• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • SilentHands met Rogier Gielen

  SilentHands

  SilentHands is een unieke methode ontwikkeld door Rogier Gielen. In deze podcast hebben we het over deze methode die in de verte doet denken aan EFT of EMDR. In het gesprek legt Rogier aan host, Stefan van Rossum, uit hoe het werkt en het gedachtegoed erachter.

  Onderwerpen die voorbij komen zijn:

  • SilentHands
  • Boeddhisme
  • Vertrouwen
  • Overgave
  • Positieve psychologie
  • Mudra’s
  • Non dualisme

  Over Rogier Gielen

  Rogier Gielen (Amsterdam, 1967) studeerde bedrijfseconomie aan de UVA en deed een Internationale MBA opleiding aan de Rotterdam School of Management. Hij werkte bij verschillende bedrijven in de software-industrie als internationaal accountmanager, product marketingmanager en directeur.​

  In 1999 gooide hij het over een hele andere boeg. Als coach/therapeut begeleidt hij ondernemers, professionals, podiumartiesten, sporters en ook studenten, voetbalmoeders en vele anderen. Hij schreef het boek Moeiteloos Leren Leven dat in 2009 werd uitgegeven door Scriptum.​

  Rogier deed meerdere cursussen en opleidingen, waaronder Oplossingsgerichte Coaching, EFT (Emotional Freedom Techniques), NLP (Neurolinguistisch programmeren) en Hypnotherapie. Sinds 2010 is Rogier student van Zijne Eminentie de 7e Dzogchen Rinpoche, een vooraanstaand Tibetaans Boeddhistische meester.

  Bekijk het interview over Silenthands op Vimeo:

  Beluister de podcast over Silenthands o.a. op Spotify:

  SilentHands methode

  Met de SilentHands beweging, een unieke persoonlijke handbeweging, kunnen we in seconden emoties verwerken en gedachten loslaten.Emoties en gedachten zijn energie. Deze specifieke motorische handbeweging raakt iets in ons energiesysteem waardoor een ontlading van de opgebouwde energie plaats vindt. Het wordt ervaren alsof er een stop uitgetrokken wordt, waarna de negatieve energie wegstroomt. Men ervaart ruimte, rust, vertrouwen en lichtheid.

  Bijzonder praktisch is het feit dat we onze SilentHands beweging ook imaginair, in onze verbeelding, kunnen uitvoeren. Andere mensen hoeven dus niet te zien dat jij dit doet. Dat is handig in sociale context, bijvoorbeeld als je een presentatie geeft, in een vergadering zit of een wedstrijd speelt.In de SilentHands methode maken we gebruik van deze techniek om ervaringen uit het verleden vrij te maken van emoties. Zo wordt je in het heden niet meer getriggerd en kun je vermijdingspatronen loslaten.

  We kunnen SilentHands naast het heden en het verleden ook inzetten om emoties rond toekomstige situaties op te lossen. Stress en spanning over een presentatie, een examen of iets anders kunnen we van te voren al neutraliseren. Vaak zetten we een combinatie van twee of drie van deze mogelijkheden, verleden, heden en toekomst, in om klachten op te lossen, blokkades op te heffen en doelen te bereiken.

  De podcast

  In deze podcast vertelt Rogier over een baanbrekende techniek en methode die hij in 2007 ontdekte en verder ontwikkelde: ‘SilentHands’. Met jouw eigen  unieke persoonlijke handbeweging verwerk je in seconden emoties en laat je gedachten en overtuigingen los. Rogier deed er veel ervaring mee op met een grote diversiteit aan hulpvragen en vindt dat de tijd nu rijp is om deze snelverwerkingstechniek met de wereld te delen.

  Als je na het luisteren van de podcast meer informatie wil, kun je gaan naar zijn site, www.silenthands.org.

  × Hoe kan ik je helpen?