fbpx
  • Sinds 1998
  • 1000+ cursisten
  • Al vanaf €145,-
  • SNRO geaccrediteerd
 • STAP budget Esoterra

  De volgende aanvraagronde voor het STAP budget start op 1 november. Je kunt dan bij het UWV €1.000,- aanvragen voor opleidingen die starten in december, januari, februari of maart. Wil je een opleiding starten in april of mei? Vraag het STAP budget dan aan in de aanvraagrond die start op 2 januari 2023. Wees er snel bij (echt op de 1e om 10:00 uur) want de ervaring leert dat het budget snel op is.

  Voor wie is het STAP budget?

  Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000,- per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

  Stap budget aanvragen

  Eén keer per jaar kun je het STAP budget aanvragen via www.stapuwv.nl. Om de maand start er een aanvraagperiode waarbij je vanaf je computer het budget kunt aanvragen. Er is per ronde een beperkt budget en op is op! Lukt het deze keer niet? Probeer het dan de volgende keer.

  Aanvraagrondes bij het UWV

  • 1 november 2022 t/m 31 december 2022
  • 2 januari tot en met 28 februari 2023
  • 1 maart tot en met 30 april 2023
  • 1 mei tot en met 30 april 2023
  • 3 juli (maandag) tot en met 31 augustus 2023
  • 1 september tot en met 31 oktober 2023
  • 1 november tot en met 31 december 2023

  Voorwaarden STAP-budget

  Om in aanmerking te komen voor het STAP budget dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Minimaal 18 jaar oud
  • Je ontvangt geen AOW of studiefinanciering
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder een STAP budget gekregen
  • De training, cursus of opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment van aanvraag. De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd te worden. 
  • Je opleiding start binnen 3 maanden na sluiting van het aanvraagtijdvak bij UWV (dus let op de periode tussen de sluitdatum van de aanvraag STAP budget in de desbetreffende aanvraagronde en de startdatum van de opleiding! Als de tussenliggende periode langer is dan 3 maanden vraag het STAP budget dan pas in de volgende ronde aan)

  Wordt de aanvraag goedgekeurd dan wordt het bedrag direct aan Esoterra betaald. Het UWV beheert en voert de aanvragen uit.

  Alsnog belastingaftrek van je studie?

  Voor de STAP regeling kon je de kosten van je opleiding als kostenpost verrekenen in je belastingaangifte. Zo betaalde je in plaats van belasting aan je eigen ontwikkeling. Wat ons betreft een veel beter idee dan het STAP budget maar goed, vanaf 2022 is dit niet meer mogelijk.

  Toch kun je nog steeds je opleiding als kostenpost opvoeren! Mits je al een praktijk of bedrijf hebt. Als je dan gaat studeren, zijn de studiekosten gewoon bedrijfskosten en kun je alle opleidingskosten verrekenen.

  Meer info over het STAP Budget ? Bel onze studie adviseur

  Mocht je vragen hebben over het STAP budget en de studiemogelijkheden bij Esoterra? Neem dan contact op met onze studie adviseur!

  Belangrijke links

  Zo vraag je het STAP-budget aan

  1. Kies één van onze opleidingen en schrijf je in op onze site. Ga naar afrekenen en betaal een eerste termijn of het hele bedrag*. Op het volgende scherm vul je je adresgegevens in en kun je aanvinken: “Ik wil graag een Stap aanmeldingsbewijs aanvragen.”
  2. Na je inschrijving ontvang je van ons je bevestiging en een STAP-aanmeldbewijs.
  3. Met dit aanmeldbewijs vraag je het STAP-budget via deze link
  4. Als het gelukt is ontvangen wij het STAP-budget. Dit verrekenen we met het totale studiebedrag.
  5. *Als je in één keer het lesbedrag wilt betalen, krijg je € 1000,- na toekenning teruggestort. Betaal je in termijnen? Dan wordt het verrekend met je termijnbedrag.

  Hoe schrijf ik me in?
  Kies voor de gewenste opleiding, datum en betaalmethode. Vul vervolgens je gegevens in en vink het vakje aan waar je het STAP aanmeldingsbewijs kunt opvragen. Je krijgt vervolgens het bewijs gemaild en kunt het budget aanvragen via bovenstaande stappen.

  × Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 19:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday