fbpx
  • Sinds 1998
  • 1000+ cursisten
  • Al vanaf €145,-
  • SNRO geaccrediteerd

 • BodyMind Opleidingen bij Esoterra

  Het lichaam schreeuwt om een BodyMind Coach

  bodymind opleidingen

  De laatste tijd is er veel interesse in inzichtgevende boeken met betrekking tot emotioneel lichaamswerk, zoals bijvoorbeeld ‘Traumasporen’ van Bessel van der Kolk of Gabor Mate’s ‘Als het lijf nee zegt’. Daarnaast ontstaat er ook steeds meer vraag naar workshops en cursussen op het gebied van lichaamswerk en naar bodymind opleidingen.

  Heeft dit te maken met de tijd waarin we leven?
  Alles wordt in hoog tempo gedigitaliseerd, waardoor bij veel mensen het lichaam op begint te spelen? Het lijf vraagt om meer focus, meer aanwezig zijn in het moment en om meer aandacht voor vervelende dingen uit het verleden die het lijf gevormd of soms zelfs vervormd hebben.

  Fysieke klachten of een burnout

  We denken vaak dat we iets een plekje hebben gegeven maar je blijft jezelf ontwikkelen en mogelijk ontstaan er ook grote en kleine trauma’s in je lijf die om aandacht blijven vragen. Ons lijf vindt dit niet prettig en gaat op verschillende manieren protesteren, we krijgen een burnout of fysieke klachten die niet meer met een pilletje op te lossen zijn.

  Veel vraag naar therapeuten en lichaamswerkers

  Naast het feit dat er veel vraag is naar inzichtgevende boeken, blogs, video’s en podcast op het gebied van lichaamswerk, spiritualiteit en bodymind coaching, ontstaat er ook meer vraag naar therapeuten en lichaamswerkers, zoals een bodymind coach of body mind practitioner om te helpen bij eerder genoemde fysieke en soms ook mentale klachten.

  Dit maakt dat er er ook meer vraag is naar lichaamsgerichte bodymind opleidingen. Daarom biedt Esoterra een nieuwe 1-jarige Opleiding BodyMind Coach aan.

  bodymind opleidingen

  Loop je vast in je leven of in je werk en wil jij iets anders gaan doen?

  Misschien werk je in de zorg maar mis je het lichamelijke component en wil je daar meer mee doen. Of misschien werk je al met het lijf maar nog niet vanuit een holistische benadering (bijvoorbeeld psychologen, fysiotherapeuten) of wil je nog meer persoonlijke begeleiding bieden (bijvoorbeeld yogadocenten).

  Er zijn opvallend veel mensen die een burnout hebben gehad, die lichaamsgerichte of bodymind opleidingen gaan doen. Vaak zaten ze in een baan die niet de energie opleverde die het kostte. Na diverse kleinere signalen stopt dan op een gegeven moment het lijf ermee en is de energie op; het begin van een pittig traject om te herstellen en te ontdekken wat je met je leven (en je lijf) wilt doen. Vrijwel iedereen die bij ons de opleiding volgt is dankbaar dat ze een burnout hebben gehad en willen graag anderen hierin begeleiden.

  Nusara Untaso
  Nusara Untaso
  22/03/2023
  Een cursus zwangerschapsmassage gehad bij Esoterra. Het was heel leerzaam en de docent (Stefan) was ook heel aardig en geduldig. Ook lekkere massage gehad van de medecursiste (tijdens het oefenen). Top! Bedankt!
  Anita Rabbett
  Anita Rabbett
  20/03/2023
  Vandaag heb ik de training Zwangerschapsmassage gevolgd bij Stefan van Rossum. Als ik eerder had geweten hoe fijn het is om deze massage te geven en om te ontvangen en je geeneens zwanger hoeft te zijn om hem te ondergaan (want hij is ook heel goed geschikt voor mensen die voor wat voor reden dan ook liever niet op hun buik willen of kunnen liggen) dan had ik deze gouden grepen, strijkingen en toepassingen al veel eerder willen leren! Onmisbaar voor iedereen die zijn massagevaardigheden wil uitbreiden. Verder is de locatie sfeervol, de docent erg prettig, kundig en duidelijk, naslagwerk keurig verzorgd.. Kortom, écht een aanrader!
  Albert Barth
  Albert Barth
  05/02/2023
  Ik heb een fijne eerste lesdag gehad. Stefan is een goede docent en bekwaam in zijn vak.
  Katinka K.
  Katinka K.
  23/01/2023
  Fijne cursus!
  Yvette Van Beers
  Yvette Van Beers
  23/01/2023
  Ik heb net de 4 daagse cursus Psoas release gevolgd en ben voldaan. Dankbaar voor de begeleiding van Wilko Iedema, een bron van inspiratie en kennis. Vanuit de vertraging gaan voelen wat waarneembaar is en wat er nodig is op dat moment. Geen opgezet plan, maar wel enorm veel nieuwe technieken aangeleerd en kennis opgedaan om te kunnen gaan toepassen. Ik raad iedereen aan deze cursus te gaan volgen, al is het "alleen" voor jezelf, een bijzondere reis naar binnen.
  Peter van Rhoon
  Peter van Rhoon
  23/01/2023
  De 4 daagse Esoterra Psoas Release cursus die ik net heb afgerond was GEWELDIG. Met een docent die werkelijk meesterschap tentoonspreidde (Wilko Iedema) en een benadering + prachtige technieken die praktisch toepasbaar en inpasbaar zijn. Kortom, 100% inspirerend en 100% bruikbaar. Daarnaast een fijne lesruimte en een fijne groep. Kortom, massage onderwijs op zijn best.
  Eske van der Voort
  Eske van der Voort
  12/01/2023
  Esoterra is een organisatie naar mijn hart! Integere mensen aan het roer, met veel liefde, kennis en expertise op vakgebied. Prettige, verwelkomende sfeer. Mooi breed en steeds vernieuwend en ontwikkelend aanbod, zowel voor de beginner, als zeer ervaren masseur of massagetherapeut. Fijne docenten en prettige locaties die goed bereikbaar zijn. Wat wil je als masseur nou nog meer?!

