fbpx
  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Massage op de kaart zetten; de missie van deze dames!

  Sanderijn (33) uit Veenendaal en Annelies (47) uit Nieuw-Vennep zijn meiden op een missie: “Massage krijgt nog veel te weinig aandacht. Massage of massagetherapie moet zichtbaar worden in de gezondheidszorg.”

  Het middel om dit doel te bereiken is ‘Massage to Move’. Een franchiseorganisatie voor masseurs en massagetherapeuten. De eerste franchisenemers zijn er al: Lobke uit Roosendaal en Christine uit Rotterdam.

  “In eerste instantie zijn we er voor de cliënten. Met één merk willen we duidelijkheid en vertrouwen bieden. Als een client een massage boekt moet het veilig, vertrouwd en van goede kwaliteit zijn. Met Massage to Move willen we dat voorspelbaar en herkenbaar maken.”

  Annelies en Sanderijn zijn zo enthousiast over hun bedrijf dat ze meteen losbarsten. Ik wil eerst nog weten hoe ze elkaar ontmoet hebben.

  ”We zaten in de opleiding massagetherapeut en we merkten dat we allebei heel enthousiast waren over het massagevak. Na een cursus stoelmassage zijn we stapje voor stapje samen gaan ondernemen, eerst op festivals en markten. En dat is vanaf het eerste jaar van de studie zo verder gaan ontwikkelen. Eigenlijk is er zo vanuit de samenwerking ook een vriendschap ontstaan. Doordat je samen studeert ga je door een leerproces heen waarin je jezelf maar ook elkaar heel goed leert kennen. Zo is het stapje voor stapje verder ontwikkeld, hebben ze tijdens hun studie bij Esoterra een goedlopende massagepraktijk opgebouwd en zijn ze samen deze franchiseorganisatie gestart.”

  Annelies was in ‘haar vorige leven’ architect. Na de eerste dag van de introcursus ‘gooide’ ze haar hele familie op de tafel en werd zo enthousiast van de reacties van haar gezin dat ze zich aanmeldde voor de opleiding tot massagetherapeut.

  “In mijn toenmalige baan was ik vooral met mijn hoofd bezig en het masseren helpt me om in het hier en nu te zijn. Als je masseert kun je niet met je gedachten bij het avondeten zijn want dat heeft direct een negatief effect op de massage.”

  Sanderijn werkte bij de GGZ als opleidingsadviseur en wilde voor haarzelf ontdekken of massage leuk was. Ook zij was na de introcursus verkocht. Al had ze er nog geen direct doel bij. “Ik wist dat ik cognitief alles op een rijtje had maar ik wilde iets met mijn handen doen en leren.

  Zo kwamen ze in de opleiding terecht. Annelies wilde direct de opleiding tot massagetherapeut doen. Sanderijn was alleen van plan het eerste jaar te doen. Tot de les ‘klachtgericht masseren’. Toen zag ze de kracht van massagetherapie en wilde ze er alles over leren.

  Wat heeft Massage to Move de massagetherapeuten te bieden?

  “Als je afgestudeerd massagetherapeut bent start je vaak een eigen praktijk. Maar niet iedere massageprofessional is ook een ondernemer en daar willen we bij helpen want het zou zonde zijn als je al dat talent kwijt raakt omdat men gewoon niet weet hoe je een praktijk kunt opzetten.

  Met Massage to Move bieden we een team waarin je je kan ontwikkelen. We organiseren verschillende bijeenkomsten per jaar, waaronder intervisies en uitwisseldagen. Er komt een platform waarin we informatie van allerlei aard gaan aanbieden. En we bieden ook collega’s. Er gebeuren soms best heftige dingen en dat is iets wat we ook samen gemerkt hebben, dat wij elkaar altijd kunnen bellen. En dat het soms fijner is om over deze zaken met elkaar te spreken dan met je partner, omdat je hetzelfde vak uitoefent en elkaar daarom goed begrijpt en kan steunen.

  Het is fijn om met elkaar te groeien en te ontwikkelen. Zo bieden we begeleiding in het ondernemerschap maar ook bijeenkomsten zoals het weekend van 13-15 september. In dat weekend gaan we samen ontwikkelen en ontspannen en met elkaar genieten van het vak.”

  Wie zijn er welkom bij Massage to Move?

  “We worden collega’s dus het is belangrijk dat er een klik is en we samen achter de missie en visie staan. Daarnaast zoeken we collega’s die actief vorm willen geven aan de franchiseorganisatie. Samen zorgen we voor kwaliteit. Daarin houden we elkaar scherp. Het mooie is dat je zelfstandige blijft met je eigen kleur, maar wel in verbinding met elkaar.

  Stel nou dat de klik er niet is of dat je onder je eigen naam praktijk wilt houden, maar je vindt het toch lastig om te starten. Of je hebt geen idee hoe je een website moet bouwen of je krijgt bij het idee van een administratie al uitslag, dan kunnen wij je daarbij helpen. We bieden ondersteunende pakketten aan om dat uit handen te nemen.”

  Een prachtig initiatief van deze enthousiaste dames. Het ondernemen is inderdaad iets heel anders dan het vak uitoefenen. Daar loop ik ook nog steeds tegen aan. Fijn dat deze dames een oplossing bieden.

  Doordat zij de bedrijfsvoering uit handen nemen, kun jij je handen gebruiken waarvoor ze bedoelt zijn: masseren!

  Kijk eens op hun site: https://www.massagetomove.nl/

  Gerelateerd lesaanbod

  Ben je enthousiast geworden en wil je net als Annelies en Sanderijn massagetherapeut worden? 

  × Hoe kan ik je helpen?