• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • BodyMind Opleidingen bij Esoterra

  Het lichaam schreeuwt om een BodyMind Coach

  bodymind opleidingen

  De laatste tijd is er veel interesse in inzichtgevende boeken met betrekking tot emotioneel lichaamswerk, zoals bijvoorbeeld ‘Traumasporen’ van Bessel van der Kolk of Gabor Mate’s ‘Als het lijf nee zegt’. Daarnaast ontstaat er ook steeds meer vraag naar workshops en cursussen op het gebied van lichaamswerk en naar bodymind opleidingen.

  Heeft dit te maken met de tijd waarin we leven?
  Alles wordt in hoog tempo gedigitaliseerd, waardoor bij veel mensen het lichaam op begint te spelen? Het lijf vraagt om meer focus, meer aanwezig zijn in het moment en om meer aandacht voor vervelende dingen uit het verleden die het lijf gevormd of soms zelfs vervormd hebben.

  Fysieke klachten of een burnout

  We denken vaak dat we iets een plekje hebben gegeven maar je blijft jezelf ontwikkelen en mogelijk ontstaan er ook grote en kleine trauma’s in je lijf die om aandacht blijven vragen. Ons lijf vindt dit niet prettig en gaat op verschillende manieren protesteren, we krijgen een burnout of fysieke klachten die niet meer met een pilletje op te lossen zijn.

  Veel vraag naar therapeuten en lichaamswerkers

  Naast het feit dat er veel vraag is naar inzichtgevende boeken, blogs, video’s en podcast op het gebied van lichaamswerk, spiritualiteit en bodymind coaching, ontstaat er ook meer vraag naar therapeuten en lichaamswerkers, zoals een bodymind coach of body mind practitioner om te helpen bij eerder genoemde fysieke en soms ook mentale klachten.

  Dit maakt dat er er ook meer vraag is naar lichaamsgerichte bodymind opleidingen. Daarom biedt Esoterra een nieuwe 1-jarige Opleiding BodyMind Coach aan.

  bodymind opleidingen

  Loop je vast in je leven of in je werk en wil jij iets anders gaan doen?

  Misschien werk je in de zorg maar mis je het lichamelijke component en wil je daar meer mee doen. Of misschien werk je al met het lijf maar nog niet vanuit een holistische benadering (bijvoorbeeld psychologen, fysiotherapeuten) of wil je nog meer persoonlijke begeleiding bieden (bijvoorbeeld yogadocenten).

  Er zijn opvallend veel mensen die een burnout hebben gehad, die lichaamsgerichte of bodymind opleidingen gaan doen. Vaak zaten ze in een baan die niet de energie opleverde die het kostte. Na diverse kleinere signalen stopt dan op een gegeven moment het lijf ermee en is de energie op; het begin van een pittig traject om te herstellen en te ontdekken wat je met je leven (en je lijf) wilt doen. Vrijwel iedereen die bij ons de opleiding volgt is dankbaar dat ze een burnout hebben gehad en willen graag anderen hierin begeleiden.

  Harry van Assen
  Harry van Assen
  22/01/2024
  Hele leuke intensieve cursus met een goede opbouw. En na de cursus kan je echt een lekkere ontspanningsmassage geven!!
  Marg vdb
  Marg vdb
  26/12/2023
  Als je op een professionele en prettige manier het vak wil leren, dan ben je bij Esoterra aan het juiste adres! Deskundige docenten die met veel aandacht hun kennis aan je doorgeven. Veel keuze in het aanbod en kleine groepen waardoor er voldoende aandacht is en je je eigenheid mag laten zien. Open, eerlijk en duidelijk, en met veel gevoel voor alles wat er rondom het vak speelt. Luister ook naar de podcasts, die zijn erg informatief.
  nazeema adams
  nazeema adams
  06/12/2023
  Wilco is een uitstekende leraar en weet hoe om dingen over te brengen. WAt ik erg jammer vond was dat ik soms met mensen oefende die nog nooit iemand heeft aangeraakt.Mededaardoor heb ik helaas niet kunnen ervaren wat het was om diep aangeraakt te worden. worden. Een vrouw was een PR manager, en ik moest haar steeds aanwezen wat zij moest doe,n terwijl ik op tafel lag. . Ik kon dus niet ontspannen. Bij een basis massage cursus had ik eerder verwacht, dat er mensen zijn die nog nooit lichaamswerk gedaan hebben , maar niet bij de Psoas release. Alhoewel Wilco goed was, zal ik het niet aanraden voor andere lichammswerkers. Het zou fijn geweest zijn als mensen eerst een vooropleiding hadden gedaan. Met vriendelijke groet Nazeema Adams
  Reino Veenstra
  Reino Veenstra
  27/11/2023
  Relaxed atmosphere while learning a lot!
  Julia
  Julia
  01/11/2023
  Hele leuke introductiecursus om kennis te maken met het vak en naar huis te gaan met nieuwe skills die je gelijk kan toepassen. Fijne docenten, fijne sfeer. Kortom: als je wil weten of masseren iets voor jou is, dan is deze cursus aan te raden!
  elena juseu
  elena juseu
  31/10/2023
  voordoen en je daarna heel gestructureerd laten oefenen op drie manieren; door zelf te masseren, te ervaren hoe massage is èn door daarover samen uit te wisselen. echte aanrader
  francis Offermans van Trigt
  francis Offermans van Trigt
  24/10/2023
  Ik heb een Hoofdmassage gehad en die was super leerzaam de docent nam de tijd en liet je voelen hoe het moet. Tot de volgende cursus. Groetjes Francis (Lefmassage)
  ank van der wal
  ank van der wal
  19/09/2023
  Fijne lerares geduldig. Ik miste wel bij de massage de uitleg van de desbetreffende functie in de hand. Ook het beginnen van een persoonlijk map bij binnen komst met naam. Dat maakt het veel persoonlijker en maakt de ontvangst bijzonder. Ook tóch jammer dat er géén lichte lunch bij was. Al is het maar een kopje soep. Was niet de enige die er zo over dacht. Dat maakt de cursus net wat meer uitdagender. Het was ieder voor zich.

