• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Annelies van Scheppingen

  Toevallig in het vak gerold?

  Ik ben eigenlijk vrij toevallig in het vak gerold. Tijdens een introductiedag masseren werd ik zo enthousiast, dat ik diezelfde avond nog een massagetafel besteld heb en me heb opgegeven voor de jaaropleiding. Voor mij werkte masseren therapeutisch. Ik werd er heel rustig van en vond mezelf verbinden met de mensen op de behandeltafel een fantastische ervaring. Ik kon hierdoor echt in het hier en nu zijn, iets wat vrij nieuw voor mij was. In mijn hectische bestaan als moeder, echtgenoot en architect was ik vooral aan het rennen en deadlines aan het halen. Ik startte al in het eerste jaar met mijn eigen praktijk. Tijdens het eerste jaar merkte ik wel dat ik veel meer wilde weten over de klachten waarmee cliënten komen en de oorzaken en mogelijke contra-indicaties die hiermee gerelateerd zijn. Ik merkte dat ik op dat vlak nog bewust onbekwaam was. In de twee laatste jaren van de opleiding massagetherapie heb ik hierover veel geleerd.

  Ik probeer altijd in ontwikkeling te blijven. Eind 2021 zal ik daarom de opleiding tot Integrative Medicine zorgverlener afgerond hebben. Met een stijgend percentage Nederlanders met chronische klachten, is het belangrijk om op het bevorderen van gezondheid in te zetten en niet alleen op het genezen van ziekten. Hierin past massagetherapie naadloos. Mijn doel is dan ook om massagetherapie op de kaart te zetten als volwaardige behandeling (preventief en curatief) naast andere (reguliere) zorg. Dit kan het beste als je als massagetherapeut weet met welke zorgverleners je kunt samenwerken en naar wie je kunt doorverwijzen.

  Annelies van Scheppingen

  Achtergrond

  • Bachelor Onderwijskunde-Psychologie aan de Universiteit Leiden
  • Opleiding massagetherapeut bij Esoterra
  • Diverse verbredingscursussen
  • Integrative Medicine bij Stibig

  Annelies’ praktijk

  Annelies heeft een praktijk in Nieuw-Vennep en runt samen met Sanderijn Hubertse een franchise voor massagetherapeuten.

  Annelies’ vakken

  Praktijkvoering

  Klachtgericht masseren

  Cursus stoelmassage

  × Hoe kan ik je helpen?