fbpx
  • Sinds 1998
  • 1000+ cursisten
  • Al vanaf €145,-
  • SNRO geaccrediteerd

 • onze docenten

  Docenten

  Onze docenten zijn bekwame specialisten met passie voor hun vak. Dankzij hun jarenlange ervaring als docent weten ze als geen ander hoe ze leren en ontwikkelen hand in hand kunnen laten gaan met de praktijk. Ze stimuleren en inspireren hun studenten om het beste uit zichzelf te halen.

  Docenten

  Onze docenten zijn bekwame specialisten met passie voor hun vak. Dankzij hun jarenlange ervaring als docent weten ze als geen ander hoe ze leren en ontwikkelen hand in hand kunnen laten gaan met de praktijk. Ze stimuleren en inspireren hun studenten om het beste uit zichzelf te halen.

  Jessy Jansen

  Mijn interesse voor mens en natuur kwam samen toen ik aan de opleiding Natuurgeneeskunde begon. Later volgde de opleiding voor Integrale Reflexzone Therapie. Door mijn holistische benadering zijn alle behandelingen gericht op preventie, waarbij vitaliteit en balans de belangrijkste pijlers zijn.

  Menno Dam

  Je leert te masseren met gevoel én bewust te zijn van je eigen houding. Masseren met aandacht staat steeds voorop. Belangrijk vind ik dat iedere masseur in wording zijn eigen touch kan ontwikkelen en bewust wordt van zijn of haar eigen kwaliteiten.

  Bertine van Dijk

  Door mijn eigen ervaringen en kwaliteiten wil ik je handreikingen bieden om jouw cliënten een onvergetelijk ervaring te geven..

  Stefan van Rossum

  Ik ben en blijf de grootste student bij Esoterra en af en toe geef ik nog les. Bijvoorbeeld holistische massage, mindfulness massage, karakterstructuren. Alles vind ik fascinerend en probeer ik als directeur ook in te brengen in het opleidingsaanbod. Als een kind in een snoepwinkel 😉

  Mathilde Vlotman

  Mijn fascinatie voor Fascie (bindweefsel) en met name als het grootste emotionele orgaan in het lichaam is daarmee alleen maar gegroeid. De manier waarop het lichaam werkt en hoe de samenwerking van alle fasciale lagen in het lichaam voor het lichaam zorgt is zo prachtig.

  Lotte de Bouter

  Hier bij Esoterra verzorg ik de lessen deep tissue massage technieken. Wat mij zo intrigeert aan het diepte werk is dat het bij ieder behandeling weer een ontdekking is hoe diep je kunt werken en wat je in die lagen tegenkomt qua fysieke of emotionele spanning. Altijd weer opzoek naar hoe we meer ruimte kunnen maken en op die manier klachten kunnen verminderen. Een heerlijke puzzel om mee aan de slag te gaan! Buiten massage om heb ik mij ook verdiept in de leer van yoga, bij Samsara deed ik de 4-jarige opleiding. Het vult elkaar heel mooi aan; bij beide keer je naar binnen met een onderzoekende blik.

  Ria van Rooijen

  Ik ben begonnen als fysiotherapeut in 1986 en ontdekte ik al tijdens haar opleiding dat er met meer aandacht voor preventie heel veel meer te bereiken zou zijn in het bevorderen van gezond functioneren van mensen. Dat was de aanleiding om de geneeskunde studie op te pakken. Tussendoor kreeg ik mijn zonen en deed ik een aanvullende scholing sportfysiotherapie en craniomandibulaire disfunctie. Na het artsexamen werd ik gevraagd voor de opleiding sportgeneeskunde.

  Marjon van Opijnen

  De wereld wordt mooier als we meer naar ons lijf en intuïtie luisteren. En onze levendigheid, spontaniteit en creativiteit de ruimte geven. Zodat we met meer aandacht voor en contact met onszelf, elkaar en de wereld kunnen leven.

  Leneke van der Velde

  Na mijn dans opleiding ben ik gelijk doorgegaan met Saswitha. Yoga als ‘innerlijke dans’, zoals mijn docent Jos Plenckers destijds zei. Dat ben ik gaandeweg meer en meer gaan ervaren.

  De hogeschool voor natuurgeneeswijzen heeft mijn kijk op gezond /ziek zijn, genezen/ beter worden compleet veranderd. De opleiding tot familie opsteller is als een hele dikke kers op de taart van scholingen. Mijn voorliefde voor werken met ouders van jonge kinderen is niet veel anders dan werken voor kinderen als ze ouder zijn….

  Annelies van Scheppingen

  Tijdens een introductiedag masseren werd ik zo enthousiast, dat ik diezelfde avond nog een massagetafel besteld heb en me heb opgegeven voor de jaaropleiding. Voor mij werkte masseren therapeutisch. Ik werd er heel rustig van en vond mezelf verbinden met de mensen op de behandeltafel een fantastische ervaring.

  Sanderijn Hubertse

  Als massagetherapeut hebben we een mooi vak in handen: naar aanleiding van een klacht helpen we de ander om in verbinding te zijn met hun lichaam en zelf invloed uit te oefenen op hun eigen gezondheid en welbevinden.

  sanderijn hubertse

  Henriette den Boer

  Het lichaam behandelen als één geheel en linken leggen tussen wat er vanuit de psyche lichamelijk tot uiting komt vind ik ontzettend boeiend. Vanuit mijn achtergrond in de psychologie geef ik de cursussen binnen de Medische Basiskennis: Psychologie en Psychopathologie en Gespreksvaardigheden, waar precies die combinatie terugkomt!

  Saskia van Poppel

  Ik werk op een manier waarbij ik kijk naar alle aspecten van het leven, ook wel holistisch genoemd wat betekent dat alles met elkaar samen hangt.
  Maar centraal in massage (les)geven staat voor mij de verbinding met de ander en het bewuster maken van het zelf helend vermogen. Inspireren en motiveren. Dit deel ik graag met anderen. Massage is for every-body!

  saskia van poppel

  Dirk Broekstra

  Op jonge leeftijd merkte ik dat ik lichamelijke pijn met mijn handen positief kon beïnvloeden. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt kwam er een moment dat ik mij afvroeg of ik niet iets met de kwaliteit van mijn gevoelige handen moest doen. Uit deze vraag kwam een antwoord en een vervolg pad.  Ik heb ik het roer omgegooid; ben opgeleid tot massagetherapeut en nu alweer 16 jaar als zodanig in een eigen praktijk in Soest werkzaam. 

  Barbara Blok

  ‘Ik heb een brede passie voor gezondheid, van preventie tot de juiste behandeling. Mede dankzij mijn achtergrond als huisarts kan ik wetenschappelijke informatie vertalen naar begrijpelijke informatie voor iedereen. Dat doe ik in mijn huidige werk als consultant voor farmaceutische bedrijven en ook als ik lesgeef. wereldgodsdiensten, filosofische systemen, de esoterie en de mystiek. 

  René Hogeboom

  Mijn interesse in de mens en het menszijn is denk ik al op jonge leeftijd begonnen. Opgegroeid in een Achterhoeks gezin met nogal wat dynamieken en thema’s en met enkele vaardigheden in aanleg. Vaardigheden die je talenten zou kunnen noemen maar die ik graag ‘ambachten’ noem. Zo werden tekenen/schilderen, muziek maken en bewegen mijn basis. En dat zijn ze tot op de dag van vandaag gebleven. Kunstvormen om uitdrukking te geven aan dat menszijn.

  rene hogeboom

  Arjan van Dijk

  Ik werk sinds mijn 19e in de begeleiding van jeugdigen en volwassenen, eerst na mijn theologie-studie als pastoraal counselor en later als pedagoog. Ik werkt in de GGZ en ik gaf les aan verpleegkundigen. Toen begon ik in 1999 mijn eigen praktijk. Sindsdien werkte ik als coach, trainer en adviseur voor organisaties en professionals uit het sociale domein (onderwijs, welzijn, cultuur, zorg). Ik studeerde haptonomie om ook het lichamelijke en emotionele aspect bij de begeleiding te betrekken. 

  Bernadette van Rijckeghem

  Na 10 jaar dacht ik: ‘is dit het nou?’ Budgetten halen, beurzen draaien, van hot naar her… Tijd voor een carrière-switch! Ik was altijd al bezig met gezondheid en besloot een vijfjarige intensieve studie Natuurgeneeskunde en Homeopathie te gaan studeren, werd zelfstandig en zette een praktijk op, Echilibre.
  Ik leerde holistisch te kijken, goed te luisteren, disciplines te verbinden, mensen te begeleiden in een veranderproces, lezingen te geven.

  Monika Körschner

  Monika Körschner danst al heel haar leven en volgde diverse trainingen waarbij dans met lichaamswerk, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit werd verbonden. Sinds 1998 geeft zij les in dans en beweging als bewustzijnsoefening aan uiteenlopende doelgroepen. De laatste 13 jaar heeft zij zich gespecialiseerd in Embodied & Conscious Sexuality.

  Monika Körschner

  Laura Twigt

  Een ezel stoot zich geen 3 keer aan dezelfde steen, ik wel. Na 3 keer vastgelopen te zijn, besloot ik het over een andere boeg te gooien en ging ik echt luisteren naar mijn lichaam.
  Ik kreeg rust in mijn hoofd en lijf, voelde beter waar ik zelf behoefte aan had en voelde mij energieker.
  Ik dacht als ik het kan, kan ik het een ander ook leren.
  Zo heb ik besloten de opleiding Haptotherapie te volgen en werk ik sinds 2010 als haptotherapeut. Daarnaast ben ik supervisor, begeleid ik intervisies en ben ik docent.

  Laura Twigt
  × Hoe kan ik je helpen?