• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Merel Drilling

  Merel Drilling

  Altijd al vond ik het prettig dicht bij ‘de ander’ te zijn. Getuige (en deelgenoot) te mogen zijn van ontspanning, ontroering, verdrieten, hartverwarmende vreugde en alles daartussenin.

  Het vele luisteren naar levensverhalen bracht iets opvallends aan het licht. De thema’s die speelden in mijn leven op dat moment, werden keer op keer weerspiegeld in de hulpvragen van de cliënten. Zo kreeg het begrip ‘synchroniciteit’ steeds meer betekenis in mijn leven.

  Dit gegeven tezamen met mijn interesse voor de Indiase Ayurveda en de ‘Advaita-filosofie’ (letterlijk ‘geen twee’) hebben mij ervan overtuigd dat jij, ik en de wereld om ons heen, niets meer zijn dan “energie in beweging”. Er is geen onderscheid tussen mij en de ander, tussen mijn binnen- en buitenwereld.

  Natuurlijk líjkt dit er wel te zijn (ik neem jou tenslotte waar en jij mij) maar uiteindelijk is alles terug te brengen naar ‘Brahman’, het ‘Al’. Wij vormen met elkaar een uitdrukking van pure Liefde.

  Deze oorspronkelijk eenheid ervaren is een uitdaging voor ons mensen. Want het ego (een ingenieus samenwerken van brein, lichaam en alle gedachten en sensaties die hierbij horen) vertelt ons graag anders. En maar al te vaak zorgt dit voor ‘lijden’. Zowel fysiek als ook emotioneel.

  Hierin kunnen massage en aanraken ondersteunend zijn. Aanraking en het ervaren ervan brengt ons in het moment. Binnen het moment kunnen we ruimte geven aan fysieke sensaties zoals pijn en ontspanning en mogen verdriet en vreugde zich openbaren. Kunnen we ermee zijn (zonder verzet en het idee dat het anders zou moeten zijn), dan kunnen we ons focussen op ‘innerlijke stilte’. En daar, voorbij pijn en vreugde, kan heelheid worden ervaren. Dit brengt een vredige sensatie met zich mee.

  Dit ‘in Liefde samen Zijn’ is geworden tot mijn passie. Ik geef hier uiting aan door middel van het verzorgen van massages en luistersessies in mijn eigen praktijkruimte.

  Ook geef ik workshops voor masseurs en therapeuten (zowel in mijn eigen praktijk als op locatie) en verzorg ik lessen chakrapsychologie/-filosofie voor Esoterra in de Bilt. Daarbuiten is het een voorrecht te mogen werken met mijn geweldige (meervoudig gehandicapte) medemensen op De Heygraeff in Woudenberg en de oudere medemens in het E&E in mijn woonplaats Wijk bij Duurstede.

  Kortom, een leven dat vorm heeft gekregen op basis van passie!

  Beluister de Esoterra podcast met Merel over chakra’s:

  Achtergrond

  Merel’s Praktijk

  Merel heeft een eigen praktijk in Wijk bij Duurstede.

  Merel’s vakken

  Cursus Chakramassage

  Cursus Holistic Pulsing

  Cursus Zwangerschapsmassage

  × Hoe kan ik je helpen?