Mathilde Vlotman

Fascia fascinated

Op vroege leeftijd leerde ik al, vanwege de ziekte van mijn moeder, wat de invloed is van de kracht van de geest op het lichaam. De kracht van het positief denken heeft haar namelijk tot een medisch wonder gemaakt waardoor ze jaren langer nog bij ons is gebleven dan de artsen voorschreven.

Rond mijn 19e heb ik, naar aanleiding van een rugblessure, voor het eerst kennis gemaakt met zelfhelende alternatieven zodat ik een operatie kon
voorkomen. Door mijn lichaam los te laten maken en sterker herstelde de balans in mijn lichaam zich en kon ik me weer volledig met sport en werk bezig houden en zelfs een marathon lopen. Ik ben toen begonnen met het oprichten van mijn bedrijf Yoga4running waarin ik oefeningen gaf aan lopers ter voorkoming en herstel van blessures. Ik kwam daardoor ook veel blessures tegen en besloot me er steeds verder in te verdiepen zodat ik mijn lopers meer kon helpen met het oplossen. Tijdens mijn yoga opleiding had ik al veel gewerkt met fascia dus voor mij was het ee logische stap om me daar verder in te ontwikkelen mede gezien mijn historie met eigen blessures en mijn familie.

Mijn fascinatie voor Fascie (bindweefsel) en met name als het grootste emotionele orgaan in het lichaam is groot. De manier waarop het lichaam werkt en hoe de samenwerking van alle fasciale lagen in het lichaam voor het lichaam zorgt is zo prachtig.

Mathilde Vlotman, fascia docent

Achtergrond

  • Myofascial release therapeut
  • Triggerpoint therapeut
  • Litteken therapeut
  • Medisch fitness instructeur
  • Access Bars Facilitator
  • Energetic Manual Therapist
  • Psychosomatisch Trainer
  • Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundige io

Mathilde’s Praktijk

Mathilde heeft een praktijk in Voorburg.

www.fasciaflow.nl

www.yoga4running.nl

Mathilde’s vakken

cursus triggerpoints

Cursus Triggerpoints

De cursus triggerpoints behandelt spierknopen (triggerpoints). Dit zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer kunnen ontspannen. Een triggerpoint kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtverlies en pijnklachten veroorzaken. Een spier met een triggerpoint erin kan daardoor vaak ook zeer pijnlijk zijn bij rekken.

cursus fascia cupping

Cursus Fascia Cupping

In de cursus fascia cupping gebruiken we een vorm van cupping therapie die zijn oorsprong heeft in de oosterse geneeskunde. Deze cupping methode wordt gebruikt om afvalstoffen uit het bindweefsel te halen en de doorbloeding te bevorderen. Cupping wordt in vrijwel heel Azië toegepast in verschillende varianten; van Turkije tot China.

cursus rekmassage

Cursus Rekmassage

De basis voor de cursus rekmassage is niet nieuw. Rekken is net zo oud als massage en er zijn zelfs oude massagetradities waar veel rekkingen in voorkomen (denk aan de Thaise massages). Een gezonde vorm van rekken is revitaliserend voor het lichaam en kan de ‘range of motion’, de bewegingsruimte of -bereik sterk vergroten.