• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Natasja Meijer

  Natasja Meijer

  Van boekhouden naar neuromusculair therapeut

  Wie is Natasja Meijer?

  Na een carrière van 25 jaar als boekhouder, ging mijn roer om. Gefascineerd door het menselijk lichaam ben ik omgeschoold naar neuromusculair therapeut. In mijn wereld is de anatomie van de mens onmisbaar en mijn enthousiasme daarvoor breng ik graag over op anderen. Mijn overtuiging is dat je jezelf als massagetherapeut te kort doet wanneer je onvoldoende kennis hebt van de botten, spieren en het bindweefsel die onze bewegingen mogelijk maken. Die kennis, gecombineerd met het (echte!) contact met de cliënten en/of studenten maakt ons vak zo prachtig!

  Ik probeer altijd in ontwikkeling te blijven. Eind 2021 heb ik de opleiding tot Integrative Medicine zorgverlener afgerond. Met een stijgend percentage Nederlanders met chronische klachten, is het belangrijk om op het bevorderen van gezondheid in te zetten en niet alleen op het genezen van ziekten. Hierin past massagetherapie naadloos. Mijn doel is dan ook om massagetherapie op de kaart te zetten als volwaardige behandeling (preventief en curatief) naast andere (reguliere) zorg. Dit kan het beste als je als massagetherapeut weet met welke zorgverleners je kunt samenwerken en naar wie je kunt doorverwijzen.

  Natasja Meijer

  Gefascineerd en nieuwsgierig

  Mijn fascinatie voor dit vak begon in 2009. Als handbalster zag ik blessures ontstaan bij mijn teamgenoten (en mijzelf) en merkte ik dat ik de behoefte had om daarin iets te kunnen betekenen.
  Maar na het volgen van een cursus sportmassage, was er geen houden meer aan. Wat is er veel te leren over het menselijk lichaam en de wonderlijke werking daarvan! Toch heb ik besloten om niet te ‘breed’ te scholen. Mijn werk richt zich op spieren en bindweefsel en de pijn en/of beperkingen die deze kunnen geven. Denk daarbij vooral aan triggerpoints, maar ook aan vastgelopen fascia. Mijn behandelingen bestaan meestal uit een combinatie van dry needling, dan wel manuele triggerpointmassage en een vorm van bindweefselmassage. Steeds kies ik daarbij de meest passende vorm voor de persoon op tafel. Bang voor naalden? Dan pas ik manuele technieken toe. Is manuele bindweefselmassage te pijnlijk? Dan kunnen we kijken of cupping, dan wel de IASTM Ergon techniek beter past. 

  Ik ben van nature erg nieuwsgierig en wil weten wie de mens is achter de ‘cliënt’. Wat drijft iemand, waar wordt iemand blij van? Wat zou de klacht hebben kunnen veroorzaakt? Welke aanpassingen zijn er mogelijk? Is er (nog) een andere vorm van therapie nodig en kan ik doorverwijzen? Samen gaan we op zoek naar de best passende behandeling. Verder geef ik adviezen en opties voor zelfbehandeling, zodat de cliënt de eigen regie houdt om de klacht te verbeteren. 

  Achtergrond Natasja Meijer

  • Triggerpointtherapie
  • Bindweefselmassages
  • Docent massageopleidingen en NGS

  Natasja’s praktijk

  Natasja heeft een praktijk in Utrecht (Lunetten).

  Natasja Meijer geeft les in de opleiding massagetherapie.

  × Hoe kan ik je helpen?