Ria van Rooijen

Bezige bij…

In de jaren ’80 ben ik opgeleid tot fysiotherapeut bij wat toen nog ‘Thim van der Laan’ heette. En in die jaren heb ik een gedegen massageopleiding gekregen. Ik kan dus nog steeds een goede maatwerkmassage geven, inclusief triggerpointbehandeling. Toch miste ik iets, want het was in de praktijken vooral de tijd van ‘UKG, massage en/of parafine’. Omdat ik niet van ‘dweilen met de kraan open’ houd, ben ik begonnen met de studie geneeskunde in Utrecht.

Daartussendoor heb ik mijn twee zonen op de wereld gezet en nog een opleiding sportfysiotherapie gedaan. Via een keuzecoschap sportgeneeskunde werd ik gevraagd te solliciteren voor de vervolgopleiding sportgeneeskunde. Sinds 1 april 1999 werk ik als sportarts in mijn eigen praktijk.

Enkele ‘higlights’ uit mijn CV: gewerkt bij o.a. Defensie (TGTF), KNVB, KNSA; gedurende 11 jaar eindverantwoordelijk voor de medische kant van de Utrecht marathon, bestuurslid KNMG, visitator en voorzitter van de visitatiecommissie VSG, begeleiding van Europese kampioenschappen luchtdrukwapens, NK veldrijden. Ik werd gevraagd door de chefarts van NOC*NSF om in 2008 bij de Olympische Spelen van Beijing de ruiterploeg te begeleiden in Hongkong.

En toch miste er iets in de reguliere geneeskunde. Er waren patiënten die ik toch niet goed genoeg kon helpen met hun blessure, kwam ik op het spoor van wat voeding kon doen en wat nu echt gezonde voeding is. En werd ik fitter. Dus ben ik de kPNI opleiding bij Natura Foundation gaan doen en meer integraal geneeskundige kennis opgedaan. EMMETT Techniek kwam op mijn pad via mijn nieuwe partner, Marco Wiegers. Na enkele jaren van transitie werk ik nu veel met EMMETT Techniek als onderdeel van mijn integraal sport- en leefstijlgeneeskundige aanpak bij Vrouw&Klinieken in Lelystad en ben ik tevens instructeur in EMMETT Techniek.

Ria van Rooijen

Achtergrond

  • Fysiotherapie (Thim van der Laan)
  • Studie geneeskunde
  • kPNI opleiding bij Natura Foundation
  • EMMETT instructor training

Ria’s Praktijk

Ria werkt als arts bij Vrouw&Klinieken in Lelystad. Ze geeft ook les bij Con Amore en is  tevens instructeur in EMMETT Techniek:

www.emmett-centrum.nl

www.vrouwenklinieken.nl

Luister ook naar de Esoterra Podcast over EMMETT met Ria en Marco.

Ria’s vakken

zaalverhuur

Opleiding medische basiskennis

Bij de SNRO geaccrediteerde opleiding medische basiskennis verzorgt Ria de lessen over anatomie, fysiologie en farmacologie.

Elke lesdag wordt afgesloten met een toets waarna je verder kunt met de volgende les.

holistische anatomie

Cursus Anatomie II

In deze cursus gaan we de anatomie van fascia onderzoeken. Ria vanuit haar achtergrond als arts én Emmett-therapeut.

Je leert naast de anatomie ook veelvoorkomende pathologieen van de fascia.

De andere lesdag gaat Menno Dam dieper in op het palperen.

zaalverhuur

Bij en nascholingen MBK

Ria verzorgt af en toe interessante bij- en nascholingen voor de medische basiskennis.

Houdt de site in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.