• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • onze docenten

  Docenten

  Onze docenten zijn bekwame specialisten met passie voor hun vak. Dankzij hun jarenlange ervaring als docent weten ze als geen ander hoe ze leren en ontwikkelen hand in hand kunnen laten gaan met de praktijk. Ze stimuleren en inspireren hun studenten om het beste uit zichzelf te halen.

  Docenten

  Onze docenten zijn bekwame specialisten met passie voor hun vak. Dankzij hun jarenlange ervaring als docent weten ze als geen ander hoe ze leren en ontwikkelen hand in hand kunnen laten gaan met de praktijk. Ze stimuleren en inspireren hun studenten om het beste uit zichzelf te halen.

  Menno Dam

  Je leert te masseren met gevoel én bewust te zijn van je eigen houding. Masseren met aandacht staat steeds voorop. Belangrijk vind ik dat iedere masseur in wording zijn eigen touch kan ontwikkelen en bewust wordt van zijn of haar eigen kwaliteiten.

  Bertine van Dijk

  Door mijn eigen ervaringen en kwaliteiten wil ik je handreikingen bieden om jouw cliënten een onvergetelijk ervaring te geven..

  Sybren Post

  Ik ben therapeut, docent en meditatie instructeur en help mensen vooral met aandacht voor hun lichaam hun trauma’s te verwerken. Het weer ervaren van veiligheid in ons eigen lichaam, ook al is de omgeving niet veilig, is een van de belangrijkste doelen.

  Sybren Post

  Stefan van Rossum

  Ik ben en blijf de grootste student bij Esoterra en af en toe geef ik nog les. Bijvoorbeeld holistische massage, mindfulness massage, karakterstructuren en leefstijl en vitaliteit.

  Mathilde Vlotman

  Mijn fascinatie voor fascie en met name als het grootste emotionele orgaan in het lichaam is daarmee alleen maar gegroeid. De manier waarop het lichaam werkt en hoe de samenwerking van alle fasciale lagen in het lichaam voor het lichaam zorgt is zo prachtig.

  Jacqueline Snelder

  Sinds 1996 ben ik begonnen met mijn Praktijk in Innerlijk Kind werk  en Lichaamsgerichte psychosociale therapie aan huis. Dit was na mijn afronding van de 4-jarige opleiding aan de New man academy , de Marckhoeve. In deze 4-jarige opleiding ben ik breed geschoold in o.a. Lichaamsgerichte psychotherapie, Voice Dialogue, groepstherapie, Reichiaans lichaamswerk, hypnotherapie, gestalt, bio-energetica, familieopstellingen bij de New man Academy en Bert Hellinger.

  jacqueline snelder

  Natasja Meijer

  Ik ben van nature erg nieuwsgierig en wil weten wie de mens is achter de ‘client’. Wat drijft iemand, waar wordt iemand blij van? Wat zou de klacht hebben kunnen veroorzaakt? Welke aanpassingen zijn er mogelijk? Is er (nog) een andere vorm van therapie nodig en kan ik doorverwijzen?

  Natasja Meijer

  Lotte de Bouter

  Hier bij Esoterra verzorg ik de lessen deep tissue massage technieken. Wat mij zo intrigeert aan het diepte werk is dat het bij ieder behandeling weer een ontdekking is hoe diep je kunt werken en wat je in die lagen tegenkomt qua fysieke of emotionele spanning. Altijd weer opzoek naar hoe we meer ruimte kunnen maken en op die manier klachten kunnen verminderen. Een heerlijke puzzel om mee aan de slag te gaan! Buiten massage om heb ik mij ook verdiept in de leer van yoga, bij Samsara deed ik de 4-jarige opleiding. Het vult elkaar heel mooi aan; bij beide keer je naar binnen met een onderzoekende blik.

  Marjon van Opijnen

  De wereld wordt mooier als we meer naar ons lijf en intuïtie luisteren. En onze levendigheid, spontaniteit en creativiteit de ruimte geven. Zodat we met meer aandacht voor en contact met onszelf, elkaar en de wereld kunnen leven.

  Marit van Overschot

  Ik ben lichaamsgericht coach, therapeut en docent. Mijn drijfveer is een twinkeling in ogen: mensen (weer) in beweging krijgen – door begrijpen én ervaren. Met beide benen stevig op de grond breng ik hoofd, hart en lichaam meer in verbinding met elkaar.

  Jet Keizer

  “In een vertrouwde en veilige setting ervaar je een respectvolle en aandachtige aanraking, zodanig dat emotionele en fysieke spanningen kunnen worden losgelaten, energie kan stromen en een nieuwe balans ontstaat tussen lichaam en geest.”

