Esoterra

Ria van Rooijen

“One word frees us of all the pain and weight of life: that word is LOVE.”

Je bent arts, fysiotherapeut, Emmett-teacher!! Nog meer?

In de jaren ’80 ben ik opgeleid tot fysiotherapeut bij wat toen nog ‘Thim van der Laan’ heette. Toen nog aan de Kanaalweg in Utrecht. En in die jaren heb ik een gedegen massageopleiding gekregen. Ik kan dus nog steeds een goede maatwerkmassage geven, inclusief triggerpointbehandeling. Toch miste ik iets, want het was in de praktijken vooral de tijd van ‘UKG, massage en/of parafine’. Ik was opgeleid om meer te kunnen. Huisartsen wisten toen ook niet goed wat fysiotherapeuten ook zouden kunnen en patiënten hadden weinig kennis van hun eigen lijs en functioneren, laat staan dat ze bewust bezig waren met iets van gezonde leefstijl.

Ga door...

Omdat ik niet van ‘dweilen met de kraan open’ houd, ben ik begonnen met de studie geneeskunde in Utrecht. Daartussendoor heb ik mijn twee zonen op de wereld gezet, in de vakantieperiodes fysiotherapiepraktijken waargenomen en in de wachttijd voor de coschappen nog een opleiding sportfysiotherapie gedaan. Dat was toen nog geen master, dus dat kon makkelijk. Ook heb ik een bijvak vrouwenhulpverlening gevolgd bij sociale wetenschappen. Via een keuzecoschap sportgeneeskunde werd ik gevraagd te solliciteren voor de vervolgopleiding sportgeneeskunde. En mede dankzij een topsportachtergrond in luchtpistoolschieten (na jaren waterpolo), werd ik aangenomen. Sinds 1 april 1999 werk ik als sportarts in mijn eigen praktijk.

Hoe ben je in de alternatieve zorg beland?

En toch miste er iets in de reguliere geneeskunde. Er waren patiënten die ik toch niet goed genoeg kon helpen met hun blessure, kwam ik op het spoor van wat voeding kon doen en wat nu echt gezonde voeding is. En werd ik fitter. Dus ben ik de kPNI opleiding bij Natura Foundation gaan doen en meer integraal geneeskundige kennis opgedaan. EMMETT Techniek kwam op mijn pad via mijn nieuwe partner, Marco Wiegers. Na enkele jaren van transitie werk ik nu veel met EMMETT Techniek als onderdeel van mijn integraal sport- en leefstijlgeneeskundige aanpak bij Vrouw&Klinieken in Lelystad en ben ik tevens instructeur in EMMETT Techniek. Voor de schietsport ben ik nog classifier aangepaste schietsport.

Ria van Rooijen

Achtergrond

  • Fysiotherapie (Thim van der Laan)
  • Studie geneeskunde
  • kPNI opleiding bij Natura Foundation
  • EMMETT instructor training

Ria’s Praktijk

Ria werkt als arts bij Vrouw&Klinieken in Lelystad. Ze geeft ook les bij Con Amore en is  tevens instructeur in EMMETT Techniek:

www.emmett-centrum.nl

C. de Sac

Ria is dedicated en committed to do the job!

Ria’s vakken

Opleiding medische basiskennis

De opleiding medische basiskennis geeft je alle benodigde kennis om als geaccrediteerd en erkend lichaamsgericht therapeut aan de slag te gaan.

Anatomie

De cursus anatomie geeft je de verdiepende kennis om je werkzaamheden nog effectiever te maken. Door de theorie te combineren met palperen kun je de stof integreren en direct toepassen.

MBK bij- en nascholingen

Ria geeft diverse bij- en nascholingen omtrent medische basiskennis.