fbpx
  • Sinds 1998
  • 1000+ cursisten
  • Al vanaf €145,-
  • SNRO geaccrediteerd
 • Reviews over Esoterra

  Lees hieronder wat onze cursisten en studenten van onze massageopleidingen en massagecursussen vinden:

  Reviews over Esoterra op Google

  Review van de maand

  Review cursist

  De review van de maand mei komt van Willem Kessel. Willem heeft de cursus fascia cupping gevolgd en heeft dit als volgt ervaren:

  “De cursus Facia Cupping van Mathilde Vlotman gevolgd.  Buitengewoon enthousiaste docent met zeer veel kennis van zaken. Een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk waardoor ik kreeg wat ik verwachtte.  De gehele entourage maakt van een cursus een warm thuisgevoel.”

  Reactie docent

  Mathilde is inderdaad zeer enthousiast over haar vak en de fascia cupping. Zelf zegt ze hierover:

  “Ik hoop inderdaad met mijn enthousiasme en kennis mensen met een heel fijn gevoel naar huis te laten gaan. Het is een zachte, zeer effectieve manier om het bindweefsel los te maken en restricties in het lijf los te maken. Daarnaast heeft fascia ook een emotionele component en juist door deze hele zachte manier van behandelen kunnen er ook emoties loskomen.”

  Willem, enorm bedankt voor je review. We zijn heel blij om te horen dat de cursus uitstekend is bevallen!

  Meer info over de genoemde cursus

  Reviews over onze Opleiding Masseur

  “Ik heb mijn opleiding gevolgd bij Esoterra alsmede een aantal cursussen, waaronder ook de stoelmassage practitioner en professional. De manier waarop er les wordt gegeven spreekt me erg aan. Ik wil Esoterra dan ook aan iedereen aanraden die op het punt staat een opleiding of cursus te gaan volgen.”

  Mirjam de Lange

  “Ik vond de opleiding zeer volledig. Een leuk team docenten met ieder een eigen inbreng, allemaal even bevlogen en vakkundig! Iedere lesdag was weer een dag om naar uit te kijken, zeker ook door de leuke groep die we hadden. Ik ben blij de opleiding bij Esoterra te hebben gevolgd. Hierdoor kan ik mijn cliënten in mijn startende praktijk een complete afwisselende, ontspannende massage geven, op een verantwoorde manier (ook anatomisch gezien) met vertrouwen, gevoel en rekening houdende met de klachten en wensen van de persoon op tafel. Op naar het tweede en derde jaar voor de opleiding tot massagetherapeut, ook bij Esoterra!”

  Betty de Lange

  “Ik heb het diploma behaald. Afgelopen jaar was inspirerend, motiverend en erg leerzaam. De docenten hebben veel ervaring en de sfeer die er hangt zorgt ervoor dat je gedurende de opleiding jezelf beter leert kennen. In september start ik met veel zin het tweede jaar.”

  Robina van Driel

  Reviews over onze Opleiding Geaccrediteerd Massagetherapeut

  “Leerzame opleidingen met betrokken docenten. Binnen de opleiding massagetherapie van Esoterra heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een professioneel massagetherapeut waar veel cliënten graag sessies ondergaan. Goede keuze!”

  Fieneke Rozema

  “Ik volg de opleiding massage therapeut. Eerste jaar is achter de rug. Leuke, ontspannen sfeer, sympathieke docenten en kleinere groepen, waardoor er meer aandacht aan je gegeven kan worden. Ik kijk uit naar het tweede jaar. Goede keuze geweest.”

  Marco Vottero

  “Ik heb al veel ervaring opgedaan wat massage betreft, maar ook als persoon wil ik mezelf blijven ontwikkelen. Ik was jaren op zoek naar de beste opleiding massage therapie die bij me past om als persoon en therapeut nog steviger in mijn schoenen te kunnen staan. Ik was zeer kritisch toen ik bij Esoterra terecht kwam maar ik heb er zoveel geleerd! Vooral ook om naar mijn gevoel te luisteren en te handelen. Ik wil Stefan en alle docenten bedanken voor de fijne lessen waar ik zoveel heb uit kunnen halen en ook in de praktijk veel kunnen toepassen met mooie resultaten. Ik heb hierdoor mijn praktijk een extra booster kunnen geven en natuurlijk blijf ik mezelf ontwikkelen om altijd als therapeut de kwaliteit te kunnen waarborgen.”

