• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Psychodrama met Lex Mulder

  Psychodrama, wat is dat?

  Via Karin Brugman (van de podcast over voice dialogue) kwam ik in contact met Lex Mulder. Lex is o.a. een van de pioniers in Nederland op het gebied van psychodrama. In deze podcast leren we meer over psychodrama en wat het voor je (cliënt) kan doen.

  Oorspronkelijk is Psychodrama een vorm van groepspsychotherapie die vanaf de dertiger jaren van de vorige eeuw ontwikkeld is door Jacob Levi Moreno. De essentie ervan is dat er niet gesproken wordt over de problemen van de patiënt, maar dat hun vragen uitgespeeld worden. Dat gaat met behulp van een aantal goed uitgewerkte uitgangspunten en technieken. Door de vraag in scene te zetten worden gedachten, gevoelens, en dilemma’s concreet en (be)grijpbaar gemaakt. Door de beleving in het spel krijgt de client nieuwe, emotioneel doorvoelde inzichten en mogelijk alternatieve gedragswijzen aangereikt. De methode is na Moreno, die in 1974 overleed, wereldwijd verder ontwikkeld als therapie en ook toepasbaar gemaakt voor trainings- en opleidingswerk. Ook werd de methode toepasbaar gemaakt voor individuele settings: individuele psychotherapie en coaching.

  Wie is Lex Mulder?

  Ik ben afgestudeerd in klinische psychologie. Na een inspirerende periode als docent aan de Rijksuniversiteit van Leiden heb ik sinds 1988 een praktijk als zelfstandig (team)coach, trainer, opleider en psychotherapeut.
  Ik ben BIG geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut (hoewel ik die registratie heb laten verlopen)
  Geïnspireerd door vele bronnen heb ik mijn eigen interventiestijl ontwikkeld: Speels en Actief. Ik werk graag (maar niet uitsluitend) en met succes met Psychodrama, Voice Dialogue, Voicedrama en Organisatiedrama. Over deze methoden heb ik een aantal boeken geschreven. Mijn partner Berry Collewijn en ik geven samen opleidingen in Voice Dialogue en Speels trainen en Coachen: www.berrycollewijn.nl.

  psychodrama

  × Hoe kan ik je helpen?