fbpx
  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Bram Bakker over oud zeer

  Oud zeer

  Bram Bakker zag ik in een VI uitzending praten over oud zeer. Het raakte me hoe hij met een gevoelige boodschap in een ‘leeuwennest’ durfde te komen. Ik kocht zijn boek ‘Oud zeer’ en vond het een heel mooi boek. Kwetsbaar, interessant, persoonlijk. En al leek Bram me een heel ander soort mens dan ik, ik herkende heel veel.
  Aanleiding genoeg om Bram uit te nodigen voor de Esoterra Podcast.
  We praten over oud zeer, trauma en lichte trauma’s die eigenlijk anders moeten heten, 7 vinkjes, de stand van de wereld, social media, psychiatrie en nog veel meer….

  Over Bram Bakker

  Bram Bakker (Zwolle, 1963) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Zijn artsexamen behaalde hij in 1991. Vervolgens specialiseerde hij zich tot psychiater aan de toenmalige Valeriuskliniek in Amsterdam (thans GGZ InGeest). In dezelfde periode deed hij promotieonderzoek naar de behandeling van paniekstoornis met pillen of praten. Hij promoveerde in 2000 aan de Vrije Universiteit.

  Als psychiater was hij werkzaam op zeer diverse plekken. Op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Amsterdam, bij het landelijk centrum eetstoornissen Ursula in Leidschendam en op diverse plekken in de GGZ, varierend van polikliniek tot gesloten opnameafdeling.
  De laatste jaren van zijn loopbaan als psychiater werkte hij hoofdzakelijk in de verslavingszorg. Hij was medisch directeur bij een aantal verslavingsklinieken. Daarnaast had hij een eigen praktijk en werkte hij in teamverband mee in de behandeling van ‘onbegrepen lichamelijke klachten’ en ‘chronische pijn’.

  Met Simon van Woerkom schreef hij een boek over Runningtherapie en organiseert hij al jaren een driedaagse cursus onder dezelfde titel, zie runningtherapie.nl. Sinds 2003 is Bram actief als publicist. Tot zijn succesvolste boeken behoren ‘Verademing’ (met Koen de Jong) en ‘Gevoelsarm’, waarin beschreven wordt waarom hij zijn registratie als psychiater liet verlopen.

  Bram Bakker heeft twee zoons en een dochter. Zijn site vind je hier.
  Host: Stefan van Rossum.

  bram bakker

  × Hoe kan ik je helpen?