fbpx
  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Te veel in je Hoofd? Zo kom je weer in je Lichaam

  Uit je Hoofd in je Lichaam

  Het lijkt wel alsof we constant geleefd worden door de maatschappij. We moeten presteren op werk, sociaal gezien altijd beschikbaar zijn en ook nog eens ons huishouden draaiend houden. Dit zorgt ervoor dat we vaak in ons hoofd zitten en niet meer in het moment leven. Maar wat missen we dan eigenlijk? Door alleen maar te leven in ons hoofd, vergeten we te genieten van de kleine dingen in het leven. De geur van vers gemaaid gras, het geluid van vogels die fluiten of de warmte van de zon op onze huid. We staan er niet meer bij stil en dat is zonde. In dit blog vertellen we je meer over het “uit je hoofd in je lichaam” proces.

  Voordelen van meer in je Lichaam leven
  Zo kom je uit je Hoofd
  Verschillende soorten Ontspanningsoefeningen
  Massage en Lichaamswerk
  Hulp nodig om meer in je Lichaam te komen?

  Voordelen van meer in je Lichaam leven

  Wanneer we meer in ons lichaam leven, merken we ook dat we ons beter kunnen concentreren en ons gelukkiger voelen. We ervaren meer rust en ruimte in ons hoofd, waardoor we beter kunnen genieten van de mooie dingen in het leven. Dus laat die druk van de maatschappij los en ga terug naar je lichaam. Er valt zoveel moois te ontdekken als we in het moment kunnen leven.

  Zo kom je uit je Hoofd                                                     

  Gelukkig is er een manier om uit ons hoofd te komen en meer in het moment te leven: door ons te focussen op ons lichaam. Door bewust te voelen hoe ons lichaam aanvoelt, kunnen we ons brein tot rust brengen. Dit kan onder andere door middel van verschillende soorten ontspanningsoefeningen, massage en lichaamswerk of simpelweg door een wandeling te maken.

  Verschillende soorten Ontspanningsoefeningen

  Ontspanningsoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van het “uit je hoofd in je lichaam” proces. Er zijn verschillende soorten ontspanningsoefeningen die kunnen helpen om je geest te kalmeren en je lichaam te ontspannen.

  Hele effectieve oefeningen zijn ademhalingsoefeningen. Door je te concentreren op je ademhaling, kun je je geest kalmeren en je lichaam ontspannen.

  Yoga is ook een geweldige manier om je geest en lichaam te ontspannen. Met yoga kun je je lichaam stretchen en je geest kalmeren door middel van meditatie.

  uit je hoofd in je lichaam

  Meditatie is een andere geweldige manier om je geest te kalmeren en je lichaam te ontspannen. Door je te concentreren op je ademhaling of een meditatie-oefening, kun je je geest tot rust brengen en je lichaam laten ontspannen.

  Tot slot kan progressieve spierontspanning helpen om spanning in je lichaam los te laten. Door bewust je spieren aan te spannen en daarna te ontspannen, kun je spanning in je lichaam verminderen en je geest kalmeren. Kortom, er zijn verschillende manieren om ontspanningsoefeningen te integreren in je dagelijkse routine en zo meer in contact te komen met je lichaam en geest.

  Massage en Lichaamswerk

  Massage en lichaamswerk zijn effectieve manieren om uit je hoofd te komen en meer in je lichaam te zakken. Door middel van aanraking en beweging kun je spanningen en blokkades in je lichaam loslaten en jezelf weer helemaal voelen. Blokkades kunnen ontstaan door stress, emoties, fysieke klachten of zelfs onverwerkte trauma’s. Massage en lichaamswerk kunnen helpen deze blokkades op te sporen en te verlichten. Het is belangrijk om te erkennen dat ons lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn. Door aandacht te besteden aan ons lichaam, kunnen we ook onze geest kalmeren en meer in balans brengen. Uit je hoofd in je lichaam komen kan een uitdaging zijn, vooral in onze drukke maatschappij waarin we veel in ons hoofd zitten. Maar het is essentieel voor ons welzijn. Massage en lichaamswerk kunnen hierbij helpen en bijdragen aan een gezondere body & mind.

  Hulp nodig om meer in je Lichaam te komen?

  Of je nu nieuw bent in de wereld van lichaamsbewustzijn of al ervaring hebt, je bent van harte welkom bij ons. We helpen je graag om meer “uit je hoofd in je lichaam” te komen. Onze cursussen zijn ontworpen om mensen te helpen hun innerlijke kracht te ontdekken en te gebruiken. Dit kan leiden tot meer rust, balans en geluk in het dagelijks leven. Ons team bestaat uit ervaren en enthousiaste instructeurs die gepassioneerd zijn over het helpen van anderen. We geloven dat het belangrijk is om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin mensen zich op hun gemak voelen om te leren en te groeien.

  Opleiding BodyMind Coach (1 jaar)
  Opleiding Lichaamsgericht Therapeut (3 jaar)
  Overzicht Cursussen en Opleidingen

  Meer weten over ons en onze opleiddingen?
  Download onze Studiegids
  Kom naar een (online) Informatieavond of Open dag

  Meer tips om uit je hoofd in je lichaam te komen
  Laat je inspireren door onze blogs, podcasts en video’s

  We kijken ernaar uit om je te ontmoeten en samen te werken aan een gezonder, gelukkiger en meer bewust leven!

  × Hoe kan ik je helpen?