• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • cursus polyvagaaltheorie

  Bernadette van Rijckeghem

  Veelzijdig en nieuwsgierig

  Mijn carrièrepad mag je gerust veelzijdig noemen. Vanuit een liefde voor taal en andere culturen rolde ik vanzelf in het internationale bedrijfsleven. Marketing en Communicatie bleek een goede match van waaruit ik kon leren, groeien naar een hard werkende, kundige en betrouwbare collega.
  Nieuwe filialen opzetten, nieuwe productlijnen introduceren, presentaties geven, zakenreizen, etc.. Het gaf me veel energie en ik hield van de verantwoordelijkheid.

  Na 10 jaar dacht ik: ‘is dit het nou?’ Budgetten halen, beurzen draaien, van hot naar her… Tijd voor een carrière-switch! Ik was altijd al bezig met gezondheid en besloot een vijfjarige intensieve studie Natuurgeneeskunde en Homeopathie te gaan studeren, werd zelfstandig en zette een praktijk op, Echilibre. Ik leerde holistisch te kijken, goed te luisteren, disciplines te verbinden, mensen te begeleiden in een veranderproces, lezingen te geven.

  Na een aantal jaren hiermee bezig te zijn geweest, ontstond een verlangen naar meer collegiaal contact en samenwerken. Ik richtte CO!effect op en ging weer de Marketing en Communicatie in. In de loop van de tijd kwam er ook een bredere invulling bij en een nieuwe focus: trainingen geven die een diepere verbinding in de communicatie met onszelf en elkaar voorop stellen en waarbij het lichaam een cruciale rol speelt.

  Een cursus over emoties (Alba Emoting) gaf hiertoe de aanzet. Een literatuurstudie en cursussen vanuit de volgende vakgebieden zijn een blijvende bron van inspiratie en vormen de basis voor de trainingen:
  . Conversational Intelligence
  . Emotional Intelligence
  . Interpersonal Neurobiology
  . Attachment Theory
  . Embodiment Leadership

  Zo kwam ik ook in aanraking met de polyvagaaltheorie en volgde vele uitgebreide trainingen hierover, onder andere bij Deb Dana zelf. Ik draag dit gedachtengoed graag breder uit, onder andere door de oprichting van het Polyvagaal Platform. Dit is erop gericht om mensen uit meerdere disciplines samen te brengen en samenwerking over de polyvgaaltheorie te faciliteren. Deze theorie leerde mij een nieuwe manier van kijken naar de wereld en de mensen om me heen. Het is een echte ‘paradigma verschuiving’ en het is wat mij betreft een onmisbare aanvulling op zowel persoonlijk als professioneel vlak!

  Achtergrond

  • HBO Marketing Communicatie
  • Studie Natuurgeneeskunde
  • Oprichter Polyvagaal Platform

  Bernadettes praktijk

  Bernadette heeft geen praktijk meer en richt zich volledig op het lesgeven. Ze runt vanuit Zandvoort haar eigen bedrijf “CO!effect” dat gericht is op beter communiceren en beter samenwerken.

  × Hoe kan ik je helpen?