• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Reinoud Eleveld over Tao

  Wie is Reinoud Eleveld?

  Tovenaar willen worden, leidde Reinoud naar de Tao. Een wonderlijke beroepskeuze voor een vijftienjarige. Toch was het voor Reinoud Eleveld (Amstelveen, 1956) geen grap. Hij wist al vroeg wat zijn levenslange passie was. Reinoud benoemde zichzelf tot leerling-tovenaar. Voor de rest van de wereld werd hij piloot, het vak van zijn vader.
  Reinoud Eleveld zette voet op het mistige pad van ‘de magie’. Een spoor dat in de westerse cultuur vergeten en verdwenen lijkt. Onwetend, schoorvoetend en struikelend, via boeken, sjamanistische trainingen, gesprekken met geliefden, vrienden en inspirators, via Don Juan en Don Genaro, Strovolos en Gurdijeff.

  Op zijn 28ste wist Reinoud precies waar hij naar zocht. En die zoektocht bracht hem Tao. Reinoud Eleveld wilde een ‘derde generatie’ tovenaar worden. Een Man van Kennis en Macht die zijn toverkracht nooit tot persoonlijk voordeel zou proberen aan te wenden.

  Mantak Chia

  Eind jaren tachtig las Reinoud Eleveld Taoïstische geheimen der liefde van Mantak Chia. Voor het eerst vond hij duidelijke informatie over de samenhang van seksualiteit (seksuele kung fu), interne alchemie en ‘het wonderbaarlijke’. Mantak Chia is de grondlegger van ‘Healing Tao’, samen met Juan Li en Michael Winn. Dit trainingssysteem werd in Nederland geïntroduceerd door Annette Derksen. Reinoud trainde acht jaar bij Annette.
  In 1996 kwam Reinoud in aanraking met Taikiken-trainer Ron Nansink. Taikiken is de Japanse versie van de Chinese krijgskunsten Tai Chi Chuan, Hsing I en Yi Chuang. Bij Ron leerde Reinoud werken met ‘spontane en magische vormen’ van taoïsme.

  Luister de podcast met Reinoud Eleveld op Spotify:

  reinoud eleveld

  Reinoud Eleveld als senior instructeur

  Tussen 1998 en 2003 verbleef Reinoud regelmatig in het trainingscentrum van Mantak Chia in Thailand, de Tao Garden. Mantak Chia certificeerde Reinoud in een groot aantal technieken en meditaties. Naast Annette Derksen werd Reinoud de tweede senior Healing Tao-instructeur in Nederland.

  × Hoe kan ik je helpen?