook een gedegen achtergrond in het geven van onderwijs op hbo-niveau gehad. Ze kunnen de lesstof dus op een gedegen en inspirerende wijze overbrengen.

Over de studenten

Waarom kiezen studenten voor ons? Wat we veel horen is de nuchtere holistische aanpak die ze aanspreekt. De meeste studenten krijgen we via via en onze studenten kiezen ervoor om het vak te leren en niet de trucjes.

De meeste studenten zijn vrouw. De leeftijd wisselt van 20 tot 65 maar de meesten zijn rond de 35-45. Dat is mooi want in dit vak is een beetje levenservaring een pré.

Over de lesstijl

Al jaren leiden wij masseurs en massagetherapeuten op die hun eigen kennis en visie willen ontwikkelen en aanscherpen. In onze opleidingen verbreden en verdiepen wij de kennis en technieken van cursisten student over massagetherapie. Bovendien laten wij je zelf ontdekken, voelen en ervaren wat goed bij jou past en voelt.

Een opgeleide therapeut zit dus niet in eenduidig keurslijf. Massage en massagetherapie zijn ambachten die vooral gedragen worden door intuïtie en creativiteit. Wij leren je verschillende methoden en helpen om afwegingen te maken welke het beste bij jou passen. En als belangrijkst: om cliënten in hun verschillende situaties op een zo optimaal mogelijke manier te begeleiden.

Op een moderne manier focussen we in de lessen vooral op inspiratie en bewustwording. We bieden een lesvorm aan die blended learning heet. Dat betekent op diverse manieren studeren: thuis lezen, met elearning, met je medestudenten en in de les verfijnen en verdiepen. (deze opsomming klopt niet) thuis lesboeken bestuderen en met e-learning aan het werk, met je medestudenten en in de les onder leiding van een docent verfijnen en verdiepen

Kernwaarden in onze opleidingen en bij- en nascholingen zijn:

 • Persoonlijke vorming: haal het beste uit jezelf als masseur of massagetherapeut.
 • Brede en diepe vakkennis: pas dan kan je de juiste behandeling kiezen
 • Aandacht: daarom les in kleine groepen
 • Creatief en intuïtief: vanuit observeren de juiste behandeling geven
 • Focus: intensieve opleiding (kort maar krachtig)
 • Nuchter: naast holistisch ook praktisch.

 Wat dit betekent voor jouw ontwikkeling:

 • Zelfbewuste massage-deskundige met persoonlijk “eigen” stempel.
 • Brede kennis van pathologie en anatomie.
 • Beschikt over diverse methodes om het hele lichaam te masseren.
 • Gebruikt observatie, communicatie en intuïtie in goede balans.
 • Is creatief en cliëntgericht in de ambachtelijke uitvoering van het vak.
 • Heeft een goede flow in de massage.
 • Speelt effectief in op veranderingen/belemmeringen.

Meer info?

Wil je meer weten over onze drijfveren, onze geschiedenis of onze docenten? Bel gerust. We vertellen je er graag meer over.

0343-756 386