• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Masseur op vakantie! Avontuur gegarandeerd.

  Masseur, vakantie, workaholic

  Als masseur op vakantie kijk ik, eenmaal aangekomen op m’n vakantielocatie, altijd even naar het massage-aanbod van de regio. Meestal mag ik van mijn vrouw wel een uurtje naar de masseur terwijl zij de kids bezighoudt in het zwembad.
  Ik ben altijd benieuwd hoe ze ‘het’ in het buitenland aanpakken. Meestal is dat redelijk hetzelfde als in Nederland. Een paar uitzonderingen; in Spanje kreeg ik een paar keer een papieren onderbroek die ik aan mocht trekken voordat ik kon gaan liggen.
  In een prachtig resort in Costa Rica kreeg ik een heerlijke massage die iets uitliep. Ik had een massage geboekt van een uur, maar de masseur vertelde me na bijna een uur dat ze geen tijd meer had voor mijn andere been, tenzij ze nog een half uur door mocht gaan. Slimme meid! Tuurlijk ga maar lekker door. Het is toch vakantie.
  Iets soortgelijks maakte ik mee in een winkelcentrum in Texas waar ik een Indiase hoofdmassage voor 10 minuten boekte. Na tien minuten masseren lag ik half in coma en kon nog net “yes” murmelen toen de masseur vroeg of ik nog tien minuten extra wilde.
  Maar het kan ook minder goed aflopen. Een student vertelde me dat ze in een Turkse badplaats een luxe Hamam massage kreeg waarbij ook billen en borsten uitgebreid werden meegenomen. Veel uitgebreider bleek achteraf, dan haar vriend die ook de luxe Hamam massage had gekregen bij dezelfde masseur.

  Opeens weet je het!

  Ook kom ik geregeld mensen tegen die op vakantie zo’n fijne massage krijgen dat ze eenmaal thuis besluiten ook masseur of massagetherapeut te worden. Zo hebben we nu één student die in Griekenland een wereldveranderende massage heeft gehad en één die op het strand van Aruba een fantastische massage kreeg.
  Persoonlijk vind ik niks heerlijkers dan gemasseerd worden in de buitenlucht, als het warm genoeg is. De mooiste herinnering daaraan is van een massage in een tuin gewoon in Nederland; Zeist. Hoge bamboestruiken gaven genoeg privacy en schaduw, terwijl een licht briesje de geluiden van de stad ver weg bliezen…

  Gerelateerd lesaanbod

  × Hoe kan ik je helpen?