fbpx
  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Reviews over Esoterra

  Lees hieronder wat onze cursisten en studenten van onze massageopleidingen en massagecursussen vinden:

  Reviews over Esoterra op Google

  ank van der wal
  ank van der wal
  19/09/2023
  Fijne lerares geduldig. Ik miste wel bij de massage de uitleg van de desbetreffende functie in de hand. Ook het beginnen van een persoonlijk map bij binnen komst met naam. Dat maakt het veel persoonlijker en maakt de ontvangst bijzonder. Ook tóch jammer dat er géén lichte lunch bij was. Al is het maar een kopje soep. Was niet de enige die er zo over dacht. Dat maakt de cursus net wat meer uitdagender. Het was ieder voor zich.
  Ingrid Luitjes
  Ingrid Luitjes
  11/08/2023
  Heel blij dat ik de zomercursus Holistische massage heb gedaan. Veel geleerd, veel gelachen. Warme en inspirerende begeleiding door Stefan. Dit was precies het zetje dat ik nodig had.
  Jolanda Mouw
  Jolanda Mouw
  10/08/2023
  Dit was de eerste zomercursus van 8 dagen basiscursus holistische massage in Amsterdam. In deze 8 dagen heel veel bijgeleerd van verschillende massagetechnieken. Stefan is een fijne leraar die alles duidelijk uitlegd qua theorie en praktijk, neemt echt de tijd hiervoor. voor mij is dit een hele mooie reis geweest en zal zeker ook niet de laatste cursus zijn die ik bij Esoterra ga volgen. Zij zijn echt super.
  Nathalie De L.
  Nathalie De L.
  10/08/2023
  Deze zomercursus van 8 dagen binnen twee weken was voor mij intensief, maar ook superleuk. Iedere dag was afwisselend met een oefening, stukje anatomie, humor en natuurlijk heerlijk masseren en gemasseerd worden. Een echte aanrader……een volgende cursus zal ik hier zeker weer gaan doen….:
  Tess van Schijndel
  Tess van Schijndel
  05/06/2023
  Stoelmassage is een fijne, toegankelijke 2 daagse-cursus. Naast veel oefenen krijg je ook instructies en tips over je masseer-houding en stoelinstellingen, zodat zowel jij als de 'stoelzitter' de massage als een cadeautje ervaren.
  Masja De Jongh
  Masja De Jongh
  25/05/2023
  De lokatie is prima, de documentatie is prima, de training had praktischer gemogen met wat meer vaart.

  Reviews over onze Opleiding Masseur

  “Ik heb mijn opleiding gevolgd bij Esoterra alsmede een aantal cursussen, waaronder ook de stoelmassage practitioner en professional. De manier waarop er les wordt gegeven spreekt me erg aan. Ik wil Esoterra dan ook aan iedereen aanraden die op het punt staat een opleiding of cursus te gaan volgen.”

  Mirjam de Lange

  “Ik vond de opleiding zeer volledig. Een leuk team docenten met ieder een eigen inbreng, allemaal even bevlogen en vakkundig! Iedere lesdag was weer een dag om naar uit te kijken, zeker ook door de leuke groep die we hadden. Ik ben blij de opleiding bij Esoterra te hebben gevolgd. Hierdoor kan ik mijn cliënten in mijn startende praktijk een complete afwisselende, ontspannende massage geven, op een verantwoorde manier (ook anatomisch gezien) met vertrouwen, gevoel en rekening houdende met de klachten en wensen van de persoon op tafel. Op naar het tweede en derde jaar voor de opleiding tot massagetherapeut, ook bij Esoterra!”

  Betty de Lange

  “Ik heb het diploma behaald. Afgelopen jaar was inspirerend, motiverend en erg leerzaam. De docenten hebben veel ervaring en de sfeer die er hangt zorgt ervoor dat je gedurende de opleiding jezelf beter leert kennen. In september start ik met veel zin het tweede jaar.”

  Robina van Driel

  Reviews over onze Opleiding Geaccrediteerd Massagetherapeut

  “Wat een fijne opleider is Esoterra! Ik heb destijds gekozen voor Esoterra omdat de zin ‘we helpen jou de masseur te worden die jij wilt zijn’, mij pakte. Mooie combinatie tussen de oosterse en westerse benadering van massagetherapie zonder zweverig te worden, met de beide benen op de grond. Goede, inspirerende en ervaren docenten en een hele fijne, gezellige en open sfeer. Ik heb de 3 jarige massagetherapie opleiding gedaan en absoluut geen moment spijt van mijn keuze gehad. We hadden een vaste lesdag voor zowel de theorie als praktijklessen en dat is heel prettig. Altijd een feest om een lesdag te volgen. Ook de losse (geaccrediteerde) cursussen zijn heel informatief en goed te integreren in je praktijk.”

  Paula Gaasendam

  “Mijn ervaring is dat een cursus bij Esoterra garant staat voor een hoog niveau en persoonlijke aandacht. Ik ben verdergegaan met de opleiding voor massagetherapeut. Hierbij is een mooie balans gevonden tussen uitgedaagd worden en aandacht voor de individuele student. Ook is er op een prettige manier aandacht voor je eigen ontwikkeling om zo beter toegerust te zijn bij je cliënten.

