fbpx
  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • BodyMind Opleidingen bij Esoterra

  Het lichaam schreeuwt om een BodyMind Coach

  bodymind opleidingen

  De laatste tijd is er veel interesse in inzichtgevende boeken met betrekking tot emotioneel lichaamswerk, zoals bijvoorbeeld ‘Traumasporen’ van Bessel van der Kolk of Gabor Mate’s ‘Als het lijf nee zegt’. Daarnaast ontstaat er ook steeds meer vraag naar workshops en cursussen op het gebied van lichaamswerk en naar bodymind opleidingen.

  Heeft dit te maken met de tijd waarin we leven?
  Alles wordt in hoog tempo gedigitaliseerd, waardoor bij veel mensen het lichaam op begint te spelen? Het lijf vraagt om meer focus, meer aanwezig zijn in het moment en om meer aandacht voor vervelende dingen uit het verleden die het lijf gevormd of soms zelfs vervormd hebben.

  Fysieke klachten of een burnout

  We denken vaak dat we iets een plekje hebben gegeven maar je blijft jezelf ontwikkelen en mogelijk ontstaan er ook grote en kleine trauma’s in je lijf die om aandacht blijven vragen. Ons lijf vindt dit niet prettig en gaat op verschillende manieren protesteren, we krijgen een burnout of fysieke klachten die niet meer met een pilletje op te lossen zijn.

  Veel vraag naar therapeuten en lichaamswerkers

  Naast het feit dat er veel vraag is naar inzichtgevende boeken, blogs, video’s en podcast op het gebied van lichaamswerk, spiritualiteit en bodymind coaching, ontstaat er ook meer vraag naar therapeuten en lichaamswerkers, zoals een bodymind coach of body mind practitioner om te helpen bij eerder genoemde fysieke en soms ook mentale klachten.

  Dit maakt dat er er ook meer vraag is naar lichaamsgerichte bodymind opleidingen. Daarom biedt Esoterra een nieuwe 1-jarige Opleiding BodyMind Coach aan.

  bodymind opleidingen

  Loop je vast in je leven of in je werk en wil jij iets anders gaan doen?

  Misschien werk je in de zorg maar mis je het lichamelijke component en wil je daar meer mee doen. Of misschien werk je al met het lijf maar nog niet vanuit een holistische benadering (bijvoorbeeld psychologen, fysiotherapeuten) of wil je nog meer persoonlijke begeleiding bieden (bijvoorbeeld yogadocenten).

  Er zijn opvallend veel mensen die een burnout hebben gehad, die lichaamsgerichte of bodymind opleidingen gaan doen. Vaak zaten ze in een baan die niet de energie opleverde die het kostte. Na diverse kleinere signalen stopt dan op een gegeven moment het lijf ermee en is de energie op; het begin van een pittig traject om te herstellen en te ontdekken wat je met je leven (en je lijf) wilt doen. Vrijwel iedereen die bij ons de opleiding volgt is dankbaar dat ze een burnout hebben gehad en willen graag anderen hierin begeleiden.

  Ingrid Luitjes
  Ingrid Luitjes
  11/08/2023
  Heel blij dat ik de zomercursus Holistische massage heb gedaan. Veel geleerd, veel gelachen. Warme en inspirerende begeleiding door Stefan. Dit was precies het zetje dat ik nodig had.
  Jolanda Mouw
  Jolanda Mouw
  10/08/2023
  Dit was de eerste zomercursus van 8 dagen basiscursus holistische massage in Amsterdam. In deze 8 dagen heel veel bijgeleerd van verschillende massagetechnieken. Stefan is een fijne leraar die alles duidelijk uitlegd qua theorie en praktijk, neemt echt de tijd hiervoor. voor mij is dit een hele mooie reis geweest en zal zeker ook niet de laatste cursus zijn die ik bij Esoterra ga volgen. Zij zijn echt super.
  Nathalie De L.
  Nathalie De L.
  10/08/2023
  Deze zomercursus van 8 dagen binnen twee weken was voor mij intensief, maar ook superleuk. Iedere dag was afwisselend met een oefening, stukje anatomie, humor en natuurlijk heerlijk masseren en gemasseerd worden. Een echte aanrader……een volgende cursus zal ik hier zeker weer gaan doen….:
  Tess van Schijndel
  Tess van Schijndel
  05/06/2023
  Stoelmassage is een fijne, toegankelijke 2 daagse-cursus. Naast veel oefenen krijg je ook instructies en tips over je masseer-houding en stoelinstellingen, zodat zowel jij als de 'stoelzitter' de massage als een cadeautje ervaren.
  Masja De Jongh
  Masja De Jongh
  25/05/2023
  De lokatie is prima, de documentatie is prima, de training had praktischer gemogen met wat meer vaart.
  Floor Monas
  Floor Monas
  18/04/2023
  Gisteren de cursusdag fascia cupping bij Mathilde in Amsterdam gevolgd. Mathilde is een zeer ervaren en enthousiaste docent die graag haar kennis deelt om de cursisten op een heldere manier de stof bij te brengen. Ik vond het een leerzame dag en heb veel handvatten gekregen hoe ik het cuppen in mijn behandelingen kan toevoegen.