  Kunthea Sim

  “Na de opleiding tot masseur, kon ik niet anders dan doorstuderen tot massagetherapeut. Een opleiding waar ik me prettig voel: persoonlijk betrokken en met beide benen op de grond. Precies zoals de massagetherapeut die ik wil zijn! Fijne docenten, een goed aanbod en fijne groepen studenten. Als masseur voel ik me steeds meer vertrouwd op het gebied van klachtgericht behandelen en zie ik na iedere les weer nieuwe resultaten. Naast tevreden klanten, geeft het mij voldoening: ik kan veel voor een ander betekenen op het gebied van bewustwording, ontspanning en vermindering van klachten. Deze opleiding levert altijd wat op: zelf ben ik er ook een meer ontspannen en fijner mens van geworden. Zeker een aanrader om je in te schrijven voor een cursus of vast een dag in de week vrij te plannen voor de 1- jarige opleiding tot masseur! Waar het je ook brengt: mooi wordt het sowieso.”

  Sanderijn Hubertse

  Reviews over onze bij- en nascholingen en cursussen

  “Een ander leuk aspect van de stoelmassage is dat het zeer laagdrempelig is. Het is makkelijk om klanten te laten kennismaken met (stoel)massage en daarmee met mijn manier van masseren. Het gaan staan op locaties, waar de massage bekeken wordt door publiek, is leuk om te doen en nodigt uit.Zaterdag en zondag de stoelmassage Practitioner gedaan, wów wat heb ik veel geleerd in twee dagen en wat een ontzettend fijne sfeer en top docenten bij Esoterra. Dikke aanrader!!”

  Susan Vrolijk

  “Cursus practitioner stoelmassage gevolgd. een echte aanrader! uiterst bekwame docent met niet alleen aandacht voor de cliënt en de massage maar zeker ook voor de (houding van de) masseur!”

  Anne-Marie Kops – Houtepen

  “Afgelopen weekend de introductie massage gedaan. Was erg leuk!!! Veel geleerd, ontspannen, enthousiaste docenten, leuke groep mensen, kortom een aanrader!”

  Emmy van Muilwijk

  “Vandaag een hele interessante cursus Indiase hoofdmassage gevolgd. Ontspannen sfeer, veel persoonlijke aandacht en goede professionele begeleiding. Absoluut een aanrader!”

  Hiske Kuilman

  “Na vorig jaar een 2 daagse massage cursus bij Esoterra te hebben gedaan (een aanrader!), heb ik afgelopen weekend de cursus handmassage gevolgd. Had nog geen ervaring met handmassage, maar wat een fijne en goede praktische opleiding is dit. In een dag leer je de basis beginselen van handmassage en oefen je gedurende de gehele dag de verschillende technieken op elkaars handen en onderarmen.
  Stefan is een zeer goede en fijne docent die alles duidelijk en rustig uitlegt met veel praktijkervaring.
  Ook de cursus handmassage is dus een aanrader wat mij betreft!”

  Ilse Potma

  “Deze opleiding heeft mij en mijn cliënten veel gebracht. Vreeling is een specifieke behandelwijze die niet te vergelijken is met standaard massagebehandelingen. Het werkt zowel ontspannend als klachtgericht. Wat ik heel bijzonder vind is dat er geen tussenstof gebruikt wordt. Het concept zorgt er daarnaast voor dat ik dicht bij mezelf kan blijven, wat een meerwaarde is voor de behandeling. Pim is echt een bevlogen docent die de tijd neemt voor je ontwikkelingsproces.”

  Fred de Bree

  × Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 19:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday