• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • De wereldverbeteraar

  Als geboren wereldverbeteraar had ik op mijn 27e mijn roeping gevonden; met mijn stoelmassages ging ik allerlei bedrijven en evenementen af om de mensen lekker te masseren. Dé snelste manier om wereldvrede te bewerkstellingen. Want als je goed in je vel zit, ga je geen ruzie maken of voel je geen haat (of angst). Als je net gemasseerd bent, ga je geen wapens pakken om verder oorlog te voeren. Nee, iedereen die na de massage weer rechtop gaat zitten, ziet er lief en vredig uit. Snoezelig bijna. De medewerkers van de bedrijven waar ik masseerde gaven aan dat de sfeer beter was op de dag dat de stoelmasseur langskwam.

  Nog meer wereldvrede

  Om het redden van de wereld te versnellen ging ik ook andere stoelmasseurs inzetten en we gaven stoelmassagecursussen zodat nog meer masseurs aan de slag konden.

  Een bijkomend effect van al die mensen stoelmasseren was, dat ze zo kennis maakten met massage. Voor een groot aantal mensen was dit een eerste, veilige stap naar een volledige lichaamsmassage op de tafel.

  Na een aantal jaren stoelmassage werd ik mysterie guest voor Massage Magazine. Ik liet me masseren en schreef daarna in het blad wat ik ervan vond. Zo ontdekte ik dat de kwaliteit van de masseurs in Nederland best wisselend was. Je kon zomaar een hele slechte massage krijgen voor een professionele prijs.

  Een ‘defining moment’ was de dag dat ik in een sauna zat te wachten op mijn masseur en een stel achter me net een massage gehad. “Dat moeten we maar niet meer doen” waren ze het eens. De massage was niet naar wens. Snel daarna kwam de masseur mij ophalen en wist ik precies wat ze bedoelden: de massage was inderdaad niet goed.

  Van stoel naar tafel

  Zo kwam een nieuw hoofdstuk in mijn missie als wereldverbeteraar, want als mensen dan uiteindelijk zover waren dat ze een massage voor hunzelf boekten, moest het natuurlijk wel zo’n goede massage zijn dat ze een maand later weer wilden, én dat ze al hun vrienden en familie ook overtuigden om zich te laten masseren.

  Ik begon een massageopleiding met als doelstelling; iedereen die door onze oud-studenten wordt gemasseerd, wil nog een keer gemasseerd worden en zal rondbazuinen hoe fijn het was! Zo ben ik al tien jaar bezig dit doel te verwezenlijken en we zijn heel goed bezig. Van onze oud studenten hoor ik dat ze zo’n 75% vaste klanten hebben. Dat zijn dus mensen die terugkomen voor meer. Goed bezig maar de eerste les na de lockdown van drie maanden ontdekte ik dat ik het al die tijd verkeerd had.

  Ik ging als wereldverbeteraar de wereld niet redden door iedereen een goede massage te geven. Ik was heel dichtbij én ik zat er helemaal naast. Nu, na een verplichte pauze van 2,5 maand zag ik het opeens: Niet iedereen moet een massage krijgen, nee Iedereen moet masseren!

  Ik zag hoe de studenten die na maanden van lockdown weer aan de slag mochten. Ik zag met hoeveel aandacht en zorg ze de massage-olie aanbrachten en aan het genieten waren van het masseren. Hoe ze in de flow kwamen en in hun lijf zaten. Ik zag ze contact maken, met zichzelf en hun oefenmaatje en ik ontdekte: Als ik de wereld wil verbeteren moet iedereen gaan masseren. Niet een massage krijgen maar een massage geven zorgt voor de wereldvrede.

  Gerelateerd lesaanbod

  Als je ‘iets’ met massage wilt gaan doen, zijn onderstaande cursussen of opleidingen misschien interessant voor je:

   

  × Hoe kan ik je helpen?