fbpx
  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Positieve psychologie met Arjan van Dijk

  Positieve psychologie en lichaamswerk

  Deze podcast interviewt Stefan van Rossum Arjan van Dijk. Bij Esoterra is hij hoofddocent maar hij geeft ook op andere opleidingen les. Zelf heeft hij een interessante ontwikkeling doorgemaakt die hem steeds meer in zijn lijf heeft gebracht.
  In de podcast hebben ze het over de kracht van positieve psychologie en hoe je dit kunt koppelen aan het lichaam. Verder gaat het over haptonomie, relaties, je gevoel, trauma en wat je van trauma kunt leren.

  Over Arjan van Dijk

  Ik werk sinds mijn 19e in de begeleiding van jeugdigen en volwassenen, eerst na mijn theologie-studie als pastoraal counsellor en later als pedagoog. Ik werkt in de GGZ en ik gaf les aan verpleegkundigen. Toen begon ik in 1999 mijn eigen praktijk. Sindsdien werkte ik als coach, trainer en adviseur voor organisaties en professionals uit het sociale domein (onderwijs, welzijn, cultuur, zorg). Ik studeerde haptonomie om ook het lichamelijke en emotionele aspect bij de begeleiding te betrekken. Van 2015 tot 2019 was ik directeur van Feniks Talent, een jeugdzorgorganisatie voor hoogbegaafde dropouts. Daarnaast ben ik sekte-expert en exit-counsellor voor o.a. Sektesignaal (een meldlijn van het ministerie van Justititie en Veiligheid).

  Gelijkwaardigheid en het vermogen om je eigen leven te bepalen
  Ik blijf gefascineerd door het werk van Carl Rogers. Hoe hij de begeleiding van mensen uit de “man met de witte jas”-hoek haalde en veranderde in gelijkwaardigheid en menselijkheid. Ik geloof in gelijkwaardigheid en het vermogen van mensen om hun eigen leven te bepalen. Mede daarom zet ik me ook speciaal in voor mensen die hun zelfbeschikking zijn kwijtgeraakt door deelname aan een dwingende relatie of groep.

  Meer info over Arjan van Dijk vind je hier.

  Webinars over Lichaamswerk

  Arjan heeft twee interessante webinars gegeven. Die kun je hier terugzien:

  × Hoe kan ik je helpen?