Esoterra

Mathilde Vlotman

“Het is wat het is… Blijf in de vraagstelling en uit de conclusie.. want hoe wordt het beter dan dit.”

Hoe ben je in de massagetherapie gerold?

Op vroege leeftijd leerde ik al, vanwege de ziekte van mijn moeder, wat de invloed is van de kracht van de geest op het lichaam. De kracht van het positief denken heeft haar namelijk tot een medisch wonder gemaakt waardoor ze jaren langer nog bij ons is gebleven dan de artsen voorschreven. Rond mijn 19e heb ik, naar aanleiding van een rugblessure, voor het eerst kennis gemaakt met zelfhelende alternatieven zodat ik een operatie kon voorkomen. Door mijn lichaam los te laten maken en sterker herstelde de balans in mijn lichaam zich en kon ik me weer volledig met sport en werk bezig houden en zelfs een marathon lopen. Ik ben toen begonnen met het oprichten van mijn bedrijf Yoga4running waarin ik oefeningen gaf aan lopers ter voorkoming en herstel van blessures. Ik kwam daardoor ook veel blessures tegen en besloot me er steeds verder in te verdiepen zodat ik mijn lopers meer kon helpen met het oplossen. Tijdens mijn yoga opleiding had ik al veel gewerkt met fascia dus voor mij was het ee logische stap om me daar verder in te ontwikkelen mede gezien mijn historie met eigen blessures en mijn familie. Mijn fascinatie voor Fascie (bindweefsel) en met name als het grootste emotionele orgaan in het lichaam is groot. De manier waarop het lichaam werkt en hoe de samenwerking van alle fasciale lagen in het lichaam voor het lichaam zorgt is zo prachtig.

Wat is er zo bijzonder aan massage/ massagetherapie?

Mensen noemen mij een verbinder, spontaan, enthousiast en een lichaamsfluisteraar. Ik hou van het werken met mensen, het maken van verbinding tussen mensen en het maken van verbindingen tussen lichaam en geest. Die verbinding tussen lichaam en geest is voor mij zo bijzonder en onlosmakelijk. Het gegeven dat je door middel van fasciale release ruimte geeft aan de geest om patronen te veranderen en andersom als je emotionele barrieres opruimt en patronen veranderd dat je dan ook lichamelijke ongemakken kan loslaten. Het bewust maken van mensen van blokkades en patronen en het ondersteunen bij het zelfhelend vermogen van lichaam en geest vind ik steeds weer ontroerend en fascinerend.

Wat wil je overbrengen in je massagelessen?

Ik wil de studenten graag meegeven dat ze steeds nieuwsgierig blijven naar het hoe en waarom. Het gaat niet om het leren van specifieke handgrepen maar om de beredenering er achter het hoe en waarom… fascia is een oneindig netwerk wat was pas recent aan het ontdekken zijn, wat is er allemaal nog meer mogelijk in de verbinding tussen lichaam en geest..

Mathilde Vlotman, fascia docent

Achtergrond

  • Myofascial release therapeut
  • Triggerpoint therapeut
  • Litteken therapeut
  • Medisch fitness instructeur
  • Access Bars Facilitator
  • Energetic Manual Therapist
  • Psychosomatisch Trainer
  • Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundige io

Mathilde’s Praktijk

Mathilde heeft een praktijk in Voorburg.

www.Fasciaflow.nl

www.yoga4running.nl

Ferwin

“Tijdens mijn herstel van een auto ongeluk ben ik heel fijn geholpen door Mathilde. Ze weet de gevoelige plaatsen heel goed te vinden en te behandelen. Ik slaap veel beter dan de afgelopen tijd, door de ontspanning in met name mijn rug en schouders. Naast de behandelingen krijg ik oefeningen voor thuis die echt helpen.”

Mathilde’s vakken

Cursus Triggerpoints

De cursus triggerpoint geeft je direct mogelijkheden om aan de slag te gaan met je clienten én om ze zelf te activeren met oefeneningen.

Cursus Rekmassage

Met de cursus rekmassage kun je complete reksessies geven waar je cliënten een stuk flexibeler van worden. Ook kun je het integreren in je massagesesies.

Opleiding Fasciatherapeut

De toonaangevende opleiding fascia therapeut geeft je kennis van de laatste inzichten op fasciagebied en geeft je de tools om dit op een breed vlak in te zetten.