  BodyMind opleidingen; de ‘uit je hoofd, in je lijf’ coach

  Wil je jezelf ontwikkelen en vanuit de wijsheid van het lichaam met mensen werken? Verbindend en activerend met mensen bezig zijn? Mensen terugbrengen bij hun gevoel en eigenheid? Dan vind je binnen de aangeboden bodymindopleidingen die je kan vinden, er vast wel één die echt bij die bij jou past. Misschien is onze 1-jarige Esoterra Opleiding BodyMind Coach of onze Opleiding Lichaamsgericht Therapeut (3 jaar HBO) iets voor jou?

  Een team van top embodiment docenten

  bodymind opleidingen

  We hebben voor onze bodymind opleidingen topdocenten uit allerlei disciplines van het ‘embodiment’ veld verzameld: uit de haptonomie, dans- en beweging, coaching, ademwerk, lichaamsgerichte therapie en leefstijl en coaching.

  Samen hebben ze een opleiding gesmeed die het beste uit deze velden combineert tot een sterke, hechte opleiding. Deze benadering zorgt er ook voor dat we niet langs dogma’s een vaste lijn volgen maar ruimte bieden voor de student om zelf te ontdekken welke methodes en vormen het beste bij hem of haar passen. Zo leert de student maatwerk te leveren. Iets wat voor elke toekomstige cliënt het beste werkt.

  Wat ga je leren?

  Je gaat met je eigen lijf aan de slag. Dit is essentieel om het vak goed te leren uitoefenen. Maar het biedt uiteraard ook inzichten en bewustwording waar je zelf rijker van wordt. Door het ondergaan van bijvoorbeeld de ademsessies ervaar je het effect en dat helpt je bij het doorgeven of uitvoeren van de sessies bij je cliënten.

  In 22 lesdagen (1 examendag) leggen we je alles uit en leer je methoden om de cliënt te helpen om weer in contact te komen met het eigen lichaam. Van lichaamswerk en eenvoudige massage tot adem- en stemwerk en coachvaardigheden. Je leert vanuit een goede coachhouding te werken met cliënten in je eigen praktijk of werkveld. Zo leer je gegarandeerd alle kanten van het bodymind-vak die je nodig hebt voor een ideale start als bodymind practioner.

  MODULES

  • Haptonomie; lichaam & gevoel (2 dagen)
  • Leefstijl & vitaliteit (2 dagen)
  • Emotioneel lichaamswerk (3 dagen)
  • Polyvagaaltheorie (1 dag)
  • Ademwerk (3 dagen)
  • Begeleiding & coaching (4 dagen)
  • Stress (online)
  • Intimiteit & contact (3 dagen)
  • Aanraking & massage (2 dagen)
  • Praktijkvoering (1 dag)

  Wat kun je met deze BodyMind Opleiding?

  Je gaat allereerst zelf meer ontdekken van je lijf, je gevoel en emoties. Je kunt mensen begeleiden met hun lijf meer te ‘bewonen’. Mensen die meer bij hun gevoel willen of meer aanwezig of in verbinding willen zijn.

  Na dit opleidingsjaar ben je in staat om:

  • cliënten te begeleiden in het vergroten van lichaamsbewustzijn
  • cliënten te ondersteunen bij het versterken van vitaliteit en levenslust
  • cliënten te helpen om de verbinding tussen geest en lichaam te begrijpen en daarmee positief te kunnen beïnvloeden

  Meer uitgebreide informatie over de BodyMind Coach Opleiding vind je op onze Opleidingspagina. Na deze 1-jarige opleiding kun je bij Esoterra nog twee jaar verder studeren met het vervolg, de Opleiding Lichaamsgericht Therapeut.

  In de media:
  Het lifestyle magazine BodyandMind Amsterdam heeft als aanbeveling een blog geplaatst over onze BodyMind Coach Opleiding.

  × Hoe kan ik je helpen?