fbpx
  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Henriëtte den Boer

  Balans in dagelijks leven houden

  De balans houden tussen ‘leven vanuit mijn lichaam en mijn hoofd gebruiken’ is een uitdaging die Henriëtte den Boer bijna dagelijks bij mezelf tegenkom. Ik ben op school en de universiteit zo gestimuleerd om alles met mijn hoofd te doen, terwijl mijn lichaam hier veel minder een plek heeft gekregen. Tegelijkertijd geeft mijn lichaam heel duidelijk aan welke keuzes goed of minder goed voor mij zijn. Hoe leer ik hier zo goed mogelijk naar luisteren en kunnen deze twee (soms heel tegenstrijdig lijkende) werelden worden gecombineerd?!

  Dat is een van de redenen dat ik via allerlei wegen bewuster op zoek gegaan naar manieren om meer in mijn lichaam te komen. Deze uitdaging zie ik ook veel om me heen en daarom ben ik begonnen anderen hier ook in te begeleiden te luisteren naar wat het lichaam zegt. Grenzen voelen en uit te spreken, impulsen volgen en de eigen lichaamstaal beter leren herkennen.

  Mijn interesses zijn breed, wat ertoe heeft geleid dat ik verschillende opleidingen heb gevolgd waaruit ik de elementen toepas in de begeleiding. Mijn hart ligt bij de combinatie van psychologie en lichaamswerk.

  Het lichaam behandelen als één geheel en linken leggen tussen wat er vanuit de psyche lichamelijk tot uiting komt vind ik ontzettend boeiend. Vanuit mijn achtergrond in de psychologie geef ik de lessen binnen de Medische Basiskennis: Psychologie en Psychopathologie en Gespreksvaardigheden, waar precies die combinatie terugkomt!

  henriette den boer

  Achtergrond

  • Bachelor Dramatherapie (2009)
  • Bachelor Klinische en Arbeids- & Organisatiepsychologie (2012)
  • Reiki 1 (2001)
  • Ontspannings- en Sportmassagecursussen (2016)
  • Tension Release Excercises – TRE (2018)
  • Loopbaan coaching (2021)
  • Verschillende leergangen Sjamanisme

  Henriëtte’s Praktijk

  Henriëtte werkt bij diverse bedrijven (o.a. GITP) en heeft geen eigen praktijk.

  Henriëtte’s vak

  Opleiding medische basiskennis

  × Hoe kan ik je helpen?