  Astrid Hamburger

  “Leerzame opleidingen met betrokken docenten. Binnen de opleiding massagetherapie van Esoterra heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een professioneel massagetherapeut waar veel cliënten graag sessies ondergaan. Goede keuze!”

  Fieneke Rozema

  “Ik volg de opleiding massage therapeut. Eerste jaar is achter de rug. Leuke, ontspannen sfeer, sympathieke docenten en kleinere groepen, waardoor er meer aandacht aan je gegeven kan worden. Ik kijk uit naar het tweede jaar. Goede keuze geweest.”

  Marco Vottero

  “Ik heb al veel ervaring opgedaan wat massage betreft, maar ook als persoon wil ik mezelf blijven ontwikkelen. Ik was jaren op zoek naar de beste opleiding massage therapie die bij me past om als persoon en therapeut nog steviger in mijn schoenen te kunnen staan. Ik was zeer kritisch toen ik bij Esoterra terecht kwam maar ik heb er zoveel geleerd! Vooral ook om naar mijn gevoel te luisteren en te handelen. Ik wil Stefan en alle docenten bedanken voor de fijne lessen waar ik zoveel heb uit kunnen halen en ook in de praktijk veel kunnen toepassen met mooie resultaten. Ik heb hierdoor mijn praktijk een extra booster kunnen geven en natuurlijk blijf ik mezelf ontwikkelen om altijd als therapeut de kwaliteit te kunnen waarborgen.”

  Kunthea Sim

  “Na de opleiding tot masseur, kon ik niet anders dan doorstuderen tot massagetherapeut. Een opleiding waar ik me prettig voel: persoonlijk betrokken en met beide benen op de grond. Precies zoals de massagetherapeut die ik wil zijn! Fijne docenten, een goed aanbod en fijne groepen studenten. Als masseur voel ik me steeds meer vertrouwd op het gebied van klachtgericht behandelen en zie ik na iedere les weer nieuwe resultaten. Naast tevreden klanten, geeft het mij voldoening: ik kan veel voor een ander betekenen op het gebied van bewustwording, ontspanning en vermindering van klachten. Deze opleiding levert altijd wat op: zelf ben ik er ook een meer ontspannen en fijner mens van geworden. Zeker een aanrader om je in te schrijven voor een cursus of vast een dag in de week vrij te plannen voor de 1- jarige opleiding tot masseur! Waar het je ook brengt: mooi wordt het sowieso.”

  Sanderijn Hubertse

  Reviews over onze bij- en nascholingen en cursussen

  “Een ander leuk aspect van de stoelmassage is dat het zeer laagdrempelig is. Het is makkelijk om klanten te laten kennismaken met (stoel)massage en daarmee met mijn manier van masseren. Het gaan staan op locaties, waar de massage bekeken wordt door publiek, is leuk om te doen en nodigt uit. Zaterdag en zondag de stoelmassage Practitioner gedaan, wów wat heb ik veel geleerd in twee dagen en wat een ontzettend fijne sfeer en top docenten bij Esoterra. Dikke aanrader!!”

  Susan Vrolijk

  Heb net de cursus psoas release gedaan en wat een fijne cursus is dat! Ik had gedacht dat we alleen maar technieken zouden leren om de psoas te behandelen. Maar het programma was zoveel rijker en meer omvattend dan dat. De uitleg, de begeleiding, de ondersteuning is perfect. Als je je wilt verdiepen in de wondere wereld van de psoas is deze cursus een aanrader!

  Erica de Leeuw

  “Afgelopen weekend de introductie massage gedaan. Was erg leuk!!! Veel geleerd, ontspannen, enthousiaste docenten, leuke groep mensen, kortom een aanrader!”

  Emmy van Muilwijk

  “Vandaag een hele interessante cursus Indiase hoofdmassage gevolgd. Ontspannen sfeer, veel persoonlijke aandacht en goede professionele begeleiding. Absoluut een aanrader!”

  Hiske Kuilman

  “Na vorig jaar een 2 daagse introcursus massage bij Esoterra te hebben gedaan (een aanrader!), heb ik afgelopen weekend de cursus handmassage gevolgd. Had nog geen ervaring met handmassage, maar wat een fijne en goede praktische opleiding is dit. In een dag leer je de basis beginselen van handmassage en oefen je gedurende de gehele dag de verschillende technieken op elkaars handen en onderarmen.
  Stefan is een zeer goede en fijne docent die alles duidelijk en rustig uitlegt met veel praktijkervaring. Ook de cursus handmassage is dus een aanrader wat mij betreft!”

  Ilse Potma

  “De driedaagse Mindfulness Massage cursus bij Esoterra afgerond. Stefan is een geweldig fijne docent: ontspannen, enthousiasmerend, zeer vakkundig, open, kwetsbaar krachtig en prettig uitnodigend in zijn visie, attitude en bejegening… Bovendien biedt Esoterra een zorgvuldige, warme en veilige leeromgeving.”

  Peter Jonker

  × Hoe kan ik je helpen?