  BodyMind opleidingen; de ‘uit je hoofd, in je lijf’ coach

  Wil je jezelf ontwikkelen en vanuit de wijsheid van het lichaam met mensen werken? Verbindend en activerend met mensen bezig zijn? Mensen terugbrengen bij hun gevoel en eigenheid? Dan vind je binnen de aangeboden bodymindopleidingen die je kan vinden, er vast wel één die echt bij die bij jou past. Misschien is onze 1-jarige Esoterra Opleiding BodyMind Coach of onze Opleiding Lichaamsgericht Therapeut (3 jaar HBO) iets voor jou? Twijfel je of dit iets voor je is, doe dan ter kennismaking mee aan onze 1-daagse introcursus Body & Mind.

  Een team van top embodiment docenten

  bodymind opleidingen

  We hebben voor onze bodymind opleidingen topdocenten uit allerlei disciplines van het ‘embodiment’ veld verzameld: uit de haptonomie, dans- en beweging, coaching, ademwerk, lichaamsgerichte therapie en leefstijl en coaching.

  Samen hebben ze een opleiding gesmeed die het beste uit deze velden combineert tot een sterke, hechte opleiding. Deze benadering zorgt er ook voor dat we niet langs dogma’s een vaste lijn volgen maar ruimte bieden voor de student om zelf te ontdekken welke methodes en vormen het beste bij hem of haar passen. Zo leert de student maatwerk te leveren. Iets wat voor elke toekomstige cliënt het beste werkt.

  Wat ga je leren?

  Je gaat met je eigen lijf aan de slag. Dit is essentieel om het vak goed te leren uitoefenen. Maar het biedt uiteraard ook inzichten en bewustwording waar je zelf rijker van wordt. Door het ondergaan van bijvoorbeeld de ademsessies ervaar je het effect en dat helpt je bij het doorgeven of uitvoeren van de sessies bij je cliënten.

  In 22 lesdagen (1 examendag) leggen we je alles uit en leer je methoden om de cliënt te helpen om weer in contact te komen met het eigen lichaam. Van lichaamswerk en eenvoudige massage tot adem- en stemwerk en coachvaardigheden. Je leert vanuit een goede coachhouding te werken met cliënten in je eigen praktijk of werkveld. Zo leer je gegarandeerd alle kanten van het bodymind-vak die je nodig hebt voor een ideale start als bodymind practioner.

  MODULES

  • Haptonomie; lichaam & gevoel (2 dagen)
  • Leefstijl & vitaliteit (2 dagen)
  • Emotioneel lichaamswerk (3 dagen)
  • Polyvagaaltheorie (1 dag)
  • Ademwerk (3 dagen)
  • Begeleiding & coaching (4 dagen)
  • Stress (online)
  • Intimiteit & contact (3 dagen)
  • Aanraking & massage (2 dagen)
  • Praktijkvoering (1 dag)

  Wat kun je met deze BodyMind Opleiding?

  Je gaat allereerst zelf meer ontdekken van je lijf, je gevoel en emoties. Je kunt mensen begeleiden met hun lijf meer te ‘bewonen’. Mensen die meer bij hun gevoel willen of meer aanwezig of in verbinding willen zijn.

  Na dit opleidingsjaar ben je in staat om:

  • cliënten te begeleiden in het vergroten van lichaamsbewustzijn
  • cliënten te ondersteunen bij het versterken van vitaliteit en levenslust
  • cliënten te helpen om de verbinding tussen geest en lichaam te begrijpen en daarmee positief te kunnen beïnvloeden

  Meer uitgebreide informatie over de BodyMind Coach Opleiding vind je op onze Opleidingspagina. Na deze 1-jarige opleiding kun je bij Esoterra nog twee jaar verder studeren met het vervolg, de Opleiding Lichaamsgericht Therapeut.

  In de media:
  Het lifestyle magazine BodyandMind Amsterdam heeft als aanbeveling een blog geplaatst over onze BodyMind Coach Opleiding.

  × Hoe kan ik je helpen?