• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Manu Keirse, Rouw en verlies

  Manu Keirse is emiritus hoogleraar, doctor in de geneeskunde, klinisch psycholoog. Daarnaast dé specialist in België en Nederland als het over verdriet, verlies en de laatste levensfase gaat. Van zijn boeken zijn wereldwijd al vele honderdduizenden exemplaren verkocht.

  Tijdens het lezen van het boek ‘Helpen bij verlies en verdriet’ ontdekte ik dat ik nog veel te weinig wist van rouw of er bewust mee omging. Het boek opende mijn ogen over hoe we met rouw omgaan maar vooral ook hoe we er mee om zouden kunnen (moeten) gaan.
  Wat in dit gesprek vooral naar boven komt is dat rouw voor iedereen weer een andere beleving is en dat het daarom essentieel is om goed te luisteren.
  Luisteren, luisteren, luisteren… en dank aan Manu Keirse voor dit prac

  Liever de video of de blog met Manu Keirse?

  Mijn interview met de schrijver Keirse over rouw en verlies voor de laatste podcast van het jaar is een prachtige afsluiter van een seizoen vol fascinerende gasten en onderwerpen. We hebben dit jaar allerlei onderwerpen besproken; trauma, relaties, liefde en nog veel meer. Over rouw en verlies hebben we het nog niet gehad. Daarover sprak ik met Manu Keirse. Als klein jochie werd ie al gefascineerd door rouw en verlies. Als misdienaar moest hij mee met de dominee voor de laatste riten. Zo zag hij de impact van rouw. Nu is hij emeritus hoogleraar, doctor, psycholoog en dé expert op het gebied van rouw. Hij heeft talloze boeken geschreven over rouw en verlies. Qua timing is dit onderwerp goed om aan het begin van de feestmaand te bespreken.
  Het boek wat ik gelezen heb voor dit interview heet ‘Helpen bij verlies en verdriet’ en is een van de beste boeken die ik afgelopen jaar gelezen heb; een aanrader dus!

  De verbinding tussen lichamelijke signalen, psyche en trauma wordt verder verduidelijkt in 23 auteursbijdragen, waarbij onder meer chronische pijn, hart- en vaatziekten, rug- en gewrichtspijn, kiespijn, slaapstoornissen, seksuele problemen en bepaalde vormen van kanker worden besproken. Dit boek laat zien wat de identiteitgeoriënteerde psychotraumatheorie en -therapie (IoPT) van Franz Ruppert kan bijdragen aan algehele genezing van de mens

  × Hoe kan ik je helpen?