• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Carla Bongers en de kracht van karakterstructuren

  Carla Bongers

  In deze podcast praat ik met Carla Bongers, schrijver van het boek ‘de kracht van karakterstructuren’ over karakterstructuren en waarom deze zo relevant zijn voor eigenlijk elke therapeut. Ook al is Carla volgens eigen zeggen “geen schrijver”, toch is ze inmiddels bezig met boek nummer 2 over de symbiotische karakterstructuur.

  Op haar site introduceert ze zichzelf en haar werk als volgt: “Rode draad in mijn werk is bewustzijn. Bijdragen aan bewustzijnsprocessen van anderen is wat ik het liefste doe. Mensen in contact brengen met hun voelen, denken en handelen in relatie tot hun (leer)doelen. Op dit gebied ben ik bevlogen en ervaren. Wanneer ik bij klanten een doorbraak merk, en zie hoe dit hun energie en uitstraling versterkt, voel ik me een dankbaar mens.

  Stijl van begeleiden

  De behoefte en vraag van de klant staat bij mij altijd centraal. Ik stem af, vraag door, luister, spiegel, reik aan, en confronteer zo nodig. Mijn aanpak is persoonlijk, holistisch en eclectisch; het beste van alles combinerend. Naast de inzet van verschillende methoden, is er op maat ruimte voor lichaamsgerichte oefeningen zoals: anti-stress-mindfulness-en meditatieve oefeningen. Mijn basishouding in de begeleiding is respectvol, open en zonder te oordelen. Ik werk kracht-oplossing- en doelgericht.

  Eigenwaarde en kernwaarden

  Ik ben een rijk mens geworden door ervaringen op mijn ontwikkelingsweg. Deze weg is een leerproces van jaren en houdt gelukkig nooit op. Ik ben er een moedige en krachtige vrouw door geworden, anderen zeggen wijs, en heb zekerheden en illusies durven loslaten. De vruchten van dit proces neem ik mee in de begeleiding. Ik ken mijn waarde én mijn beperkingen. Mijn klanten beleven mijn ervaringsdeskundigheid als een toegevoegde waarde: verbonden met hart en ziel, geloofwaardig en authentiek. Mijn kernwaarden zijn: verdieping, (hart)verbinding en respect. Ik vind het in mijn werk een uitdaging om serieuze onderwerpen licht te houden. Mijn speelsheid en creatieve ingevingen helpen me hierbij.”

  De podcast

  Het werd een boeiend gesprek waar ik goede herinneringen aan heb. De geluidsopnames zijn technisch nog iets minder. Het is opgenomen met een dictafoon maar Carla Bongers is heel goed te volgen en te verstaan.

  × Hoe kan ik je helpen?