• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • gratis webinar ademwerk

  Laat je inspireren!

  Leer meer over
  Ademwerk

  met Marjon van Opijnen

  20 september, 19.30 – 20.30 uur
  een online inspiratie sessie via ZOOM

  Meld je aan voor ons webinar ‘Ademwerk’ van 20 september van 19.30 – 20.30 uur
  en je leert alles over de ademhaling en ademwerk.

  Ademen vanzelfsprekend?
  Ademen blijkt een hele kunst, ook al doen we het al ons hele leven. We zijn geneigd onze adem in te houden, of onze adem is oppervlakkig en/of te snel. Deze adempatronen slijten er in door onze dagelijkse drukte, ingrijpende gebeurtenissen of patronen die we in onze jeugd hebben aangenomen omdat ze binnen de context van ons gezin pasten.

  Groot effect op je welzijn
  Een verstoorde adem kan een groot effect op ons mentale, fysieke, emotionele en spirituele welzijn hebben. Andersom kunnen spannings- of stressklachten, pijn of emoties ook een disfunctioneel adempatroon veroorzaken of versterken. Omdat adem één van de weinige autonome functies van ons lichaam is die we ook bewust kunnen aansturen, kunnen we de adem dus ook gebruiken om ons beter te voelen of fysieke klachten te verlichten. Een verbeterd en flexibel adempatroon geeft dus zowel letterlijk als figuurlijk meer bewegingsruimte. En het maakt weer ruimte voor levenskracht en authenticiteit.

  Praktische oefeningen toepassen
  In dit webinar maken je een duik in je adempatroon. En leer je hoe je je adem kunt gebruiken om jezelf te reguleren als je spanning of stress ervaart. We denken, voelen en doen. Je krijgt praktische oefeningen die je direct de dag erna kunt toepassen en je begrijpt ook waarom deze oefeningen doen wat ze doen. Je maakt kennis met jouw adem!

  Wil jij erbij zijn?
  Schrijf je in via het formulier:

  “Ademen blijkt een hele kunst

  Marjon van Opijnen, docent Lichaams- en Ademwerk

  × Hoe kan ik je helpen?