Elvira Trienekens

Mijn werkgebied beweegt zich tussen kunst en martial arts. Taichi (Taiji) betekent voor mij ‘mindfulness in beweging’, ofwel een speelse en ongedwongen vorm van mindfulness. De samensmelting tussen Taichi en kunst vind ik in kalligrafie, waarbij de lijn op het papier (of in het zand!) een logisch gevolg is van de beweging. Aan de Adelaarstraat 13, ben ik op vrijdagavond te vinden als docent in de Dojo. Daarnaast geef ik privé-lessen, lessen Taichi voor masseurs en Taichi bij gezondheidsklachten, en ben ik werkzaam als life-coach.

De ‘slimme gevechtskunst’ Taiji is mijn gereedschap in de sessies. Oefeningen en principes uit Taiji kunnen je helpen voelen, afstemmen op wat er is, of juist iets nieuws leren dat van waarde is. Mijn benadering is dus holistisch en heeft als centrale vraag: ‘Hoe verbind ik lichaam, ziel en geest?’  

Ik ben geïnteresseerd in de grote thema’s, maar bekijk ze altijd vanuit de moeiteloosheid en lichtvoetigheid die ten grondslag ligt aan Taiji. Mijn cliënten wens ik dan ook van harte een lichter leven toe. 

Elvira Trienekens

Achtergrond

Elvira heeft een achtergrond in jarenlange Tai Chi en QiGong training.

Elvira’s Praktijk

Elvira heeft een eigen praktijk in Utrecht.

https://www.baseforstability.nl/elvira-trienekens

Elvira’s vakken