Esoterra

Menno Dam

“Alleen rust kan je redden”

Hoe ben je in de massagetherapie gerold?

De Passie masseren heeft altijd in mij gezeten, maar pas nadat ik zelf ‘echte’ massages mocht ontvangen, heb ik ervaren wat het met een mens kan doen (intussen weet ik ook dat dieren baat bij massage hebben). In 1998 leerde ik in Bangkok de klassieke Thaise massage, deze massagevorm gaf ik in eerste instantie voornamelijk aan bekenden. Met de aanvulling van stoelmassage ben ik professioneler gaan masseren. In 2005 heb ik daarom besloten om fulltime masseur te zijn. Door mezelf steeds te blijven ontwikkelen ben ik intussen gespecialiseerd, dmv zachte technieken, in het verhelpen van myofasciale pijnen. Het is een genot en een voorrecht om mijn kennis en ervaring niet alleen in te zetten maar ook te mogen delen.

Wat is er zo bijzonder aan massage/ massagetherapie?

Voor mij is het altijd weer bijzonder wat er in korte tijd kan gebeuren. Zeker wanneer de client bewust is gemaakt van stagnaties in het myofasciale weefsel, kan het systeem heel snel ontspannen (noem het resetten) Door dit samen met de client in vertrouwen te mogen doen, is altijd weer speciaal.

Wat wil je studenten meegeven?

Studenten uitdagen en motiveren om bewust te ervaren wat; a) een krachtige en prachtige tool de handen zijn b) hun eigen mogelijkheden met die handen zijn

Menno Dam

Achtergrond

  • Thai massage What Po
  • Anatomy Trains
  • Opleiding didactiek Instituut E.E.N.

Menno’s Praktijk

Menno heeft een eigen praktijk:

Praktijk MDMT te Arnhem

www.mennodam-massagesentrainingen.nl

 

Don Arco

Ik ben enorm geïnspireerd, mede door Menno. Zeer bekwaam en op een rustig tempo. Ik ga me zeker verder verdiepen en Esoterra zal mij meer gaan zien voor verdere cursussen.

Menno’s vakken

Myofascial Release 1

De basis en introductie van hands on fasciawerk.

Myofascial Release 2

We leren weer door te observeren, ervaren, palperen en ontdekken zo de mogelijkheden en beperkingen die fascia op de romp heeft.

Myofascial Release 3

De laatste module behandelt de voorkant van de romp. Een vaak over het hoofd gezien gedeelte als de therapeut naar klachten op zoek gaat. Maar juist tussen de wisselwerking met de rug en benen kunnen veel klachten ontstaan in de buikzijde.

Cursus Anatomie

De cursus anatomie geeft je de verdiepende kennis om je werkzaamheden nog effectiever te maken. Door de theorie te combineren met palperen kun je de stof integreren en direct toepassen.

Esoterra podcast
Interview

Luister het podcast interview met Menno Dam over fascia. https://soundcloud.com/user-352206088/over-fascia-met-menno-dam