  Sanderijn Hubertse

  Als massagetherapeut hebben we een mooi vak in handen: naar aanleiding van een klacht helpen we de ander om in verbinding te zijn met hun lichaam en zelf invloed uit te oefenen op hun eigen gezondheid en welbevinden.

  sanderijn hubertse

  Henriette den Boer

  Het lichaam behandelen als één geheel en linken leggen tussen wat er vanuit de psyche lichamelijk tot uiting komt vind ik ontzettend boeiend. Vanuit mijn achtergrond in de psychologie geef ik de cursussen binnen de Medische Basiskennis: Psychologie en Psychopathologie en Gespreksvaardigheden, waar precies die combinatie terugkomt!

  Saskia van Poppel

  Ik werk op een manier waarbij ik kijk naar alle aspecten van het leven, ook wel holistisch genoemd wat betekent dat alles met elkaar samen hangt.
  Maar centraal in massage (les)geven staat voor mij de verbinding met de ander en het bewuster maken van het zelf helend vermogen. Inspireren en motiveren. Dit deel ik graag met anderen. Massage is for every-body!

  saskia van poppel

  Dirk Broekstra

  Op jonge leeftijd merkte ik dat ik lichamelijke pijn met mijn handen positief kon beïnvloeden. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt kwam er een moment dat ik mij afvroeg of ik niet iets met de kwaliteit van mijn gevoelige handen moest doen. Uit deze vraag kwam een antwoord en een vervolg pad.  Ik heb ik het roer omgegooid; ben opgeleid tot massagetherapeut en nu alweer 16 jaar als zodanig in een eigen praktijk in Soest werkzaam. 

  René Hogeboom

  Mijn interesse in de mens en het menszijn is denk ik al op jonge leeftijd begonnen. Opgegroeid in een Achterhoeks gezin met nogal wat dynamieken en thema’s en met enkele vaardigheden in aanleg. Vaardigheden die je talenten zou kunnen noemen maar die ik graag ‘ambachten’ noem. Zo werden tekenen/schilderen, muziek maken en bewegen mijn basis. En dat zijn ze tot op de dag van vandaag gebleven. Kunstvormen om uitdrukking te geven aan dat menszijn.

  rene hogeboom

  Bernadette van Rijckeghem

  Na 10 jaar dacht ik: ‘is dit het nou?’ Budgetten halen, beurzen draaien, van hot naar her… Tijd voor een carrière-switch! Ik was altijd al bezig met gezondheid en besloot een vijfjarige intensieve studie Natuurgeneeskunde en Homeopathie te gaan studeren, werd zelfstandig en zette een praktijk op, Echilibre.
  Ik leerde holistisch te kijken, goed te luisteren, disciplines te verbinden, mensen te begeleiden in een veranderproces, lezingen te geven.

  Claire Becking

  Al meer dan 30 jaar is mijn missie om mensen vanuit hun eigen
  kracht en in verbinding met zichzelf (weer) een waarden-vol leven
  te laten leiden.  Dit is niet altijd eenvoudig, zeker niet als je in
  beslag wordt genomen door traumatische ervaringen of
  onverwacht geconfronteerd wordt met een lastige situatie.

  Claire Becking

  Monika Körschner

  Monika Körschner danst al heel haar leven en volgde diverse trainingen waarbij dans met lichaamswerk, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit werd verbonden. Sinds 1998 geeft zij les in dans en beweging als bewustzijnsoefening aan uiteenlopende doelgroepen. De laatste 13 jaar heeft zij zich gespecialiseerd in Embodied & Conscious Sexuality.

  Monika Körschner

  Laura Twigt

  Een ezel stoot zich geen 3 keer aan dezelfde steen, ik wel. Na 3 keer vastgelopen te zijn, besloot ik het over een andere boeg te gooien en ging ik echt luisteren naar mijn lichaam.
  Ik kreeg rust in mijn hoofd en lijf, voelde beter waar ik zelf behoefte aan had en voelde mij energieker.
  Ik dacht als ik het kan, kan ik het een ander ook leren.
  Zo heb ik besloten de opleiding Haptotherapie te volgen en werk ik sinds 2010 als haptotherapeut. Daarnaast ben ik supervisor, begeleid ik intervisies en ben ik docent.

  Laura Twigt

  Tamara Piette

  Sinds 2014 ben ik als docent verbonden aan Esoterra. Vanaf de dag dat ik de opleiding voor Integraal Lichaamsmassage therapeut in 2007 zelf begon, ken ik Stefan van Rossum. Hij was degene die mij inspireerde voor het massagevak, mijn eerste praktijk examen beoordeelde en mij in 2014 uitnodigde om massage lessen te verzorgen binnen zijn eigen opleidingscentrum.

  Tamara Piette

  Renate Wolthuis

  Ik zeg altijd, ik ben een aanraker, geen masseur. Ik wil graag mijn hart door mijn handen laten stromen. Wat ik naast de massage wil meegeven is een stukje zelfacceptatie, mildheid naar jezelf, maar ook verantwoording nemen voor zowel je fysieke als emotionele klachten.

  Renate Wolthuis
  × Hoe kan ik je helpen?