fbpx
  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Ria van Rooijen

  Bezige bij…

  In de jaren ’80 ben ik opgeleid tot fysiotherapeut bij wat toen nog ‘Thim van der Laan’ heette. En in die jaren heb ik een gedegen massageopleiding gekregen. Ik kan dus nog steeds een goede maatwerkmassage geven, inclusief triggerpointbehandeling. Toch miste ik iets, want het was in de praktijken vooral de tijd van ‘UKG, massage en/of parafine’. Omdat ik niet van ‘dweilen met de kraan open’ houd, ben ik begonnen met de studie geneeskunde in Utrecht.

  Enkele ‘higlights’ uit mijn CV: gewerkt bij o.a. Defensie (TGTF), KNVB, KNSA; gedurende 11 jaar eindverantwoordelijk voor de medische kant van de Utrecht marathon, bestuurslid KNMG, visitator en voorzitter van de visitatiecommissie VSG, begeleiding van Europese kampioenschappen luchtdrukwapens, NK veldrijden. Ik werd gevraagd door de chef-arts van NOC*NSF om in 2008 bij de Olympische Spelen van Beijing de ruiterploeg te begeleiden in Hongkong.

  En toch miste er iets in de reguliere manier van werken. Er waren patiënten die ik niet goed genoeg kon helpen met hun blessure, die niet beter werden. Ondanks dat ik al het nodige had bijgeleerd op psychologisch en coachingsgebied. Vervolgens kwam ik op het spoor van wat echt gezonde voeding is. En werd ik zelf ook fitter! Dus ben ik de kPNI opleiding gaan doen bij Natura Foundation en ben ik meer en meer integraal geneeskundig gaan werken. Verschillende opleidingen myofasciale releasetechnieken brachten extra body-mindtechnieken.
  En nu werk ik met de registraties als sportarts (medisch specialist) en AVIG-arts natuurgeneeskunde op een integrale manier bij Sportgeneeskunde Maatwerk (onderdeel van Vrouw&Klinieken in Lelystad) en samen met Marco Wiegers, fysiotherapeut en NVST-Bowen behandelaar vanuit onze praktijk VOF Wiegers&vanRooijen (www.wiegers-vanrooijen.nl ). Marco en ik combineren de patiëntenzorg met het geven van workshops en masterclasses over ons werk. En ik doceer Medische BasisKennis en na- en bijscholingen MBK.
  En ja, Marco en ik hebben ook nog tijd om het samen als partners fijn te hebben en met hobby’s bezig te zijn: onze honden, ons vakantiehuis in de Franse Alpen (www.bernerhome.fr) en meer.

  Ria van Rooijen
  Docent Medische basiskennis

  Achtergrond

  • Fysiotherapie (Thim van der Laan)
  • Studie geneeskunde
  • kPNI opleiding bij Natura Foundation
  • EMMETT instructor training

  Ria’s Praktijk

  Ria werkt als arts bij Vrouw&Klinieken in Lelystad. Ze geeft ook les bij Con Amore. Luister ook naar de Esoterra Podcast over EMMETT met Ria en Marco.

  Ria’s vakken

  Opleiding Medische basiskennis

  Cursus Fascia

  Bij en nascholingen MBK

  × Hoe kan ik je helpen?