fbpx
  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Voeding met Yneke Kootstra

  Je bent wat je eet

  Je bent wat je eet. Ik ben daar ook van overtuigd. Ik probeer dan ook zo gezond mogelijk te eten maar daar wordt het meteen verwarrend voor me. Wat is gezond? Heb ik supplementen nodig en zo ja welke? De ene keer hoor je dit, daarna hoor je het tegenovergestelde. Er valt voor mij geen touw aan vast te knopen. Tijd dus voor een nuchtere blik op voeding. Gelukkig wilde Yneke me te woord staan en me wat informatie geven. Zeer verhelderend en ik heb direct mijn voedingspatroon aangepast.

  Yneke woont in hetzelfde dorp als ik (Amerongen) en we houden allebei van fietsen. Toch hadden we een ‘outsider’ nodig (Bram Bakker) om ons aan elkaar te matchen. Maar nu hebben we meteen een Amerongse Bond voor Werelverbeterende Opleidingen opgezet. Want Yneke is directeur van de AVLEG en het was een bijzonder leuke en leerzame ontmoeting.

  “Wist jij dat kauwen ook invloed heeft op je cognitieve functies?”

  Yneke Kootstra


  We spraken over de verwarring rondom eten. Dat eten niet alleen bouwstenen zijn voor je lijf maar ook cognitieve, fysiologische en sociale functies heeft. Kan ik vlees en zuivel eten? Wat is de waarde van supplementen etc.

  Voeding en vertering

  Yneke stelt jezelf eens voor:“Toen ik als coach werkte voor het tv-programma De Afvallers van SBS6, zag ik hoe effectief het is om in kleine stapjes mensen weer zelfvertrouwen te geven: dat ze het zelf kunnen en dat van de bank afkomen de grootste eerste stap is. Maar er was geen opleiding voor deze integrale aanpak die mensen zelf verantwoordelijk leert maken voor hun eigen leefstijl. Inmiddels heeft de Academie niet alleen veel enthousiaste studenten opgeleid, maar heb ik de leukste collega’s die ik me kan wensen.”

  Voeding met Yneke Kootstra

  CV

  Werkervaring: Het begeleiden van mensen naar een gezonder leef- en eetpatroon via voeding en beweging, en het begeleiden van duursporters. Het opzetten van leefstijltrajecten voor bedrijven.

  In haar vrije tijd is Yneke een fanatieke mountainbiker.

  Opleidingen: Humane Voeding (Wageningen University & Research)

  Werkzaam als: voedingskundige, leefstijlcoach, auteur (o.a. de afvallers XXL, Jouw Personal Health Coach), docent en directeur AVLEG en lid van de Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen (NAV)

  www.avleg.nl

  × Hoe kan ik je helpen?