• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Op zoek naar verbinding met je lijf

  Het ontstaan van Esoterra 25 jaar geleden

  25-jaar-esoterra
  Stefan van Rossum met een stoelmassage en een foto van 25 jaar later.

  Artikel geplaatst in Biltsche Courant, 6 april 2023.
  Astrid van Walsem.

  Op het bedrijventerrein Larenstein vind je Esoterra, een opleidingsinstituut op het gebied van complementaire zorg vanuit een holistische benadering. Boven de deur hangt het logo bestaand uit een mens met het hoofd in de wolken en de voeten geworteld in de aarde. De missie van Esoterra is: “In beweging brengen wat vastzit.”

  [Bilthoven]- Zittend op een lange bank onder het grote raam waar veel licht doorheen valt, vertelt oprichter Stefan van Rossum over het ontstaan van Esoterra 25 jaar geleden.

  Stefan:

  “Je zou kunnen zeggen dat ik jaren geleden het licht zag in Australië waar ik een vriendinnetje had die zich bezighield met persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Zelf kom ik uit het kleine boerendorpje Leersum en in Australië ging er een nieuwe wereld voor mij open.”

  Terug in Utrecht besloot Stefan om zich te verdiepen in massagecursussen. Stefan: “Ieder lijf vindt het fijn om aangeraakt te worden en mensen komen er maar bekaaid af op het gebied van aanraken. Massage is een legitieme manier om aangeraakt te worden.”
  Massage is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld, maar dat was ooit anders. Toch durfde Stefan toentertijd de stap te wagen om een stoelmassagebedrijf op te richten, geïnspireerd geraakt door deze stoel in Amerika. Het voordeel van de stoelmassage is dat je met je kleren aan gemasseerd kan worden en dat werkt drempelverlagend. Op 1 april 1998 was Esoterra een feit en ging Stefan met zijn stoelmassage bij kantoren langs waar hij in pauzes mensen voor eventjes bevrijdde van de werkstress
  Ondertussen is Esoterra uitgegroeid tot een opleidingsinstituut en marktleider op het gebied van massagetherapie. Sinds 2010 zijn de opleidingen geaccrediteerd.

  Een kracht van Stefan is zijn onvervulbare nieuwsgierigheid naar alles. Deze nieuwsgierigheid deelt hij graag met anderen door onder andere podcasts te delen waarin hij met interessante mensen over uiteenlopende onderwerpen in gesprek gaat, maar waar het belang van fysiek contact centraal staat. Deze podcasts zijn gratis te beluisteren op de website.

  Esoterra richt haar cursussen en opleidingen op het lichaamsbewustzijn vanuit een holistische benadering zonder zweverig te zijn. Daarnaast gelooft Esoterra niet in één vaste route om een cliënt te helpen en vindt het belangrijk dat iedere therapeut de behandeling afstemt op de cliënt. 75% van het succes van de behandeling wordt bepaald door de verbinding van de therapeut met de cliënt. De opleidingen nodigen studenten uit de therapeut in zichzelf te vinden.
  Speciaal voor het 25-jarige bestaan heeft Esoterra een massageolie blend gemixt van de oliën van de afgelopen 25 jaar. Verder staat het hele lustrumjaar in het teken van leuke activiteiten zoals inloopdagen, elke laatste dag van de maand waarbij je zo’n uniek massageoliemix kan ophalen.

  www.esoterra.nl

  Stefan:

  “Steeds meer mensen zijn op zoek naar de verbinding met hun lijf. Ik geloof heel erg in het communiceren met het lichaam en het uit je hoofd stappen, waardoor je meer in het hier en nu gaat leven. Je lichaam is een fantastische tool om je in het hier en nu te krijgen. Esoterra faciliteert studenten om iets in beweging te brengen wat vastzit. Dat kan een spier zijn, maar ook een overtuiging. Het kan iets kleins zijn dat iets groots in beweging brengt.”

  × Hoe kan ik je helpen?