• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Esoterra Massage en Lichaamswerk Opleidingen

  Marit van Overschot

  De kracht van verwondering

  Wie is Marit van Overschot

  Ik ben lichaamsgericht coach, therapeut en docent. Mijn drijfveer is een twinkeling in ogen: mensen (weer) in beweging krijgen – door begrijpen én ervaren. Met beide benen stevig op de grond breng ik hoofd, hart en lichaam meer in verbinding met elkaar.

  Hoe ben je in het vak van lichaamswerk gerold?

  In 2013 kwam ik tot mijn grote verbazing overspannen thuis te zitten. In mijn werk als studentencoach bij de Vrije Universiteit begeleidde ik veel studenten met chronische stressklachten. Ook mijn patronen en overlevingsstrategieën had ik scherp in het vizier. Maar ondanks deze handvatten liep ik volledig vast in mijn herstel. Een dagelijkse yin yoga les bleek de sleutel. Sindsdien heeft het lichaam een sleutelrol gekregen in mijn persoonlijke leven en werkende bestaan.

  Vanuit mijn eigen praktijk in Amsterdam-Noord bied ik lichaamsgerichte coaching en therapie voor de behandeling van chronische stress, psychosomatische klachten of een gebrek aan vitaliteit. Daarnaast leid ik zorgprofessionals op binnen het post hbo/wo onderwijs. Naast Esoterra verzorg ik lessen bij de Academie voor Psychodynamica, de Sociale Academie Utrecht, Forta opleidingen en King nascholing.

  Marit van Overschot

  Wat vind je zo bijzonder aan het vak van lichaamsgericht coach en therapeut?
  De kracht en de eenvoud. Het niet-weten en de verwondering. De wijsheid van het lichaam, haar zelfherstellende vermogen. De gelijkwaardigheid en echtheid binnen de werkrelatie met je cliënt. Het verbinden van hoofd met hart en lichaam, van begrijpen met ervaren.  

  Wat wil je de studenten meegeven?
  Verwondering.

  Achtergrond Marit van Overschot

  • Psychosociale therapie bij Sociale Academie Utrecht
  • Lichaamsgerichte coaching bij opleidingsinstituut Atma
  • Yin yoga teacher training bij Yogatreat
  • Opleiding tot academisch coach bij Academie voor Coaching

  Marits praktijk

  Marit heeft een praktijk in Amsterdam-Noord:

  Vakken

  Haptonomie

  Haptonomie zit in de Opleiding Lichaamsgericht therapeut.

  Energetisch Lichaamswerk

  Energetisch lichaamswerk zit in de Opleiding Lichaamsgericht Therapeut.

  Coachingsvaardigheden

  Coachingsvaardigheden zit in de Opleiding Bodymind Coach.

  × Hoe kan ik je helpen?