• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Team

  Met veel plezier en enthousiasme werken wij dagelijks achter de schermen aan de cursussen en opleidingen.

  Team

  Bij Esoterra werken enthousiaste medewerkers. Samen zorgen we ervoor dat jouw studie zo vlekkeloos mogelijk verloopt!

  Stefan van Rossum – Oprichter en directeur

  Mijn vader was directeur van Conimex en ik wilde maar wat graag in zijn voetsporen treden. Maar ik had hele andere skills en een carrière in het bedrijfsleven zat er niet in. Gelukkig kwam ik daar al vrij snel achter.

  Op ontdekkingsreis in Australië viel het kwartje voor de rest van mijn leven. Daar kreeg ik een vriendin (Darshana) die een heel ander leven leidde. Bewustzijn, groei, spiritualiteit, energetisch; ik vond het fascinerend en terug in Nederland ging ik naast mijn dienstplicht allerlei cursussen volgen: meditatie in beweging, healing, etc.

  De massagecursussen gaven me de meeste voldoening. Daar in het lichaam, daar lag mijn basis en ontwikkeling.  En daar ben ik nog steeds mee bezig. Leren leven in mijn lijf.

  Persoonlijke missie

  Mijn persoonlijke missie is dan ook mijn persoonlijke levensles: zoveel mogelijk leren aanwezig zijn in het hier en nu. Jezelf accepteren zoals je bent en zoveel mogelijk genieten van alles wat het leven je te bieden heeft.

  Stefan - Esoterra

  Esmée Donker – Directeur

  Mijn hele werkleven hou ik me al bezig met cursus en opleidingsorganisatie. Via het Spaanse taleninstituut en de Artsenfederatie, nu sinds 10 jaar, bij Esoterra in de complementaire zorg. Mijn werk gaat nog steeds over communicatie en gezondheid.
  Met rust en regelmaat heb ik een backoffice georganiseerd die voor iedereen transparant en toegankelijk is.

  Esmee - Esoterra

  Henriette Hamel – Studieadviseur

  Sinds ik doe waar mijn hart sneller van klopt, ervaar ik meer ruimte, ontspanning en verbondenheid met het leven. Masseren is één van die ‘doe’s’ geworden. Ik merk dat masseren een middel is dat mensen weer thuis laat komen bij zichzelf. Te laten voelen en ervaren wie ze in wezen zijn. 

  Binnen Esoterra onderzoek ik graag met jou waar jouw hart sneller van gaat kloppen en of wij met onze opleidingen aan kunnen sluiten om jouw droom te gaan leven.

  Henriette - Esoterra

  Esther Das – Administratie

  Na bijna 20 jaar bij de Rabobank te hebben gewerkt heb ik het roer volledig omgegooid. Al een tijdje wilde ik meer uit mijn hoofd en meer gaan voelen en op mijn gevoel durven vertrouwen. Maar hoe? Na een lange zoektocht ben ik min of meer toevallig bij Esoterra terecht gekomen.

  Daar heb ik de opleiding tot massagetherapeut gevolgd en in juli 2021 met succes afgerond. Ik heb een eigen massagepraktijk, Time for You in Bergeijk. Hier ontmoet ik dagelijks mensen met verschillende vraagstukken. Heel mooi om te zien wat je met een massage voor iemand kan betekenen.

  Toen Esoterra mensen op administratief gebied nodig had, hoefde ik eigenlijk niet lang na te denken. Voor mij is het een mooie combinatie, zelfstandig in mijn eigen praktijk en werken in een team met enthousiaste collega’s.

  Esther - Esoterra

  Karlijn van Basten Batenburg – Marcom

  Na mijn studie Advertising heb ik bij bureaus en als zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing, communicatie en design gewerkt. Opdrachten en werk in verschillende sectoren kwamen meestal via via op mijn pad en ook al had ik het druk, ‘nee’ zeggen was voor mij geen optie. Op den duur voelde het alsof ik alleen maar aan het zorgen was dat alle ballen in de lucht werden gehouden, zonder echt de volledige aandacht aan iets te kunnen geven. Laat staan aan mezelf…

  Nadat mijn lijf een aantal keer ‘op de rem trapte’ nam ik (noodgedwongen) eindelijk een sabbatical. Na verloop van tijd begon de creativiteit weer te borrelen en ben ik gaan schilderen. Daarnaast ben ik gestart met een opleiding het gebied van intuïtieve ontwikkeling om te leren om beter om te gaan met mijn eigen energiebalans.

  Door steeds meer te vertrouwen op mijn gevoel, leerde ik dat ik me qua werk ook meer op lichaamswerk en spiritualiteit wilde richten. Toen ik een psychologie stage voor mijn dochter zocht, kwam ‘zomaar’ de vacature Marcom Manager bij Esoterra op mijn pad. De competenties sloten aan, het voelde goed en ‘het was een match’! Bij Esoterra hou ik me onder meer bezig met strategie, branding, website optimalisatie (SEO en SEA), social media, tekst redactie, de nieuwsbrief, e-mail automatiseringen, pr en de organisatie en communicatie van webinars, Informatieavonden (online), Inloopdagen en de Open Dag.

  Karlijn - Esoterra

  × Hoe kan ik je helpen?