• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Voice dialogue met Karin Brugman

  Wat is voice dialogue?

  Voice Dialogue is een psychotherapeutische benadering die werd ontwikkeld door Hal en Sidra Stone in de jaren 70. Het is gebaseerd op het idee dat onze persoonlijkheid bestaat uit verschillende “subpersoonlijkheden” of “innerlijke stemmen” die invloed hebben op hoe we denken, voelen en handelen.

  De kern van Voice Dialogue is het idee dat we niet één vaststaande identiteit hebben, maar eerder een verzameling van verschillende delen of “ikken” die in ons aanwezig zijn. Deze delen vertegenwoordigen verschillende aspecten van onze persoonlijkheid, zoals ons kritische zelf, ons plezierige zelf, ons ambitieuze zelf, enzovoort.

  Het doel van Voice Dialogue is om bewustzijn te creëren over deze verschillende delen en om de mogelijkheid te bieden om met ze in gesprek te gaan. Dit wordt vaak gedaan door middel van een facilitator die de verschillende delen ‘uitnodigt’ om te spreken. Bijvoorbeeld, als iemand moeite heeft met het stellen van grenzen, kan de facilitator vragen om het deel van henzelf dat moeite heeft met nee zeggen te laten spreken. Op deze manier kan de persoon in kwestie een dieper begrip ontwikkelen van de conflicterende delen binnen zichzelf.

  voice dialogue

  Wie is Karin Brugman?

  Karin Brugman is trainer, coach en een van Nederlands experts in het werken met Voice Dialogue. Honderden trainers en coaches zijn door haar opgeleid in dit gedachtengoed. Ze is co-auteur van de bestseller: Ik (k)en mijn ikken. Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue en Coachen met Voice Dialogue. Handboek voor begeleiders. Onlangs verscheen haar nieuwste boek Verander niks. Goed zijn in wie je bent. Daarin word je uitgenodigd om je persoonlijke effectiviteit te verhogen door te luisteren naar signalen, die je geneigd bent te negeren.

  Karin Brugman werkt sinds 2008 als zelfstandige in haar praktijk De Onderstroom Training & Coaching. Daarin coacht ze leidinggevenden, medewerkers en expats in organisaties . Karin Brugmans is tevens opleider bij de Voice Dialogue Academie opgericht door Judith Budde.

  Ook begeleidt ze stellen die hun relatie willen verbeteren of daarin vastgelopen zijn.

  Over het boek ‘Verander niks’

  Het boek “Verander niks” van Karin Brugman gaat over het idee dat je jezelf niet hoeft te veranderen om gelukkig te zijn. Karin Brugman moedigt de lezers aan om zichzelf te accepteren zoals ze zijn, inclusief hun tekortkomingen en imperfecties. Ze gelooft dat het streven naar zelfverbetering en het veranderen van wie je bent, vaak leidt tot stress en ontevredenheid.

  In plaats daarvan pleit Brugman voor zelfcompassie, zelfliefde en het cultiveren van een positieve relatie met jezelf. Ze moedigt mensen aan om te focussen op wat hen uniek maakt en om te omarmen wie ze werkelijk zijn.
  Het boek biedt praktische tips en oefeningen om zelfacceptatie te bevorderen en geeft inzicht in hoe je een gelukkiger en meer vervuld leven kunt leiden door jezelf te omarmen zoals je bent.

  × Hoe kan ik je helpen?