  BodyMind opleidingen; de ‘uit je hoofd, in je lijf’ coach

  Wil je jezelf ontwikkelen en vanuit de wijsheid van het lichaam met mensen werken? Verbindend en activerend met mensen bezig zijn? Mensen terugbrengen bij hun gevoel en eigenheid? Dan vind je binnen de aangeboden bodymindopleidingen die je kan vinden, er vast wel één die echt bij die bij jou past. Misschien is onze 1-jarige Esoterra Opleiding BodyMind Coach of onze Opleiding Lichaamsgericht Therapeut (3 jaar HBO) iets voor jou?

  Een team van top embodiment docenten

  bodymind opleidingen

  We hebben voor onze bodymind opleidingen topdocenten uit allerlei disciplines van het ‘embodiment’ veld verzameld: uit de haptonomie, dans- en beweging, coaching, ademwerk, lichaamsgerichte therapie en leefstijl en coaching.

  Samen hebben ze een opleiding gesmeed die het beste uit deze velden combineert tot een sterke, hechte opleiding. Deze benadering zorgt er ook voor dat we niet langs dogma’s een vaste lijn volgen maar ruimte bieden voor de student om zelf te ontdekken welke methodes en vormen het beste bij hem of haar passen. Zo leert de student maatwerk te leveren. Iets wat voor elke toekomstige cliënt het beste werkt.

  Wat ga je leren?

  Je gaat met je eigen lijf aan de slag. Dit is essentieel om het vak goed te leren uitoefenen. Maar het biedt uiteraard ook inzichten en bewustwording waar je zelf rijker van wordt. Door het ondergaan van bijvoorbeeld de ademsessies ervaar je het effect en dat helpt je bij het doorgeven of uitvoeren van de sessies bij je cliënten.

  In 22 lesdagen (1 examendag) leggen we je alles uit en leer je methoden om de cliënt te helpen om weer in contact te komen met het eigen lichaam. Van lichaamswerk en eenvoudige massage tot adem- en stemwerk en coachvaardigheden. Je leert vanuit een goede coachhouding te werken met cliënten in je eigen praktijk of werkveld. Zo leer je gegarandeerd alle kanten van het bodymind-vak die je nodig hebt voor een ideale start als bodymind practioner.

  MODULES

  • Haptonomie; lichaam & gevoel (2 dagen)
  • Leefstijl & vitaliteit (2 dagen)
  • Emotioneel lichaamswerk (3 dagen)
  • Polyvagaaltheorie (1 dag)
  • Ademwerk (3 dagen)
  • Begeleiding & coaching (4 dagen)
  • Stress (online)
  • Intimiteit & contact (3 dagen)
  • Aanraking & massage (2 dagen)
  • Praktijkvoering (1 dag)

  Wat kun je met deze BodyMind Opleiding?

  Je gaat allereerst zelf meer ontdekken van je lijf, je gevoel en emoties. Je kunt mensen begeleiden met hun lijf meer te ‘bewonen’. Mensen die meer bij hun gevoel willen of meer aanwezig of in verbinding willen zijn.

  Na dit opleidingsjaar ben je in staat om:

  • cliënten te begeleiden in het vergroten van lichaamsbewustzijn
  • cliënten te ondersteunen bij het versterken van vitaliteit en levenslust
  • cliënten te helpen om de verbinding tussen geest en lichaam te begrijpen en daarmee positief te kunnen beïnvloeden

  Meer uitgebreide informatie over de BodyMind Coach Opleiding vind je op onze Opleidingspagina. Na deze 1-jarige opleiding kun je bij Esoterra nog twee jaar verder studeren met het vervolg, de Opleiding Lichaamsgericht Therapeut.

  In de media:
  Het lifestyle magazine BodyandMind Amsterdam heeft als aanbeveling een blog geplaatst over onze BodyMind Coach Opleiding.

  × Hoe kan ik je helpen?